13 februari 2019 door Florien in 'Algemeen''

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kun je naast skiën en snowboarden tal van andere activiteiten ondernemen. Een echte aanrader is om een middag of avond te gaan rodelen. Rodelen is een leuke activiteit voor de hele familie. Of het nou met een houten slee door de sneeuw is of over de stalen rails van een coaster. Dolle pret en mooie herinneringen zijn sowieso gegarandeerd. Er zijn voldoende mogelijkheden om te gaan rodelen in het Skicircus. Dat kan niet alleen overdag, maar ook 's avonds op een verlichte rodelbaan. In dit weblog heb ik vier leuke rodelbanen voor je op een rijtje gezet.

#1. Rodelen vanaf de Reiterkogel

Op de 1819 meter hoge Reiterkogel in Hinterglemm ligt een leuke rodelbaan. Je kunt hier zowel overdag als 's avonds terecht. Heb je nog nooit 's avonds gerodeld, dan wil ik je echt aanraden dat een keer te doen. De donkere hemel vol met sterren en de frisse berglucht maken de rodeltocht nog specialer. Overdag kun je van 8.30 tot 16.15 uur rodelen op de Reiterkogel. Van maandag tot zaterdag is de baan ook van 18.00 tot 21.30 uur geopend. De lengte van de rodelbaan is 3,2 kilometer en de huur van de slee kost €8,-. Ben je in het bezit van een geldige skipas, dan is de rit met de gondel gratis.

Avondrodelen vanaf de verlichte Reiterkogel in Hinterglemm

(Foto: © Saalbach.com)

#2. Rodelen vanaf het Spielbergerhaus

De pret begint al met het vervoersmiddel naar het startpunt van de rodelbaan. Je kunt je namelijk laten brengen door een echte pistenbully! Eenmaal bij de berghut aangekomen, kun je eerst genieten van een traditionele maaltijd en een warm drankje. De tocht op de slee na afloop heeft een lengte van 3,2 kilometer en voert terug naar Saalbach. Huur van de slee en het ritje in de pistenbully kosten samen €9,- per persoon. De maaltijd in het restaurant is exclusief en reserveren is voor beide noodzakelijk.

Met de pistenbully naar het Spielbergerhaus

(Foto: © Saalbach.com)

#3. Rodelen in Leogang

In Leogang ligt een rodelbaan die zowel overdag als 's avonds geopend is. Het startpunt is voor beide hetzelfde, maar na enkele meters wordt de baan wel gesplitst. Het parcours van de rodelbaan die van 13.00 tot 16.00 uur geopend is, heeft een lengte van 2,5 kilometer en eindigt bij de Forsthofalm. De rodelbaan die op dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 22.30 uur geopend is, heeft een lengte van 4,3 kilometer en eindigt bij het dalstation van de Asitzbahn. De huur van de slee bedraagt €8,- en toegang tot de gondel is gratis met een geldige skipas.

Rodelen in Leogang

(Foto: © Saalbach.com)

#4. Rodelen met de Timok's Coaster in Fieberbrunn

In Fieberbrunn kun je op een heel andere manier rodelen. In plaats van met een houten slee door de sneeuw, glijd je hier in een plastic slee over een stalen constructie. De Timok's Coaster is het hele jaar door geopend. Het parcours van de baan is 1160 meter lang en bestaat uit spannende hellingen en heuvels. De baan is dagelijks van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Heb je een geldige skipas, dan is toegang gratis.

Vader en zoon in de Timok

(Foto: © Saalbach.com)

Lees meer over rodelen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn >

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.