3 december 2012 door Sarah in 'Skigebieden onder de loep''

Ischgl

Ik mocht mezelf bij de 20.000 gelukkigen rekenen die dit weekend de opening van het skiseizoen in Ischgl meemaakten. Met een klein vermoeden dat het in Ischgl eigenlijk voornamelijk draait om de après-ski, ben ik hier aangekomen. En eerlijk toegegeven, deze mening is serieus bijgewerkt nadat het aanbod duidelijk werd.

Supersneeuw

Dit jaar kan het sneeuwseizoen zonder problemen van start gaan, er is immers al een goede basislaag sneeuw gevallen. Maar Ischgl zou Ischgl niet zijn als ze niet een stap verder zouden gaan. De sneeuwkannonnen worden constant ingezet om de pistes optimaal te krijgen en bijgevolg ook goed voor te bereiden op een druk seizoen, zodat alle sneeuwsportliefhebbers volop kunnen genieten van de 238 km aan pistes. Onze ski-instructeur Renee heeft ons zelfs al kunnen meenemen naar perfecte stukken poedersneeuw. Met het zonnetje op ons gezicht lekker naar beneden zweven…zalig.

Skigebied

Wat moet er zeker op het ‘to do’-lijstje staan als u van plan bent het gebied van de Silvretta Arena met ski’s of snowboard aan te vallen? Er is een hele mooie tocht die ons naar Samnaun brengt, het Zwitserse deel van het gebied. Als men vanuit de Palinkopf naar beneden glijdt, komt men in een achterliggende vallei terecht. Het is er minder druk en het is prachtig skiën. Voor diegenen die iets langer willen vertoeven in het Zwitserse deel, kan er altijd wat ‘Duty free shopping’ gedaan worden.

Ischgl

Off-piste

Dichtbij deze verre afdaling is er ook een aanrader voor de off-piste liefhebbers. De local Renee raadde de Ravaischer Salaas aan. Het is wel aan te raden om dit met ski-instructeur of gids te doen, daar men in ongecontroleerd gebied terecht komt. Ischgl biedt ook de ‘Eleven’ aan, de langste piste van het gebied. De naam zegt het zelf al, 11 km lang en met een hoogteverschil van 1.472m kan men van op de Greitspitze, over de Idalp tot helemaal in het centrum van Ischgl gaan. De ‘Eleven’ is één van de langste afdalingen in de Alpen. Ruik ik hier een uitdaging voor de stoerdere sneeuwfanaten onder ons? Wie deze in één trek naar beneden skiet, zal de bovenbenen alvast goed voelen branden!

Ischgl

Groot nieuws

Sinds 28 jaar is er in Ischgl het idee om een nieuwe skilift toe te voegen. Dit jaar heeft de Oostenrijkse regering eindelijk het groene licht gegeven om de bouw ervan aan te vangen. 2 grote cabines met een capaciteit voor 150 personen per cabine zal ons naar de Piz Val Gronda brengen. Hieruit zal een piste aangelegd worden die leidt naar Gampenalp. Nu gaan ze voor 1 km piste geen 35 miljoen euro besteden als er geen extra voordeel aan is. Andreas Steibl – de marketing manager van Ischgl - kon ons verklappen dat er voor maar liefst 100km aan freeride afdalingen beschikbaar zullen worden rond deze gondellift. Het plan is dat dit nieuwe deel vanaf volgende seizoen afgewerkt zal zijn! Wie is er nu niet benieuwd?

Schnapps

Ondergrondse piste

Het skigebied blijft investeren in vernieuwing. De Pardatschgratbahn die vertrekt uit het centrum van Ischgl is aan vernieuwing toe. Ze zullen die vervangen met een lift die 5m/s snel gaat. Tevens zal aan de voet van deze lift een ondergrondse piste aangelegd worden die leidt richting de Schatziebar. Het prijsplaatje van deze plannen heeft een bedrag van 25 miljoen euro.

Skiliften

In het algemeen zijn de 43 skiliften in perfecte staat en echt mee met de tijd. De meeste hebben een beschermkap en enkele zelfs een verwarmde zetel. Ischgl heeft een super aanbod en houdt de eer hoog met een super geavanceerd en onderhouden gebied. Naast de alom bekende après-ski en het bruisende nachtleven waarvoor Ischgl reeds bekend staat, heeft het gebied zo veel meer te bieden. Ik ben overtuigd en ben van plan zeker nog eens het gebied te bezoeken. Het gebied is de max en natuurlijk kunnen we nog toosten met een lekker glaasje op een goed einde van de dag!

Ischgl

Laat een reactie achter

De eerste keer skiën vergeet Sarah nooit meer. Na haar opleiding lichamelijke opvoeding bracht ze enkele seizoenen door als skileraar in het Zwitserse St. Moritz. Inmiddels is ze terug in België, maar de passie voor skiën is er nog steeds.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen