Skip to navigation Skip to main content

De Silvretta Montafon, het grootste skigebied van Vorarlberg, verwent zijn gasten met 155 kilometer piste. Maar u geniet niet alleen op de piste maar ook bij de après-ski. Of het nu een romantisch bergontbijt of een elegant diner betreft, de liefde voor de winter gaat in het Montafon door de maag. Voor skiërs is er de lekkerbekkenronde door het hele skigebied, voor wandelaars de safari. En daarbij spelen heerlijke regionale specialiteiten de hoofdrol.

Vroeg opstaan wordt beloond

Vroeg opstaan hoort niet direct bij de meest geliefde activiteiten tijdens de vakantie. Vooral niet in de winter wanneer het buiten donker en koud is. In de Silvretta Montafon ligt dat anders. Want het grootste skigebied van Vorarlberg scoort ook op de vroege ochtend met romantische en culinaire belevenissen. Elke woensdag kunnen lekkerbekken al vanaf 08:15 uur met de skilift naar de Hochjoch omhoog naar het Kapellrestaurant, waar het rijk gedekte ontbijtbuffet met specialiteiten uit de Montafon op hen wacht. Mooier en ontspannender kan de dag nauwelijks beginnen. Vrijdags wenkt dan de Nova Stoba. Eveneens vanaf 08:15 uur brengt de Versettla-baan hongerige bergliefhebbers naar het restaurant op zo'n 2000 meter hoogte waar ze naar hartenlust kunnen smullen. Wie zulke culinaire hoogtepunten wil combineren met adembenemende afdalingen op vers geprepareerde en lege pisten, kan dat woensdags bij de HochjochTotale en vrijdags bij de Nova Exklusiv, beide vanaf 07:20 uur. Aansluitend worden deze vroege vogels beloond met een bergontbijt.

Een ronde op de ski's door het hele skigebied

Een absoluut hoogtepunt voor smulpapen is de Montafon Totale. De start is 's morgens in Gaschurn-Partenen. De groep trekt samen met een gastronomie-expert door het skigebied, zoekt de mooiste afdalingen uit en pauzeert in uitgelezen bergrestaurants waar de chef-koks al op ze wachten. De beste gelegenheid om kennis te maken met de klassiekers van de Montafonse bergboerenkeuken. Gerstsoep, kaassoep en de smakelijke Sura Kees smaken extra lekker wanneer u na een afdaling wilt aansterken. Ook klassiekers als apfelstrudel en kaiserschmarrn ontbreken niet, alles natuurlijk vers gemaakt volgens origineel en generatieslang overgeleverd recept.

Culinaire specialiteitenweken

Op elke berg in de Silvretta Montafon wachten de hele winter gastronomische schatten. Daarvoor zorgen de culinaire hoogtepunten van het seizoen. Tot april verlokken de bergrestaurants met themaweken die niets te wensen overlaten. Januari begint met de Bewust-Montafonweek in de Valisera Hüsli. Daarna volgen het bergculinarium Montafoner Milchkalb in de Nova Stoba en de spätzleweek in het Kapellrestaurant, waar gezonde maaltijden worden bereid, geheel in de traditie van de plaatselijke boerenbevolking. Vervolgens de Mexicaanse week in de Nova Stoba. In februari is er allerlei lekkers rondom de aardappel in het Kapellrestaurant. Aansluitend lokken de Montafonse Milchkalb-week in het Kapellrestaurant en de Ronde van Oostenrijk in de Valisera Hüsli. Wie exotische afwisseling zoekt, moet de Thaise week in de Nova Stoba niet laten lopen. Daar vinden aan het einde van het seizoen ook nog de aspergedagen plaats.

Piste en pasta: grenzeloos skiën en smullen

Bij Piste en pasta kunnen gasten kiezen uit verschillende huisgemaakte pastaspecialiteiten. Elke dag zijn er twee pasta- en sausvarianten, naast klassiekers zoals spaghetti Bolognese. Voor de bereiding van de zelfgemaakte deegwaren en sauzen worden hoofdzakelijk verse producten uit de omgeving gebruikt. En dat daar pesto en sugo vers en met de beste ingrediënten worden gemaakt, is voor de koks een erezaak. Voor 44 euro per dag hebt u een dagkaart waarmee u onbeperkt pasta kunt eten.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.