Skip to navigation Skip to main content

Na twee jaar is het weer zover: op 23 februari 2013 zal Red Bull PlayStreets wederom worden gehouden in het Salzburgse Bad Gastein. Bij dit spectaculaire event verschijnen de beste freestyle skiërs ter wereld aan de start van een bijzonder parcours dwars door het dorp heen.

Parcours dwars door het dorp

Red Bull Playstreets wordt om de twee jaar in Bad Gastein gehouden. En ook al ligt het dorp aan de voet van verschillende pistes, de wedstrijd wordt op een speciaal gebouwd parcours in het dorp zelf gehouden. Dat betekent dat de skiërs tussen huizen door en over daken heen springen en vliegen om uiteindelijk op het dorpsplein tot stilstand te komen. Het parcours heeft vier obstakels; de Corner, Kicker, Road Gap en de Roof Box. In totaal doen 20 deelnemers mee, waarvan de top 8 door gaat naar de finale. Onder andere titelverdediger Elias Ambühl (Zwitserland), de winnaar van 2009: Russ Renshaw (Oostenrijk), PK Hunder (Noorwegen), Paddy Graham (UK), Nick Goepper (US), Bene Mayr (Duitsland) en lokale held Tobias Tritscher (Oostenrijk) zullen hun skills laten zien. De winnaar verdient een eigen ster op de ‘Walk of Fame’ in Bad Gastein en daarnaast een gloednieuwe Suzuki crossmotor.

Populaire wintersportbestemming

In de winter staat de regio rond Bad Gastein bekend om de uitgebreide skimogelijkheden, de gezellige après-ski en de gave evenementen. Jaarlijks gaan vele vakantiegangers naar SalzburgerLand voor een wintersport in de Oostenrijkse sneeuw. De populariteit heeft SalzburgerLand onder andere te danken aan de Oostenrijkse gezelligheid en de hoge sneeuwzekerheid. Daarnaast is het gebied uitstekend bereikbaar, zowel per auto als per vliegtuig.

Skigebied Bad Gastein

Het Gastein skigebied maakt deel uit van de immense Ski amadé en bestaat uit vier afzonderlijke skigebieden. In totaal liggen er meer dan 200 kilometer aan sneeuwzekere pistes voor je klaar. Het skigebied beschikt over een veelzijdig aanbod van pistes waardoor iedere skiër zich hier kan vermaken. Liefhebbers van off-piste skiën kunnen het beste uitwijken naar de flanken van de Graukogel. Langlaufers hebben de beschikking over 45 kilometer aan gespoorde loipes, winterwandelaars kunnen hun hobby uitoefenen op 100 kilometer aan geprepareerde winterwandelpaden.

Bekijk de beelden van twee jaar geleden

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.