Skip to navigation Skip to main content
skivakantie naar Flachau te gaan.

#1. Gemakkelijk bereikbaar: dichtbij de snelweg

Flachau is gemakkelijk bereikbaar. Niet alleen met de auto, maar ook met het vliegtuig. De bestemming ligt bijna direct aan de snelweg (A10). Nadat je afrit 66 hebt genomen, is het slechts 5 minuten rijden naar het dorp. Geen ellendige bergpas met veel bochten, maar snel op de plaats van bestemming. Luchthaven Salzburg ligt op ongeveer 75 km afstand. Met een huurauto, taxi of pendeldienst is het, afhankelijk van het verkeer, ongeveer 50 minuten rijden.

#2. Een gevarieerd skigebied

Vanuit Flachau heb je toegang tot maar liefst drie skigebieden: Snow Space Salzburg Flachau – Wagrain – St. Johann, Shuttleberg Flachauwinkl – Kleinarl en Skiparadies Zauchensee – Flachauwinkl. Een groot deel van de pistes is met elkaar verbonden en de rest is gemakkelijk bereikbaar met de skibus. Wel is men momenteel bezig met een verbinding tussen Wagrain en Kleinarl. Als deze eenmaal gerealiseerd is, zal het aantal aaneengesloten pistekilometers nog meer toenemen.

(Foto: © Flachau Tourismus)

#3. Feestelijke après-ski

De après-ski van Flachau staat al jaren te boek als legendarisch en uitbundig. De Hofstadl onderaan de Hermann Maier FIS Worldcup afdaling is een groot begrip onder après-ski liefhebbers. Bier en wijn wordt geserveerd in tapjes en elke dag knallen de beste hits uit de speakers. Naast de Hofstadl zijn er nog veel meer opties. En heb je niet genoeg aan alleen après-ski? In het dorp zijn een aantal clubs te vinden waar je tot diep in de nacht kunt feesten.

(Foto: © Flachau Tourismus)

#4. Tal van activiteiten buiten het skiën om

Naast skiën en snowboarden zijn er in Flachau tal van andere winterse activiteiten mogelijk. Rodelen is altijd een succes. Je vindt hier coasters en natuurlijke rodelbanen. Tips zijn de Lucky Flitzer en rodelbaan Königslehen in Radstadt. Naast rodelen kun je ook fatbiken, langlaufen, snowtubing en sneeuwschoenwandelen.

#5. Heerlijk eten op de piste en in het dal

Op de piste en in het dorp zijn allerlei leuke restaurants en berghutten te vinden. Typisch Oostenrijkse gerechten, culinaire hoogstandjes en gerechten uit de Internationale keuken: voor iedere foodie zijn er voldoende mogelijkheden. Mijn persoonlijke favoriet: Steakhaus Schusterhäusl. Je kunt hier hele lekkere biefstuk bestellen!

(Foto: © Flachau Tourismus)

#6. Genoeg mogelijkheden voor ontspanning

Na een actieve dag op de pistes vind je in Flachau voldoende mogelijkheden voor ontspanning. Een tip is Erlebnistherme Amadé. Dit water- en wellness centrum ligt in Altenmarkt, op ongeveer 6 kilometer afstand. Er zijn meerdere zwembaden, allerlei leuke glijbanen en verschillende sauna’s. Ook massages zijn mogelijk. Erlebnistherme Amadé is een fijn uitstapje voor jong en oud.

#7. Ideaal voor families

Flachau is een fijne bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Er zijn meerdere skischolen en kinderlanden waar de kleintjes spelenderwijs leren skiën. In Kleinarl ligt het Absolut Park. Een leuk funpark waar stoere tieners hun eerste trucjes kunnen oefenen. Verspreid in het skigebied liggen allerlei funslopes. Een tip is de Family Run op de Shuttleberg. Deze 19 km lange skitocht is speciaal voor families en voert langs allerlei ‘Crazy Doll’ stations. Hebben de kids de tocht volbracht? Dan krijgen zij een verrassing. Op zaterdag en zondag geldt het Junior Weekend Discount. Kinderen (6 – 15) en tieners (16 – 18) krijgen tijdens deze dagen tot wel 35% korting op een dagpas. De actie geldt in de hele Ski amadé

(Foto: © Flachau Tourismus)

#8. Onderdeel van de Ski amadé

Flachau is onderdeel van de Ski amadé. Deze skiregio bestaat uit 25 dorpen en 5 verschillende skigebieden. Samen goed voor 760 pistekilometers en 270 skiliften. Van deze pistes kan maar liefst 90% kunstmatig worden besneeuwd. Zo ben je ook verzekerd van een fijne skivakantie als moeder natuur het laat afweten. Het leuke van onderdeel zijn van deze grote skiregio is dat je met één skipas alle skigebieden kunt skiën. Genoeg afwisseling dus!

Heb jij nog meer redenen voor een skivakantie naar Flachau? Laat een reactie achter!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.