Skip to navigation Skip to main content

Wagrain-Kleinarl, op slechts 50 minuten rijden van Salzburg, ligt in de Salzburger Sportwelt. Een authentieke wintersportregio, waar iedereen terecht kan. Afgelopen winter zijn hier hier 2 nieuwe liften geopend en tijdens de adventstijd vindt u hier romantische kerstmarkten.

Nieuwe liften

De nieuwe liften Hachau en Grafenberg brengen wintersporters comfortabel de berg op. De zittingen zijn verwarmd en dankzij beschermingskappen zit u beschut en kan u met mooi weer van de zon genieten. Wachttijden zijn er nauwelijks: zonder overstappen bereikt u de pistes van de Salzburger Sportwelt en Ski amadé. Ski amadé is Oostenrijks grootste skigebied waar u met 1 skipas toegang heeft tot 860 km piste inclusief toegang tot W-LAN in de meeste skigebieden.

Kinderprogramma in Wagrain-Kleinarl

Ook de kleintjes zullen zich niet vervelen. Begeleid door ervaren skileraren leren zij hier hun eerste bochtjes. Ook de 6 km lange natuurrodelbaan is zeer geliefd, en echt niet alleen bij kinderen. WAGRAINi‘s Winterwelt is het kinderpardijs in de sneeuw waar ze samen met de mascotte “Wagraini” skiën, kleuren, knutselen en spelen. Maar er valt nog meer te beleven, zoals paardenslee-, wandel- en langlauftochten. Wie iets nieuws wil proberen kan op de snowbike de pistes af.

Het Absolut Park voor snowboarders en skiërs

Het Absolut Park is een veelzijdig snowpark voor zowel freestylers en snowboarders. Hier vindt u freeride-trajecten, halfpipes en een jibpark. Ook toeschouwers zijn hier van harte welkom. Na alle actie in de sneeuw kan men in Wagrain-Kleinarl prima terecht in de vele hutten, restaurants, bars en après-skilocaties.

Kerst: „Stille nacht in Wagrain“

Het hoogtepunt van het jaar vindt plaats tijdens de adventstijd met het adventsprogramma „stille nacht Wagrain“. Hier staan tradities en authenticiteit in het middelpunt. Men treedt in de voetsporen van tekstdichter Joseph Mohr, die ooit in Wagrain woonde, met lezingen, oude gebruiken en de kinderbakkerij op het programma. Tijdens een bezoek aan de traditionele kerstmarkten in Wagrain en Kleinarl komt u beslist in kerststemming.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.