Skip to navigation Skip to main content
Flachau.

Vlakbij de snelweg

Eén van de voordelen van een skivakantie naar Flachau is dat de bestemming bijna direct aan de snelweg (A10) ligt. Na het nemen van de afrit (66), is het een kleine 5 minuten rijden naar het dorp. Vanaf luchthaven Salzburg is het 75 kilometer rijden. Dankzij de vele taxi- en pendeldiensten is de bestemming ook met het vliegtuig gemakkelijk bereikbaar.

(Foto: © Flachau Tourismus)

Eén dorp, drie skigebieden

Vanuit Flachau heb je toegang tot drie skigebieden: Shuttleberg Flachauwinkl - Kleinarl, Skiparadies Zauchensee - Flachauwinkl en Snow Space Salzburg Flachau - Wagrain - St. Johann. Een groot deel van de afdalingen is met elkaar verbonden en het andere deel is gemakkelijk per skibus te bereiken. Momenteel is men bezig met een verbinding tussen Wagrain en Kleinarl. Het aantal aaneengesloten pistekilometers wordt dus steeds groter! Alle drie de skigebieden van Flachau zijn onderdeel van de Ski amadé. Met 760 km piste en 270 liften is dit de grootste skiregio in Oostenrijk.

Pistes voor iedereen

Ondanks dat het merendeel van de afdalingen rood is, zijn er toch genoeg mogelijkheden voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Ook voor families met kinderen heeft het skigebied genoeg te bieden. Er zijn 6 verschillende skischolen en leuke kinderlanden waar de allerkleinsten hun eerste bochten in de sneeuw kunnen maken. Verder zijn er fotopunten en is er een funslope. In het weekend, op zaterdag en zondag, geldt Junior Weekend Discount. Dat betekent dat kinderen (6 - 15 jaar) en tieners (16 - 18 jaar) overal in de Ski amadé tegen een gereduceerd tarief van de pistes gebruik mogen maken. De korting kan oplopen tot wel 35% op een dagpas.

Activiteiten buiten het skiën om

In Flachau kun je naast skiën tal van andere activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld een tour door het winterse landschap op sneeuwschoenen of met een snowbike, fatbike of segway de omgeving verkennen. Rodelen is een leuk uitstapje voor de hele familie. Dat kan niet alleen op een houten slee, maar ook in de Alpen achtbaan Lucky Flitzer. Ben je op zoek naar ontspanning of heb je zin in een duik? Bezoek dan Therme Amadé. Je vindt hier een grote diversiteit aan sauna’s, zwembaden en wellness faciliteiten.

(Foto: © Flachau Tourismus)

Heerlijk eten op de piste

Verspreid door het skigebied liggen tal van leuke berghutten. De één hip en modern, de ander knus en romantisch. Je kunt hier terecht voor gerechten uit de streek, uit Oostenrijk of met een internationaal tintje. Ook in het dorp zijn allerlei fijne restaurants te vinden.

Feestelijke après-ski

Liefhebbers van après-ski zijn aan het juiste adres in Flachau. Het dorp staat al jaren bekend om de legendarische après-ski. Met dj’s en livemuziek wordt iedere skidag spectaculair afgesloten. Vanaf een uur of vier gaat het los en wordt er tot in de vroege uurtjes gefeest. Eén van de bekendste après-ski bars is de Hofstadl, onderaan de Hermann Maier FIS Worldcup afdaling. Bier en wijn kun je in kleine tapjes bestellen en het is altijd één groot feest. Andere leuke bestemmingen voor après-ski zijn de Dampfkessel en Fliegenpilz.

(Foto: © Flachau Tourismus)

Leuke evenementen tijdens skiseizoen 2018/2019

Het skiseizoen van Snowspace Salzburg wordt van 6 t/m 9 december 2018 feestelijk afgetrapt met ‘Start up 19’. Tijdens deze dagen kun je niet alleen van de pistes genieten, maar ook allerlei feestjes bijwonen. Op 2 en 3 december is het dorp decor voor de televisieserie ‘Zauberhafte Weihnacht im Land der Stillen Nacht’. Eén van de hoogtepunten dit seizoen is de ‘Audi FIS Skiweltcup Damen Nachtslalom’ op 8 januari. Van 16 tot en met 22 maart staat het dorp in het teken van de nieuwe editie van de Spring Battle.

Lees hier meer over een skivakantie in Flachau >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.