Skip to navigation Skip to main content

Slechts 20 minuten rijden van Bozen (Bolzano), in het zuidelijke deel van Tirol (Italië), ligt het Eggental met de gemeenten Deutschnofen, Welschnofen, Tiers en Steinegg. Al deze plaatsen zijn lid van de Internationale Vereniging 'Alpine Pearls', die zich inzet voor de bescherming van de natuur in de Alpen. Dit vakantiegebied in het hart van het UNESCO werelderfgoed de Dolomieten, biedt zowel in de zomer als in de winter alles om vakantiedromen te vervullen.

Droompisten in een zonnig decor

Aan de voet van de indrukwekkende, wereldberoemde bergketens Rosengarten en Latemar, bevinden zich de twee skigebieden van de regio; Latemar Obereggen en Carezza. Beide gebieden zijn lid van het ‘Skiverbund Dolomiti Superski’. In totaal biedt dit Eggental meer dan 88 kilometer perfect geprepareerde pistes in verschillende moeilijkheidsgraden en ongeveer 100 kilometer aan langlaufroutes; een mekka voor wintersporters. Met 100 procent sneeuwzekerheid in een zonovergoten panorama met gemiddeld acht uur zonlicht per winterdag staat dit gebied van 1 december tot 14 april garant voor optimaal skiplezier.

Ideaal voor families

De beide skigebieden zijn ook bij uitstek geschikt voor gezinnen. Terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderskischool Yetiland, het pretpark Bruno of in Kinderland Koning Laurin, glijden de ouders met een gerust hart van de skihellingen. Voor nog meer onvergetelijk wintersportplezier biedt het gebied spectaculaire mogelijkheden als sneeuwschoenwandelen, nachtskiën, rodelen en het Snowpark.

Spectaculaire zonsondergang

Ver weg van het massatoerisme biedt deze geliefde bestemming het hele jaar door ontspanning voor lichaam en geest. De spectaculaire zonsondergang met Alpengloed in zinderende kleuren, is niet alleen voor romantici een onvergetelijke belevenis. Volgens een legende betoverde de dwergenkoning Laurin zijn prachtige rozentuin voor altijd tot een rotslandschap. Maar hij vergat zijn banvloek over de avondschemering uit te spreken. Daardoor is de kleurenpracht ’s avonds ook vandaag nog te aanschouwen.

Hooimassage of Speckjause

Voor wie de stress van zich af wil laten glijden en lichaam en geest opnieuw wil opladen is er keuze uit diverse wellnessmogelijkheden, als massages met bergkruiden of hooibaden. Wie daarna ook de inwendige mens wil verwennen kan in vele restaurants, gevestigd in Almen en berghutten, terecht voor traditionele Zuid-Tiroolse specialiteiten. Van Speckjause, tot Knödel en van Strüdel het zoete Straubengebak – fijnproevers vinden er dagelijks een nieuw lievelingsgerecht dat de smaakpapillen streelt.

Eggental in de zomer

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.