Skip to navigation Skip to main content

Het veelzijdige Steiermark, een onontdekte regio van Oostenrijk, heeft tijdens de winter veel te bieden. Naast grote evenementen, waaronder enkele wereldkampioenschappen, 83 skigebieden, indrukwekkende thermen, zorgt ook de gastronomie voor een verrassing. Kies komende winter voor het ongerepte Steiermark en beleef een onbezorgde wintersport.

Tal van skigebieden

Schladming, de belangrijkste en grootste wintersportplaats in de Steiermark, heeft in 2013 het WK skiën georganiseerd. Er is een nieuwe parkeergarage bij het dalstation aangelegd die op 6 etages plaats biedt voor 457 auto’s. Daarbij vergroot een nieuwe lift en 2 nieuwe pistes het aanbod op de nabijgelegen berg Hochwurzen. Beide bergen behoren tot de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, het hart van dit grote skigebied. Het hoogtepunt zal zoals altijd weer de WK nachtslalom voor heren zijn op 28 januari 2014 met ca. 50.000 toeschouwers. In het nabijgelegen Ramsau-Dachstein bevindt zich het grootste centrum voor Nordische sporten van de Steiermark. Hier kan men in maar 6 uur leren langlaufen. De Kreischberg, gelegen in de regio Murtal, is het bekendste en beste centrum voor alle snowboardfans.

Winterevenementen Steiermark

  • 29-11-2013: Ski opening Schladming Planai
  • 14-12-2013: FIS Wereldbeker langlaufen, Ramsau am Dachstein
  • 10-01-2014: FIS Wereldbeker skispringen, Bad Mitterndorf
  • 28-01-2014: The Night Race, Schladming

Ontspanning in warme bronnen

Het welzijn van de gast is tevens een belangrijk thema. Waar in de zomer fruit en wijn op groene heuvels gedijen, borrelen het hele jaar door warme mineraalbronnen tot een diepte van wel 1.000 meter. Massages, beauty, sport en vele behandelingen worden aangeboden door de 8 moderne thermen, zoals bijv. Rogner Bad Blumau met de architectuur van Friedensreich Hundertwasser tot en met de Parkthermen Bad Radkersburg en de thermen Aqualux in Fohnsdorf.

Culinair genieten in de winter

Culinaire lekkernijen zijn in de Steiermark niet weg te denken. Wijn, appels en pompoenpitolie zijn hier net zo belangrijk als de vele bezienswaardigheden en interessante steden, met de culturele hoofdstad Graz op de voorgrond. Vanaf november is de Steiermarkse specialiteit “de Junker” verkrijgbaar, vergelijkbaar met de Italiaanse Novello of de Franse Beaujolais Nouveau. In de restaurants worden regionale delicatessen speciaal bij deze wijn gerserveerd. Steiermark wordt ook wel de specialiteitenwinkel van Oostenrijk genoemd.

Wintersportgebieden in Steiermark

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.