27 mei 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

De Seiser Alm is de grootste bergweide van Europa en ligt in het zonnige Zuid-Tirol. Vanuit de skidorpen Kastelruth, Seis am Schlern, Völs am Schlern en Tiers zijn de pistes van dit prachtige skigebied bereikbaar. Ook langlaufers en liefhebbers van winterwandelen vinden in deze omgeving uitstekende mogelijkheden. In de gemoedelijke dorpen heerst rust, maar valt na het skiën ook nog het nodige te beleven. Nog niet overtuigd? In dit weblog hebben we 7 redenen op een rijtje gezet, waarom jij volgend seizoen op wintersport moet naar de Seiser Alm.

#1. Skiën aan de voet van de Schlern

De opvallende contouren van de Schlern vormen een van de herkenningspunten van de Dolomieten in Zuid-Tirol. Aan de voet van dit indrukwekkende gebergte ligt het skigebied Seiser Alm. Maar niet alleen de Schlern doet het goed op je vakantiefoto’s, ook de Langkofel en Platkofel zijn behoorlijk imposant. Wanneer je deze bergen in je blikveld hebt, is het moeilijk om je aandacht bij je skitechniek te houden. Steeds ontdek je weer nieuwe uitzichten, waarbij het de moeite waard is om even te stoppen en jezelf te verbazen.

Geprepareerde piste met uitzicht op de Schlern op de Seiser Alm

Skipiste met uitzicht op de indrukwekkende Schlern (Foto: © Seiser Alm)

#2. Langlaufen in de Dolomieten

Het landschap laat zich niet alleen goed bewonderen vanaf de piste, maar ook vanaf de loipes. Meer dan 80 kilometer aan loipes hebben langlaufers tot hun beschikking op de Seiser Alm. Het loipe-aanbod is zowel geprepareerd voor beoefenaars van de klassieke stijl, als de skating stijl. Voor beginnende langlaufers is het aan te raden om te starten met de oefenloipe Ritsch, om vervolgens verder te gaan op de eenvoudige Möser ronde.

#3. ‘Beste snowpark van de wereld’

Snowpark Seiser Alm staat te boek als de beste van Italië en behoort tot de beste van de wereld. Italiaanse freestyle professionals weten het snowpark goed te vinden en komen hier veelvuldig trainen. Toch hebben ook beginners hier echt wel wat te zoeken. Er is een speciale easy line met minder hoge kickers en eenvoudigere obstakels. De medium line van Snowpark Seiser Alm is de langste van Europa.

Snowboarder grinden op snowpark seiser Alm

Het snowpark staat te boek als een van de beste van de wereld (Foto: © Seiser Alm)

#4. Zon, zon en nog eens zon!

Wie op wintersport naar de Seiser Alm gaat, moet hoe dan ook zonnebrand en een zonnebril inpakken. De zon schijnt hier gemiddeld maar liefst 300 dagen per jaar. Daarnaast zorgt de gunstige oost-west ligging de hele dag voor zonneschijn. Over de sneeuwzekerheid hoef je je door de hoogte geen zorgen te maken, bovendien kunnen alle pistes ook worden voorzien van kunstsneeuw.

#5. Rustige wintersport is verzekerd

Wintersport op de Seiser Alm staat voor veel vakantiegangers gelijk aan ontspanning. Dit ligt onder andere aan de uitgestrektheid van het skigebied. De Seiser Alm straalt rust uit, zelfs tijdens het hoogseizoen, wanneer er vele skiërs op de piste zijn. Ook bij de skihutten is altijd wel een plekje te vinden voor een heerlijke (lange!) lunch. Compatsch en Saltria liggen direct op de Seiser Alm en zijn aanraders voor wie een rustige bestemming op de Seiser Alm zoekt.

Toch met arrenslee over de Seiser Alm

Aan rust geen gebrek in deze prachtige omgeving (Foto: © Seiser Alm)

#6. Sneeuwschoenwandelen bij volle maan

Op de Seiser Alm liggen 60 kilometer aan wandelroutes die dwars door de ongerepte natuur lopen. Wie de sneeuwschoenen aantrekt heeft de beschikking over nog eens 50 kilometer extra. Doe dit echter zeker met een gids, wanneer je hier nog geen ervaring mee hebt. Ook worden er sneeuwschoenwandelingen bij volle maan georganiseerd.

#7. Wintersport met meerdere generaties

De Seiser Alm is een uitstekende bestemming voor een wintersport met de hele familie. Wanneer opa en oma eropuit gaan om lekker te wandelen, kunnen de jongste kinderen en papa en mama lekker gaan skiën op de familievriendelijke pistes. Kids die al wat ouder zijn kunnen zich uitleven in het funpark of op het slalomparcours. Voor iedereen valt er iets te beleven op en rond de Seiser Alm.

Kinderen skiën op de Seiser Alm

Op de Seiser Alm kunnen de kinderen perfect leren skiën (Foto: © Seiser Alm)

Meer informatie over de Seiser Alm

De uitgestrekte Seiser Alm beschikt over 60 kilometer aan pistes, die over het algemeen niet al te lastig zijn. Sportieve skiërs zullen met name de piste van de Goldknopf en de zwarte afdalingen van de Puflatsch op waarde weten te schatten. Voor wie het piste-aanbod van de Seiser Alm niet uitgebreid genoeg is, kan met dezelfde skipas ook uitwijken naar Val Gardena. Ook voor après-ski, de heerlijke Italiaanse keuken en rodelavonden zit je goed op de Seiser Alm.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.