Skip to navigation Skip to main content

Vrijwel alle skigebieden in de Alpen hebben inmiddels hun liften gesloten en dat is niet voor niks. Met het warme weer en de regenval ging het sneeuwdek rap achteruit. De diverse gebieden kunnen even rustig ademhalen voor het zomertoerisme weer op gang komt. Het is een koude winter geweest waarbij de beste ski-omstandigheden te vinden waren aan de westflank van de Alpen. De sneeuw was hier van een prima kwaliteit en de zon liet zich veelvuldig zien. Elders lagen de pistes er het grootste gedeelte van de winter ook prima bij alleen was hier meer sprake van bewolking. Hoe was uw winter?

Verlaten pistes

De meeste pistes liggen er inmiddels verlaten bij en vertonen sporen van de naderende zomer. Zo langzamerhand worden de groene Alpenweiden weer zichtbaar waar straks naar hartenlust op kan worden gewandeld en gemountainbiked. Val Thorens is een uitzondering, hier valt nog altijd te skiën en zijn de pistes nog een week geopend. Met het warme weer van de afgelopen weken is het sneeuwdek op de meeste plaatsen snel geslonken. Onderstaande webcams geven een beeld van de huidige condities in de Alpen.

Beetje bij beetje smelt de sneeuw weg in Ischgl

In Bellwald zijn de verschillen tussen nu en vorige maand duidelijk te zien

In Champéry lijkt de zomer te zijn aangebroken

In L'Alpe d'Huez komt het zomertoerisme binnen enkele weken op gang

De webcam van Gerlos laat zien hoe hard het in een maand kan gaan met de sneeuw

Val Thorens vormt een uitzondering, hier kan nog tot 12 mei worden geskied

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.