Skip to navigation Skip to main content

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn  kun je naast skiën en snowboarden ook genoeg andere activiteiten ondernemen. Een echte aanrader is om een keer te gaan rodelen. Het is een leuke activiteit voor de hele familie, of het nou met een houten slee door de sneeuw is of over de stalen rails van een coaster. Dolle pret en mooie herinneringen zijn sowieso gegarandeerd. Er zijn voldoende mogelijkheden om te gaan rodelen in het Skicircus. Dat kan niet alleen overdag, maar ook 's avonds op een verlichte rodelbaan. In dit weblog zetten we vier leuke rodelbanen voor je op een rijtje.

1. Rodelen vanaf de Reiterkogel

Op de 1819 meter hoge Reiterkogel in Hinterglemm ligt een leuke rodelbaan. Je kunt hier zowel overdag als 's avonds terecht. Heb je nog nooit 's avonds gerodeld, dan is het een echte aanrader om dat een keer te doen. De donkere hemel vol met sterren en de frisse berglucht maken de rodeltocht nog specialer. Overdag kun je van 8.30 tot 16.15 uur rodelen op de Reiterkogel en op dinsdag, donderdag en zaterdag is de baan ook van 16.15 tot 21.30 uur geopend. De lengte van de rodelbaan is 3,2 kilometer en de huur van de slee kost €10,-. Ben je in het bezit van een geldige skipas, dan is de rit met de gondel gratis. In dat geval hoef je alleen de huur van de slee te betalen.

2. Rodelen vanaf het Spielberghaus

De pret begint al met het vervoersmiddel naar het startpunt van de rodelbaan. Je kunt je namelijk laten brengen door een echte pistenbully! Eenmaal bij de berghut aangekomen, kun je eerst genieten van een traditionele maaltijd en een warm drankje. De tocht op de slee na afloop is zo'n 3,2 kilometer lang en voert terug naar Saalbach. Huur van de slee en het ritje in de pistenbully kosten samen € 15,- per persoon. De maaltijd in het restaurant is exclusief en reserveren is voor beide noodzakelijk. Lees meer ›

3. Rodelen in Leogang

Rodelaars gaan overdag naar het middenstation van de Asitzbahn. Eenmaal boven leidt de dagrodelbaan naar het dalstation van de Almbahn. Daarna gaat de Almbahn weer omhoog naar het middenstation van de Asitzbahn, die rodelaars weer naar het dal brengt. Nachtbrakers komen aan hun trekken bij het rodelen in het donker. Elke dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur is er 4 km lang rodelplezier tot in het dal. Het startpunt voor nachtrodelen is - net als overdag - het dalstation van de Asitzbahn. Er is ook een natuurlijke rodelbaan op de Biberg in Saalfelden, die open is van 10.00 tot 02.00 uur (met uitzondering van maandag en dinsdag).

Ook kan het hele gezin genieten van de baan bij de Sinnlehenalm, een rodelbaan speciaal voor families. Bij de gezellige hut vind je een korte route, perfect voor als je met kinderen bent. 

4. Rodelen in Fieberbrunn

In Fieberbrunn kun je op een heel andere manier rodelen, hier vind je namelijk de Timok's Alpine Coaster. Deze alpinecoaster geeft net zoveel plezier als een echte rodelbaan. In plaats van met een houten slee door de sneeuw, glijd je hier in een plastic slee over een stalen constructie. De Timok's Alpine Coaster is het hele jaar door geopend. Het parcours van de baan is 1160 meter lang en bestaat uit spannende hellingen en heuvels. De baan is dagelijks van 12.00 tot 15.45 uur geopend. Heb je een geldige skipas, dan is toegang gratis.

Daarnaast is er een natuurlijke rodelbaan in Fieberbrunn. Wandel vanaf het voetbalveld Rosenegg in ongeveer anderhalf uur naar boerderij 'Egg', waar je de start van de rodelbaan vindt. Hier wacht je een leuke rit van maar liefst 2,5 km lengte, waar je dagelijks tot 22.00 uur kunt roetsjen! 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.