Skip to navigation Skip to main content
Seiser Alm. In dit weblog nemen we het skigebied op de grootste bergweide van Europa onder de loep.

Zuid-Tirol: alles is van topkwaliteit

Zuid-Tirol biedt alles voor een zorgeloze wintersport. Zowel actievelingen als liefhebbers van rust en gastronomie komen hier volledig aan hun trekken. Skiroutes die iedere wintersporter een keer gedaan moet hebben zijn de Gebirgsjägertour in Alta Badia en de Sella Ronda in Val Gardena. Op het gebied van gastronomie heeft Zuid-Tirol een naam hoog te houden. Het eten en de wijn zijn van een ongekende kwaliteit, wat terug te zien is in het feit dat er hier maar liefst 19 restaurants zijn met een Michelinster. Bij één van de vele berghutten met uitzicht op de Dolomieten ontkom je niet aan het proeven van lokale specialiteiten, zoals ‘Spinatknödel’.

Seiser Alm: Europa’s grootste bergweide

De Seiser Alm is de grootste bergweide van Europa en maakt onderdeel uit van het Natuurpark Sciliar-Catinaccio/Schlern-Rosengarten. Een grote blikvanger in deze omgeving is het Schlernmassief, met verschillende imposante rotstorens. Deze rotsformatie is één van de herkenningstekens van Zuid-Tirol. Skiën te midden van al dit natuurschoon is een onvergetelijke ervaring. De skigebieden van Val Gardena/Seiser Alm beschikken samen over 175 kilometer aan pistes, die worden ontsloten door 80 liften. Hiermee is dit het grootste skigebied van de Dolomiti Superski. Komende winter is het skigebied geopend van 6 december 2018 tot 7 april 2019.

Foto: © Seiser Alm Marketing - Helmuth Rier

Berghutten op de Seiser Alm

Trek tijdens een wintersportdag op de Seiser Alm ook zeker genoeg tijd uit voor een uitgebreide koffiestop of lunch bij één van de vele berghutten. Hier kun je je tegoed doen aan de lokale specialiteiten die al generaties lang op dezelfde manier worden klaargemaakt. Proef de heerlijke Knödels, bestel een Herrengröstel en neem als nagerecht nog een stukje Apfelstrudel. De berghutten worden vaak al jarenlang gerund door dezelfde familie en je kunt er zeker van zijn dat je gastvrij wordt ontvangen. Veel van de hutten zijn ook voor niet-skiërs bereikbaar.

Tip: Swing on Snow festival (17-03 – 24-03-2019), gratis muziekfestival op de Seiser Alm dat voor de 14e keer wordt georganiseerd met jazz, soul, pop en klassieke muziek.

Klik hier voor meer informatie over de Seiser Alm >

Foto: © Seiser Alm Marketing - Helmuth Rier

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.