16 maart 2019 door Florien in TipsSkigebieden onder de loep

Skicircus Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn behoort met 270 kilometer aan pistes tot één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Vanuit de dorpen sta je binnen korte tijd op de pistes en vanaf daar kan het skiplezier beginnen. Veel afdalingen zijn rood of blauw en daardoor kan ook de minder gevorderde skiër allerlei mooie tochten maken. Er zijn veel fijne pistes. In dit weblog geef ik je 8 tips.

#1. Piste 2a en b: de Jausernabfahrt

De Jausernabfahrt is voor velen één van de favoriete pistes in het skigebied. De afdaling is geheel blauw, ongeveer 7 km lang en lekker breed. Je start op de 2020 meter hoge Schattberg Ost. Eenmaal beneden kun je goed voelen dat je je bovenbenen hebt gebruikt!

Het uitzicht vanaf de Schattberg Ost in Saalbach
Het uitzicht is prachtig!

#2. Piste 1 en 1a: de Nordabfahrt

Een andere fijne afdaling op de Schattberg Ost is piste 1 en 1a. De piste is voor een deel rood en voor een deel zwart, dus niet geschikt voor minder geoefende skiërs. Aan het einde van de Nordabfahrt kun je over een brug teruglopen naar het beginstation van de Schattberg X-press in Saalbach.

#3. Piste 6 en 6a: Schattberg West

Vanaf de 2096 meter hoge Schattberg kun je via een hele fijne afdaling naar Hinterglemm skiën. Uiteraard moet je wel eerst even genieten van het uitzicht, want dat is hier prachtig. Rode piste 6 en 6a is een pittige afdaling en dus niet geschikt voor beginners. Omdat de piste bijna de hele dag in de schaduw ligt, is deze iets harder, maar blijft de sneeuw wel in betere staat. 

#4. Piste F6, F4 en F2: Lärchfilzkogel

Als je gaat skiën in Fieberbrunn, dan is deze afdaling een echte aanrader. Je neemt eerst de gondel omhoog naar de 1645 meter hoge Lärchfilzkogel. Ook hier is het uitzicht prachtig! Het eerste deel van de afdaling is rood, maar goed te doen. Als je berghut Wildalpgatterl gepasseerd bent, dan kom je op een hele fijne blauwe piste. Deze is heerlijk breed en perfect om op te carven. Let bij het middenstation van de Steuboden gondel wel goed op dat je richting Fieberbrunn skiet, anders moet je via een lange stoeltjeslift terug naar berghut Wildalpgatterl

Genieten van het uitzicht op de Lärchfilzkogel
Zonder mist is het natuurlijk nog mooier!

#5. Piste 88: Asitz Mittelstation

Vraag je de lokale bevolking om meer informatie over de Asitz Mittelstation afdaling, dan zullen ze deze met een Duitse Autobahn vergelijken. Niet omdat je nou zo snel kunt skiën op de piste, maar vanwege de breedte. Daarmee is de afdaling perfect om je skitechniek op te oefenen en om op te carven. Aan het eind kun je of de gondel terug omhoog nemen, of verder skiën over piste 90 of 91 naar Leogang.

#6. Piste 92 en 93: Kniestichkogel: 

Vanaf het bergstation van de Steinbergbahn gaat blauwe piste 92 van start. Deze loopt vervolgens over in blauwe piste 93. Deze piste is genoemd naar de "Leoganger Steinberge", omdat het een fantastisch uitzicht op dit Bergmassief beidt. De afdaling is heerlijk lang en neemt je helemaal mee terug naar Leogang. Ideaal om je bochtjes op te oefenen.

#7. Piste 52: de Maisabfahrt

Op de top van de 1794 meter hoge Kohlmaiskopf kun je genieten van een heel mooi uitzicht. Als je vervolgens een klein stukje over rode piste 53 naar blauwe piste 52 skiet, kun je beginnen aan een hele fijne blauwe afdaling. Onderweg kom je meerdere plekken tegen waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht op het dal van Saalbach.

Skiën op de Kohlmaiskopf met uitzicht op het dal van Saalbach
Op meerdere punten geniet je van een prachtig uitzicht

#8. Piste F8: Doischberg

Eén van mijn favoriete pistes in Fieberbrunn is de Doischberg afdaling (piste F8). De piste is rood, maar eigenlijk merk je daar helemaal niks van. Over het brede sneeuwvlak kun je heerlijk naar beneden knallen. Het is dan ook geen straf om de afdaling een aantal keer achter elkaar te skiën!

Bekijk hier meer tips voor een skivakantie in het Skicircus > 

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.