Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden in Tirol met een treinstation

Wachten Op Trein
© Spalder Media Group

Hoe ga jij komende winter richting je skibestemming reizen? Met de auto of met de trein? Wanneer je in Oostenrijk snel op de ski’s wilt staan, moet je de avond van tevoren al wegrijden of heel vroeg in de nacht vertrekken. Niet altijd makkelijk en comfortabel wanneer de bestuurder dezelfde dag nog heeft gewerkt en zich de hele nacht mocht concentreren op de weg. De vermoeidheid neemt vaak toch de overhand, waardoor je alsnog de auto aan de kant moet zetten. In dit weblog meer informatie over hoe je ontspannen, snel en vaak ook goedkoop met de trein naar een van de skigebieden in Tirol kunt reizen.

Met de trein op skivakantie naar Tirol

Op de Autobahn moet je te allen tijde bij de les blijven. Wie met de trein of bus reist, kan lekker de ogen dicht doen en komt veel uitgeruster aan op de plaats van bestemming. Daarnaast is reizen per trein een stuk beter voor het milieu en heb je geen last van files. Duur is het allerminst, wanneer je vroeg boekt of gebruik maakt van de speciale familietarieven. Bovendien zijn er in Tirol tal van wintersportbestemmingen met een eigen station.

Skigebieden met een treinstation in Tirol

1. Met de trein naar St. Anton

St. Anton am Arlberg is bij veel wintersporters geliefd, zowel veeleisende cracks als après-ski fanaten voelen zich hier thuis. Het levendige skidorp trekt een breed publiek en is eenvoudig per trein bereikbaar. Vanuit Innsbruck is de afstand ongeveer een uurtje, vanaf Zürich tweeëneenhalf uur en vanaf München, inclusief één keer overstappen, drie uur. Vanaf het station van St. Anton am Arlberg is het vervolgens slechts 3 minuten lopen richting de dichtstbijzijnde lift.

Wintersport met de trein naar St. Anton am Arlberg

2. Met de trein naar Fulpmes

Het station van Innsbruck is vanuit België goed te bereiken. Vanaf hier vertrekken diverse skibussen richting de skigebieden in de omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om over te stappen op de Stubaitalbahn richting Fulpmes. Hier ligt het familievriendelijke skigebied Schlick 2000.

3. Met de trein naar Kitzbühel

Met name in het hoogseizoen, of wanneer de Hahnenkamrennen plaatsvinden, kan het erg druk zijn richting Kitzbühel. De trein is dan een veel betere optie! Vanuit München is het nog slechts twee uurtjes en vervolgens sta je binnen een mum van tijd bij het dalstation van de Hahnenkamm. Ook de aangrenzende skigebieden van Westendorf en Kirchberg zijn bereikbaar middels de lokale spoorlijn.

Kitzbühel dorp in Tirol met treinstation

4. Met de trein naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied is uitstekend bereikbaar per trein. Wanneer je op zaterdag reist, is de trein een goede keuze, aangezien er hier dan maar al te vaak file staat. Vanaf het station in Hopfgarten im Brixental sta je vrijwel direct op de piste.

5. Met de trein naar het Zillertal

Wie met de trein naar het Zillertal wil, dient vanaf München ongeveer twee uurtjes in te plannen om Kaltenbach te bereiken. Wanneer je nog een halfuurtje blijft zitten kun je in Mayrhofen uitstappen. Vanaf beide stations is het slechts een klein stukje lopen naar de dichtstbijzijnde skilift.

Zillertal Arena in het Zillertal in Tirol

6. Met de trein naar Seefeld

Ook Seefeld is eenvoudig en snel bereikbaar met de trein. Vanaf Innsbruck is het nog maar 20 minuten voor je je eindbestemming bereikt. Zowel de loipes als de skipistes liggen vlakbij het treinstation.

Klik hier voor meer informatie over vervoer naar de Alpen ›

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.