Skip to navigation Skip to main content

De Kitzbüheler Alpen is met 1.088 km pistes één van de grootste wintersportgebieden van Europa. Tot de regio behoren onder andere gerenommeerde plaatsen zoals, Kitzbühel, Kirchberg, St. Johann in Tirol en Saalbach maar ook het lieflijke Westendorf en Oberndorf. Een aantal pistes en afdalingen in de Kitzbüheler Alpen zijn zonder meer ‘legendarisch’ te noemen en genieten wereldwijde faam. Soms vanwege de spectaculaire afdalingen en eindeloos lange steile pistes, soms vanwege de route door de ongerepte natuur. En dan zijn er natuurlijk de World Cup afdalingen, bekend van de Downhill en Super G.

Die Streif in Kitzbühel

De meest bekende afdaling is ongetwijfeld 'Die Streif' in Kitzbühel. Een uitdaging voor de allerbeste skiërs. Berucht om zijn steile hellingen, scherpe bochten en sprongen. Ieder jaar strijden in januari de beste skiërs ter wereld om een podiumplek tijdens de Hahnenkamm races. Als er geen wedstrijden zijn, is de Streif open voor publiek. U hoeft geen superskiër te zijn om de Hahnenkamm te ervaren, want er is keuze uit twee varianten; de één voor de echte die-hard wintersporter, de ander voor families.

Oefenweides voor kinderen en beginners

In het Skigebied Kitzbühel & Kirchberg zijn alle oefenliften gratis! Op de oefenweides van de Kitzbüheler Alpen hebben reeds vele beroemde skiërs hun eerste bochten gemaakt. Met de hoop dat er na hen nog vele zullen volgen, zijn alle 6 oefenliften in het dal gratis toegankelijk! Beginners of kinderen, in het dal skiet iedereen gratis. Dit is einzigartig, uniek, in Oostenrijk!

Piste 112 in Westendorf

In het skigebied van Westendorf, de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Oostenrijks grootste aangeengesloten skigebied, kan de gevorderde wintersporter zich wagen aan ‘Piste 112’. Het niveau is zwart tot diep zwart… een ware uitdaging voor zeer ervaren skiërs en boarders. Wie wel een kijkje wil nemen, maar niet zelf de afdaling wil trotseren, kiest de rode of blauwe route er omheen.

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

De legendarische WM afdaling op de Zwölferkogel in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een uitdagende zwarte piste die start op 1.984 km hoogte en uiteindelijk overgaat in een rode afdaling. Ook voor families is dit een mooie route langs gezellige Alpenhutten. Het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang beschikt over meer dan 200 kilometer aan pistes. Aangezien de pistes verspreid liggen over twee bergen vallen er prachtige tochten te skiën. Liefhebbers van après-ski zitten in deze omgeving ook helemaal goed.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.