4 februari 2020 door Florien in Familie/kinderenAlgemeen

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kun je naast skiën en snowboarden ook genoeg andere activiteiten ondernemen. Een echte aanrader is om een keer te gaan rodelen. Het is een leuke activiteit voor de hele familie, of het nou met een houten slee door de sneeuw is of over de stalen rails van een coaster. Dolle pret en mooie herinneringen zijn sowieso gegarandeerd. Er zijn voldoende mogelijkheden om te gaan rodelen in het Skicircus. Dat kan niet alleen overdag, maar ook 's avonds op een verlichte rodelbaan. In dit weblog zetten we vier leuke rodelbanen voor je op een rijtje.

#1. Rodelen vanaf de Reiterkogel

Op de 1819 meter hoge Reiterkogel in Hinterglemm ligt een leuke rodelbaan. Je kunt hier zowel overdag als 's avonds terecht. Heb je nog nooit 's avonds gerodeld, dan wil ik je echt aanraden dat een keer te doen. De donkere hemel vol met sterren en de frisse berglucht maken de rodeltocht nog specialer. Overdag kun je van 9.00 tot 16.15 uur rodelen op de Reiterkogel en van maandag tot zaterdag is de baan ook van 18.00 tot 21.30 uur geopend. De lengte van de rodelbaan is 3,2 kilometer en de huur van de slee kost €8,50. Ben je in het bezit van een geldige skipas, dan is de rit met de gondel gratis. In dat geval hoef je alleen de huur van de slee te betalen.

verlichte rodelbaan skicircus
De verlichte rodelbaan is goed te zien vanuit het dorp! (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

#2. Rodelen vanaf het Spielberghaus

De pret begint al met het vervoersmiddel naar het startpunt van de rodelbaan. Je kunt je namelijk laten brengen door een echte pistenbully! Eenmaal bij de berghut aangekomen, kun je eerst genieten van een traditionele maaltijd en een warm drankje. De tocht op de slee na afloop is zo'n 3,2 kilometer lang en voert terug naar Saalbach. Huur van de slee en het ritje in de pistenbully kosten samen € 10,- per persoon. De maaltijd in het restaurant is exclusief en reserveren is voor beide noodzakelijk.

#3. Rodelen in Leogang

In Leogang vind je twee rodelbanen. Er is een rodelbaan die alleen overdag geopend is en één die zowel overdag als 's avonds geopend is. Het startpunt is voor beiden hetzelfde, maar na enkele meters wordt de baan wel gesplitst. Het parcours van de rodelbaan die van 13.00 tot 16.00 uur geopend is, heeft een lengte van 2,5 kilometer en eindigt bij de Forsthofalm. De rodelbaan die op dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 22.30 uur geopend is, heeft een lengte van 4,3 kilometer en eindigt bij het dalstation van de Asitzbahn. De huur van de slee bedraagt €8,- en toegang tot de gondel is gratis met een geldige skipas. In het nabijgelegen Saalfelden, vind je op de Biberg ook nog een rodelbaan. Dit is een zogenoemde natuurrodelbaan en deze is zo'n 6 km lang. De rodelbaan op de Biberg is dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur 's ochtends tot 02.00 uur 's nachts geopend. Maandag zijn ze helaas gesloten.

#4. Rodelen met de Timok's Alpine Coaster in Fieberbrunn

In Fieberbrunn kun je op een heel andere manier rodelen, hier vind je namelijk de Timok's Alpine Coaster. Deze alpinecoaster geeft net zoveel plezier als een echte rodelbaan. In plaats van met een houten slee door de sneeuw, glijd je hier in een plastic slee over een stalen constructie. De Timok's Alpine Coaster is het hele jaar door geopend. Het parcours van de baan is 1160 meter lang en bestaat uit spannende hellingen en heuvels. De baan is dagelijks van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Heb je een geldige skipas, dan is toegang gratis.

De Timok's Alpine Coaster (Foto: © Bergbahnen Fieberbrunn)

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.