19 september 2018 door Joris in 'Familie/kinderen'' | 0 Reactie(s)

Skigebieden met gratis skipas voor kinderen in de Alpen: Kind op de piste in het Stubaital

Een skivakantie voor de hele familie kan best prijzig zijn. Gelukkig zijn er nog flink wat skigebieden waar de skipas voor kinderen gratis is. Wel moet vaak aan een aantal voorwaarden worden voldaan en kan de leeftijd per skigebied verschillen. Ben jij benieuwd van en tot welke leeftijd kinderen gratis gebruik mogen maken van de liften? In dit weblog hebben we skigebieden op een rijtje gezet waar de skipas voor kinderen inclusief is en waar je dus als familie voordelig op skivakantie kunt gaan. Er zijn namelijk genoeg skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië waar de skipas voor de kleintjes niks kost.

Waar kunnen kinderen gratis skiën?

In de meeste skigebieden in de Alpen is de skipas voor kinderen tot 5 of 6 jaar gratis. Zijn de kinderen iets ouder, dan is het een stuk lastiger om nog een skigebied te vinden waar kinderen gratis gebruik van de liften mogen maken. In de Alpen vind je een veertigtal skigebieden waar de skipas voor kinderen tot 7 jaar gratis is. Vanaf die leeftijd wordt het steeds moeilijker om een skigebied te vinden, want er zijn slechts 7 skigebieden waar kinderen tot 10 jaar gratis gebruik van de liften mogen maken. Een uitzondering is Almwelt Lofer, want hier is gebruik van de liften tot 15 jaar gratis. Wel geldt dat alleen voor kinderen waarvan de ouder ook een skipas aanschaft. Heb je meer dan twee kinderen? Ook deze skiën gratis.

Skiklasje met kinderen en skilerares in Almenwelt Lofer

(Foto: © Salzburger Saalachtal Tourismus)

Gratis skiën tot 15 jaar: Almenwelt Lofer

Almenwelt Lofer staat te boek als een echt familieskigebied. De 46 pistekilometers zijn overzichtelijk en je raakt elkaar niet snel kwijt. Er zijn leuke berghutten en tal van faciliteiten voor de kleintjes. Kinderen ontvangen hier tot 15 jaar een gratis skipas vanaf drie dagen én onder begeleiding van een ouder (bewijs van ouderschap is hier verplicht). Ook zijn iedere zaterdag de dagpassen voor kinderen tot 15 jaar gratis.

Gratis skipas tot 12 jaar: Weißsee Gletscherwelt

Middenin Nationaal Park Hohe Tauern ligt het gemoedelijke skigebied Weißsee Gletscherwelt. Je vindt hier ruim 20 kilometer aan pistes, een leuk kinderland en een aantal fijne berghutten. Wanneer de ouders een skipas kopen, mogen twee kinderen onder de 12 jaar gratis gebruik maken van de liften.

Gratis skipas tot 10 jaar: Großglockner/Heiligenblut

Heiligenblut is een dorp dat wordt omringd door de prachtige bergwereld van Oostenrijks hoogste berg, de Grossglockner (3798 m). Je vindt hier een leuk skigebied met 55 kilometer aan pistes. Als ouders een skipas in combinatie met de Großglockner Schneemannkarte aanschaffen, kosten de eerste twee kinderen slechts €3,- per dag. Elk extra kind is helemaal gratis.

Gratis skipas tot 10 jaar: Pyhrn-Priel-Gebiet

Een echte ‘geheimtip’ voor families is het Pyhrn-Priel-Gebiet met de Wurzenalm en de Hinterstoder-Höss. Beide gebieden samen bieden iets meer dan 60 kilometer aan piste. Ook hier geldt de bovenstaande combinatie ouder + skipas + Großglockner Schneemannkarte = kinderen tot 10 jaar €3,- per dag.

Gratis skipas tot 10 jaar: Stubaital

Het Stubaital is zeer aantrekkelijk voor families. De dorpen zijn sfeervol en er zijn tal van faciliteiten en activiteiten voor kinderen. Het gehele Stubaital biedt iets meer dan 100 kilometer aan pistes. Kinderen tot 10 jaar skiën hier onder begeleiding van een ouder gratis. Voor kids van 10 tot 14 jaar is er een gereduceerd jeugdtarief.

Kinderen skiën in het Stubaital onder een poortje door

(Foto: © Andre Schönherr)

Nog meer skigebieden waar kinderen gratis skiën:

Let op: dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen. Check altijd vooraf de actuele prijzen op de website van de skigebieden.

Tip: familiekortingen inclusief skipas

Verstandig is om ook altijd de speciale familiedeals te controleren. Met name in het laagseizoen bieden skigebieden vaak aantrekkelijke familiekortingen. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen