Skip to navigation Skip to main content
Saalbach bezocht en geeft je met de foto’s in dit weblog een indruk van deze skivakantiebestemming.

#1. Veel pistekilometers

Saalbach is onderdeel van skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met 270 pistekilometers behoort dit skigebied tot één van de grootste van Oostenrijk. Het merendeel van de afdalingen is blauw en perfect voor beginners. Uiteraard zijn er ook voldoende rode en zwarte pistes voor meer uitdaging. Iedere dag kun je een andere route uitstippelen en zo richting alle andere dorpen van het skigebied skiën.

#2. Ski de befaamde Skicircus Challenge

Vanuit Saalbach kun je iedere dag een andere tocht skiën. Eén aanrader voor ervaren skiërs is de Skicircus Challenge. Deze skitocht is maar liefst 72 km lang en overbrugt meer dan 12.000 hoogtemeters. Je bent 7 tot 8 uur onderweg, dus op tijd beginnen is belangrijk. Is dit iets teveel van het goede? Kies dan voor één van de andere skitochten: de Saalbach ronde (20 km), de Leogang ronde (26 km) of de Hinterglemm ronde (24 of 21 km).

#3. Moderne liften en faciliteiten

Moderne liften zorgen ervoor dat je snel bovenop de piste staat. Er zijn veel gondels en relatief weinig stoeltjesliften. Dat is erg comfortabel, maar het nadeel is wel dat je steeds je ski's uit moet klikken.

#4. Lunchtip: Sky Rest

Voor hele lekkere Tiroler Gröstl of Käsespätzle ben je bij restaurant Sky Rest aan het juiste adres. Bij mooi weer is het heerlijk op het terras, maar als het zonnetje het laat afweten, is het ook binnen erg fijn. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op het skigebied en de omgeving.

#5. Feestelijke après-ski

Liefhebbers van après-ski zijn aan het juiste adres in Saalbach. Het feest begint al vroeg in de middag en gaat door tot in de late uurtjes. Bekende adressen zijn Bauer´s Schi-Alm en de Hinterhag Alm.

#6. Geniet van het uitzicht

Veel punten in het skigebied bieden een schitterend uitzicht op de omringende bergwereld, het dal en de verschillende dorpen. Sta af en toe even stil en laat het wonderschone winterwonderland op je inwerken.

#7. De gele kerk: het herkenningspunt van Saalbach

Het gele kerkje is al te zien voordat je het dorp binnenrijdt. Het is één van de kenmerken van Saalbach en een herkenningspunt dat je vanaf een aantal punten in het skigebied kunt zien.

#8. Lunch & pistetip

De langste afdaling in het Skicircus is de 7,5 km lange Abfahrt Viehhofen (piste 68). De afdaling is geheel blauw en ontzettend fijn. Let wel op, want eenmaal onderaan moet je een stuk terug met de skibus naar de Schönleitenbahn om weer in het skigebied te komen. Halverwege de piste kom je berghut Hecherhütte tegen. Hier kun je even bijkomen of genieten van een lunch.

#9. Hele lekkere schnitzels bij de Sonnalm

Ben jij ook zo gek op schnitzels? Dan hebben we de perfecte tip voor je! Bij de Sonnalm, vlakbij piste 34a, kun je heerlijke schnitzels eten!

#10. Leuke bestemming voor families

Ook families met kinderen voelen zich thuis in Saalbach. De kleintjes kunnen samen met hun leraar of lerares uren oefenen op de verschillende oefenweides.

#11. Après-ski tip: eva,ALM

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om met veel drank helemaal los te gaan op après-ski hits in een overvolle après-ski bar. Heel gezellig, maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld op het terras van eva,ALM. Neem plaats aan een tafeltje, bestel een drankje en geniet van de warmte van de terrasverwarmers.

#12. Een heerlijke bestemming voor een skivakantie

Saalbach is een heerlijke bestemming voor een skivakantie. Het skigebied is groot, uitgebreid en veelzijdig. Er zijn tal van leuke berghutten en ook na het skiën is er genoeg te doen. Heb jij het dorp wel eens bezocht?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.