Skip to navigation Skip to main content

Voor skiërs die zich in de sporen van de professionals willen wagen, biedt het skigebied van Mayrhofen uitkomst. Hoewel massa’s aan publiek en de medailles ontbreken, is het Rennparadies Unterberg een echte highlight voor raceliefhebbers en cracks. Hier kun je op ieder moment van het wintersportseizoen je tijd laten meten op een van de reuzenslaloms. Kijk er vervolgens niet raar van op wanneer je in de skilift naast een echte professional komt te zitten. Zij gebruiken deze plek veelvuldig om te trainen en om zich voor te bereiden op de volgende worldcups. In dit weblog lees je alles over het Rennparadies Unterberg in Mayrhofen.

Zelf op de piste skiën, waar de profs trainen

Skiërs die graag op hoge snelheid skiën, komen op skipiste nr. 15 in het skigebied van Mayrhofen volledig aan hun trekken. Hier heb je namelijk het hele seizoen drie slalomparcours met tijdsmeting tot je beschikking. Op deze afdaling wordt ook veelvuldig getraind door internationale skiprofessionals. Twee afdalingen zijn 450 meter lang, de derde heeft een lengte van 200 meter. Skiteams hebben ook de mogelijkheid om (een deel van) het Rennparadies af te huren om exclusieve trainingen te organiseren. Zelfs wanneer het skigebied nog niet officieel is geopend worden hier al de eerste trainingskilometers gemaakt door professionals.

Internationale skiprofs trainen in het Rennparadies Unterberg

De trainingspistes in het Rennparadies op de Unterberg trekken niet alleen toeristen die dromen van een profcarrière, maar ook de échte grote sterren. Afgelopen november trainden hier de toppers van het Oostenrijkse skiteam. Anna Veith, Conny Hütter, Hannes Reichelt en Matthias Mayer bereidden zich hier voor op het wedstrijdseizoen. De profs waarderen met name het gegeven dat hier op een piste met harde kunstsneeuw kan worden getraind. De omstandigheden zijn hier vergelijkbaar met wereldbekerpistes en daarom valt er uitstekend te trainen. Amateurs zoals jij en ik kunnen hier dus voelen hoe het is om op een dergelijke afdaling van start te gaan.

Fotopoint in het Rennparadies Unterberg

Wintersporters die hun afdaling in het Rennparadies Unterberg willen laten vereeuwigen kunnen dit doen bij het fotopoint. In het skigebied van Mayrhofen zijn er vier van deze fotopoints en door mee te doen aan de foto-uitdaging kun je ook nog eens prijzen winnen. En mocht je niet tot de gelukkigen behoren, dan heb je altijd nog een foto waarbij je op het erepodium staat!

Stoeltjeslift op de Unterbergalm (Foto: © Mayrhofen Bergbahnen)

In Mayrhofen bereiden de profs zich voor op het skiseizoen

(Foto: © Mayrhofen Bergbahnen)

Top-omstandigheden om optimaal te kunnen trainen

(Foto: © Mayrhofen Bergbahnen)

Meer informatie over het skigebied van Mayrhofen

In het skigebied van Mayrhofen wordt voor wintersporters weinig meer te wensen overgelaten. 136 kilometer aan pistes in diverse niveaus, een snowpark, drie slalompistes in Rennparadies Unterberg en de Harakiri afdaling met een hellingsgraad van 78%. Afgelopen seizoen werd ook de fun ride, piste nr. 11, geopend. Wie iets bijzonders wil beleven moet beslist eens gaan overnachten in een iglo van de White Lounge op de Ahorn.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.