Skip to navigation Skip to main content

De Dolomiti Superski is de grootste verzameling van skipistes ter wereld en mag daarom met recht een waar paradijs voor wintersporters genoemd worden. Het gebied bestrijkt het zuidoostelijke deel van de Alpen en ligt verdeeld over de Italiaanse regio’s Trentino, Alto Adige en Belluno. Het omvat 12 skigebieden, die elk bestaan uit pistes voor ieder niveau en ze zijn dan ook bijzonder geschikt voor een vakantie met het hele gezin. Dolomiti Superski biedt 450 liften, die benut kunnen worden met slechts één chip-skipas, en een totaal van 1.200 km pistes.

Sneeuwzeker tot april

Meer dan 90% van de pistes is voorzien van sneeuwkanonnen, die sneeuwzekerheid bieden van december tot april. De skigebieden in Trentino die tot de Dolomiti Superski behoren zijn Val di Fassa-Carezza, Moena-Tre Valli, Val di Fiemme en San Martino di Castrozza – Passo Rolle. Voor families is er een speciale dagkaart voor kinderen t/m 8 jaar waarmee ze gratis kunnen skiën (alleen in combinatie met de aanschaf van een skipas voor volwassenen) en een skipas voor 5 dagen te kiezen uit een periode van 6 dagen. Dit alles is toegevoegd aan de reeds bestaande speciale aanbiedingen “Dolomiti Super Première”, Dolomiti Super Kids” en “Dolomiti Super Sun”.

Constant in ontwikkeling

Eén van de belangrijkste doelstellingen van de Dolomiti Superski is om er voor te zorgen dat de liften, pistes en de systemen om kunstmatige sneeuw te vervaardigen altijd meegaan met de laatste technologische ontwikkelingen die de veiligheid, het gemak en de efficiëntie verhogen. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in vernieuwing van verouderde liften, nieuwe pistes in bestaande skigebieden, verbetering van de verbindingen tussen de verschillende skigebieden en versterking van het systeem voor geprogrammeerde kunstmatige sneeuw. Het meest opvallende nieuwtje van afgelopen seizoen was de aanleg van de nieuwe piste “Carlo Donei” en de verlichting van de piste “Olimpia III” in het gebied van de Cermis Alpen in het Val di Fiemme.

Bepaal je route op je smartphone

Ook kun je je skiroute plannen met je mobiele telefoon. De kaarten van de gekozen route zijn te downloaden op de website, waarbij je een begin- en een eindpunt kiest. In enkele seconden wordt de route zichtbaar samen met eventuele alternatieve routes. Ook worden de liften, de lengte van de route, het hoogteverschil en een schatting van de tijd die je nodig hebt, aangegeven.

Dolomieten Classics

De belangrijkste klassieke skiwedstrijden voor de wereldcup in Val Gardena, Alta Badia, Cortina d'Ampezzo en Val di Fiemme zijn ook zeer de moeite waard om bij te wonen. Tijdens deze wedstrijden zijn er voordelige vakantiepakketten, die accommodatie, skipas en entree voor de belangrijkste internationale skiwedstrijden omvatten.

De meest uitdagende snowparks

Een portie adrenaline en flink wat durf is nodig om jezelf op de proef te stellen in het snowpark. In het skigebied is er een breed scala aan mogelijkheden, want Dolomiti Superski biedt in Trentino 9 goed uitgeruste parken met natuurlijk geprepareerde halfpipes, jumps, pro jumps, kickers, quarters, rails, walls en boardercross, die aan alle wensen en eisen voldoen. Het begint bij het “San Martino Snowpark” en het “Rolle Railz Park” in San Martino di Castrozza, vervolgens het “Snowpark Lusia” (een van de mooiste ter wereld), het “Snowpark Le Buse”, het “Easysnowpark in de streek Tre ValliMoenaPasso San Pellegrino, het Morea Snowpark” in Bellamonte, het Dolomiti Park van Canazei, het “Snowpark col Rodella” en tot slot het “Ston8 Snowpark” in Alba di Canazei.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.