Skip to navigation Skip to main content

Kappl, gelegen in de Silvretta Region, mag zich vanaf deze winter dé freeride hotspot noemen. Het skigebied heeft perfecte condities om deze populaire sport te beoefenen. Wintersporters die verantwoord off-piste willen skiën, kunnen in Kappl een freeride cursus voor beginners volgen. De cursus, georganiseert door de skischool, duurt een middag. Ook nieuw dit winterseizoen in Kappl is een freeride evenement. Tijdens de Open Faces** Kappl Freeride Contest op 2 februari konden freeriders punten verzamelen voor deelname aan de Freeride World Tour, de meest prestigieuze freeride wedstrijd ter wereld.

Freeride Cursussen

Skischool Kappl Aktiv organiseert twee keer per week freeride cursussen. Tijdens de cursus, met maximaal 5 deelnemers, staat veiligheid boven alles. Voor de cursisten worden dan ook safety-materiaal en een lawine(airbag)rugzak ter beschikking gesteld. Skiërs en snowboarders leren de juiste skitechnieken, de gevaren van off piste skiën en het gebruik van de lawine-uitrusting. De cursus wordt iedere woensdag en donderdag tussen 13:30 en 15:30 uur gegeven. Deelnemers betalen voor één cursusmiddag € 48,- en voor twee middagen € 68,-.

Open Faces **

Afgelopen zaterdag vond in Kappl de Open Faces** Kappl Freeride Contest plaats. Tijdens deze wedstrijd konden skiërs en snowboarders voor het eerst in dit skigebied punten verzamelen voor de Freeride World Tour. Hiermee kwalificeert Kappl zich als nieuwe hotspot voor freeriders. Open Faces** is de nieuwste wedstrijd in de Oostenrijk-serie. De evenementen vinden plaats in de regio’s Tirol en Salzburg en zijn gericht op nieuwkomers die kwalificatiepunten willen verzamelen op weg naar een professionele carrière. Alle evenementen worden gehouden als dag-wedstrijd met een maximum van 80 deelnemers per wedstrijd. ‘Dit Tiroolse resort is nog niet erg bekend als een freeride bestemming, maar heeft een groot potentieel en toont vele mogelijkheden voor deze wedstrijd en toekomstige evenementen’, aldus de organistatie van Freeride World Tour.

Silvretta Region

Kappl maakt deel uit van het overkoepelende Silvretta Region. Het skigebied van Kappl is modern en gevarieerd. Dit gebied heeft 40 kilometer aan pistes, voornamelijk rood en blauw. Met een hoogste punt op 2.690 meter, het dorp ligt op 1.258 meter. De sneeuwzekerheid is erg goed. Een bijzondere afdaling is de rode 'Lattenabfahrt', hier ski je vanaf het Lattenjoch (1.400 meter) non stop naar het dalstation van de DIAS-cabinebaan.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.