14 mei 2019 door Joris in Skigebieden onder de loep | 0 Reactie(s)

In mei zit voor de meeste skigebieden het wintersportseizoen er op. Het zonnetje laat de laatste sneeuwvelden in het dal in rap tempo smelten en de groene Alpenweides keren ervoor terug. Hoog bovenin de bergen ziet de wereld er compleet anders uit. In diverse gletsjerskigebieden ligt nog volop sneeuw om prima te kunnen skiën. In dit weblog hebben we 5 skigebieden op een rijtje gezet die zich uitstekend lenen voor een wintersport in mei.

Stubaier Gletscher: geniet van de zon én van verse sneeuw

Op de Stubaier Gletscher in het Stubaital zijn de liften, afhankelijk van de sneeuwcondities, tot begin juni in gebruik. In mei liggen hier nog altijd tal van geprepareerde pistes op je te wachten. Ook snowpark Stubai Zoo is nog enige dagen in de XXL-uitvoering geopend. Aangezien dit een van de weinige snowparks is die nu nog toegankelijk is, weten veel (professionele) freestylers dit park te vinden. Tijdens de lunch trekken de meeste wintersporters richting restaurant Gamsgarten. Binnen is vrijwel niemand te bekennen, want iedereen probeert een ligstoel of een plekje op het terras te bemachtigen.

Hintertuxer Gletscher: 365 dagen per jaar skiën

De Hintertuxer Gletscher in skigebied Ski Zillertal 3000 is het enige skigebied in Oostenrijk waar je het hele jaar kunt skiën. Het gletsjerskigebied is 365 dagen per jaar geopend en in mei vinden de ‘Flower-Pow(d)er-weken’ plaats. Naast extra vroeg skiën, kun je hier dan ook sneeuwscooter rijden, met korting naar de ijsgrot, materiaal testen en aan Yoga doen. Afhankelijk van het seizoen dat je hier komt skiën zijn er ongeveer 60 kilometer aan pistes geopend. In mei moeten diverse faciliteiten vanwege de smeltende sneeuw helaas sluiten. Het pisteaanbod tot het Tuxer Fernerhaus is echter sneeuwzeker en prima geprepareerd.

Zermatt: skiën in het hoogste zomerskigebied van Europa

Het grootste en hoogste zomerskigebied van Europa ligt bij het Zwitserse Zermatt. Op de pistes aan de voet van de Matterhorn zijn de liften het hele jaar geopend. Klein Matterhorn beschikt over 21 km gletsjerpistes, maar dankzij de hoogte zijn vaak ook diverse andere afdalingen toegankelijk. Ook aan de Italiaanse zijde richting Breuil-Cervinia valt vaak nog prima te skiën. Door de hoogte ben je hier niet alleen verzekerd van goede sneeuw, maar ook van veel zonneschijn. Net zoals in alle andere (gletsjer)skigebieden geldt ook hier, smeer je in met zonnebrand en bescherm je ogen tegen het felle licht.

Kitzsteinhorn: skiën met uitzicht op de Großglockner

De Kitzsteinhorn in skigebied Zell am See - Kaprun behoort tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Het winterskigebied en de gletsjer samen bieden een totaal van 40 kilometer aan pistes. Afgelopen week is het snowpark helaas gesloten, maar skiën is hier (na een pauze in juni) nog gewoon mogelijk tot omstreeks 21 juli. Wat je op de Kitzsteinhorn zeker niet mag missen is de Gipfelwelt 3000. Vanaf het grote panoramaterras, die ook bekendstaat als de Top of Salzburg, heb je een prachtig uitzicht over de hoogste toppen van Oostenrijk.

Saas-Fee: bezoek het hoogste draairestaurant van de Alpen

Tijdens de zomermaanden is ongeveer een vijfde deel van het 100 km grote pisteaanbod van Saas-Fee geopend. Wie hier op wintersport is geweest kan in ieder geval tegen het thuisfront vertellen dat men in de hoogste metro van de wereld heeft gezeten én het hoogste draairestaurant van de Alpen heeft bezocht. Op een hoogte van 3500 meter kun je hier tijdens de lunch genieten van een magistraal uitzicht op de Zwitserse bergwereld.

Overige gletsjerskigebieden in de Alpen

De vijf genoemde skigebieden staan garant voor prima pistecondities in mei en zijn voorlopig nog wel even geopend. Ook op de gletsjer van Duitslands hoogste berg, de Zugspitze, zijn ongeveer 20 pistekilometers geopend. Andere geschikte gletsjerskigebieden voor een wintersport in mei zijn de Schnalstaler Gletscher in het Schnalstal, de Pitztaler Gletscher in het Pitztal of de Titlis Gletscher in Engelberg. In Frankrijk is Les Deux Alpes een prima bestemming voor een wintersport in het voorjaar. Klik hier voor de gletsjerskigebieden in de Alpen >


Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen