9 december 2018 door Florien in 'Tips''

De slogan van Ischgl luidt: ‘Relax. If you can…’. Maar de vele pistekilometers, gave skitochten, uitbundige après-ski en spannende activiteiten maken dat relaxen toch snel op de tweede plaats komt. Je kunt natuurlijk afdalen met ski’s, maar waarom zou je dat doen als je ook met een hele gave zipline naar beneden kunt suizen? De Ischgl SkyFly is een activiteit die je tijdens een skivakantie in Ischgl absoluut niet mag overlaan. In dit weblog vertel ik je er alles over.

Grote hoogtes en een flinke dosis adrenaline

Ben je op zoek naar een spannende activiteit met een flinke dosis adrenaline? Ga dan voor een afdaling met de Ischgl Skyfly. Vlakbij het middenstation van de Silvrettabahn A1 staat een grote stellage waar twee kabels naast elkaar gespannen zijn. Op die manier kun je naast elkaar afdalen. Het kantoor bevindt zich naast de stellage en het middenstation. Hier word je gewogen en in het juiste harnas gehesen. Vervolgens kun je via flink wat traptreden de stellage beklimmen. Ben je met je ski’s of snowboard? Geen probleem, want deze kunnen gewoon met je mee! Eenmaal boven is het best even slikken. Je kijkt flink de diepte in en eigenlijk merk je dan pas hoe hoog je staat. Maar geen zorgen, ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat de zenuwachtige kriebel in je buik meteen verdwenen is nadat je de eerste meters met de zipline hebt afgelegd.

Twee kilometer, 3 stations en snelheden tot wel 84 km per uur

De Ischgl SkyFly start vanaf 1638 meter hoogte en eindigt op 1376 meter hoogte. Je hangt maximaal 50 meter boven de grond en via drie verschillende trajecten zoef je naar beneden. Bij het eerste traject daal je af naar 1551 meter hoogte met een maximumsnelheid van 74 km per uur. Bij traject nummer twee behaal je de hoogste snelheid (84 km/h) en je daalt af naar 1408 meter hoogte. Het laatste traject is helaas ook de kortste van allemaal. Met ‘slechts’ 52 km per uur bereik je het dak van het dalstation van de 3-S Pardatschgratbahn A3. Klinken bovengenoemde snelheden je toch allemaal iets te snel? Geen zorgen, er zijn een aantal trucjes waardoor je langzamer kunt gaan. Maar geloof me, je wilt juist snelheid maken!

Boek snel een ticket!

Ga jij op wintersport naar Ischgl en wil je graag een afdaling (of meer) maken met de Ischgl SkyFly? Tickets kun je eenvoudig vooraf online bestellen of ter plaatse bij het middenstation van de Silvrettabahn A1 kopen. Ook voor kinderen is de zipline toegankelijk, mits zij 8 jaar of ouder zijn, een lengte hebben van minimaal 120 cm en 30 kilo wegen. Lees hier meer over de Ischgl SkyFly en hoe je tickets kunt bestellen >

Startpunt van de Ischgl SkyFly bij de Silvrettabahn

(Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

Skimekka Ischgl: ruim 200 km aan pistes en nog heel veel meer

Ischgl is onderdeel van de Ischgl - Samnaun - Silvretta Arena. Een modern skigebied met 239 pistekilometers. Het skigebied is sneeuwzeker en dat komt omdat maar liefst 90% van de pistes boven de 2000 meter ligt. Het hoogste punt ligt op 2872 meter hoogte. Het merendeel van de afdalingen is rood, maar er zijn ook genoeg blauwe en zwarte varianten te vinden. ’s Middags kun je heerlijk lunchen in de moderne berghutten en na afloop van de skidag kun je een feestje vieren in de après-ski, winkels bekijken in het dorp of heerlijk dineren in de restaurants.

Afdalen in de Ischgl SkyFly

(Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.