Skip to navigation Skip to main content

Je sportieve talent bewijzen, grenzen verleggen en over successen jubelen: dat is niet alleen iets voor topsporters. Bij talrijke wedstrijden kunnen ook hobby-sporters hun talent bewijzen. 2000 langlaufers uit 16 landen, die bij de Koasalauf voor het majestueuze panorama van het beroemde ‘Wilder Kaiser’-bergmassief de loipe op gaan. 200 moedige mannen en vrouwen, die bij de Red Bull Hütten-rally in St. Anton am Arlberg het snelste spoor willen vinden. Voor ambitieuze amateursporters is er genoeg gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen in de sneeuw.

Red Bull Hüttenrallye

Bij de Red Bull Hüttenrally wedijveren stoutmoedige amateurs zijde aan zijde met de internationale freeski-elite om de snelste route op de twee kilometer lange afdaling: met Daron Rahlves en ski cross veteraan, Andreas Matt, wachten twee van de beste profs ter wereld op hun uitdagers. Afgelopen jaar was er geen Hüttenrallye, hopelijk kunnen we komend wintersportseizoen wel weer genieten van deze spectaculaire race.

Klik hier voor meer informatie over de Red Bull Hüttenrallye >>

40e Dolomitenlauf 19 januari 2014

De Dolomitenlauf is meer dan volkslanglaufen: met de beroemde dolomietensprint, de klassiklauf en het traditionsrennen over 60 kilometer en een spannend bijprogramma behoort de Dolomitenlauf tot de highlights van de open wedstrijden.

Klik hier voor meer informatie over de Dolomitenlauf >>

Ski-trail 23 tot 26 januari 2014

Meer dan duizend enthousiaste langlaufers uit geheel Europa ontmoeten elkaar van 23 tot 26 januari 2014 in het Tannheimer Tal. Bij het ski-trail Tannheimer Tal – Bad Hindelang nemen ze het op de loipe tegen elkaar op. Het zorgt altijd voor bijzondere beelden wanneer de horde langlaufers het na het startschot massaal begint te sprinten. Wil je kans maken dan kun je beter nu vast beginnen met trainen!

Klik hier voor meer informatie over de Ski-trail >>

42e Int. Tiroler Koasalauf 8 en 9 februari 2014

Meer dan 2000 atleten wedijveren bij de Tiroler Koasalauf bij vier verschillende afstanden om de beste loipetijden. De echte helden onder de deelnemers zijn hierbij de vele ambitieuze amateursporters: een volkslanglauf-klassieker.

Klik hier voor meer informatie over de Koasalauf >>

Volksbiathlon Hochfilzen 14 en 15 maart 2014

In het stadion van Hochfilzen kunnen sportenthousiastelingen de fascinatie team-biatlon van dichtbij beleven: na een vrije training met vakkundige begeleiding volgt dan op zondag de 27e maart de grote wedstrijd.

Klik hier voor meer informatie over de Volksbiathlon >>

Der weiße Rausch

Een begrip in St. Anton am Arlberg en ver daarbuiten: ‘Der Weiße Rausch’. Bij deze ‘witte roes’ ontmoeten 500 deelnemers elkaar op 2.6500 meter hoogte voor een massastart en suizen ze negen kilometer de berg af. Wie als eerste beneden komt heeft gewonnen. Simpel, maar je moet het wel durven om vol gas de Arlberg af te dalen! De datum van 2014 is nog niet bekend.

Klik hier voor meer informatie Der weiße Rausch >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.