Skip to navigation Skip to main content

Serfaus: het autovrije familieparadijs

Geen plekje in de Alpen dat zo familievriendelijk is als het knusse Serfaus. Kinderen zijn overduidelijk de baas in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis, wat naar alle waarschijnlijkheid het meest familievriendelijke gebied ter wereld is. In het autovrije dorp zelf is voor jong en oud ook genoeg te beleven. Van gezellig après-skiën in de Patschi Pub tot winkelen in de leuke dorpsstraat tot speciale activiteiten in zowel het skigebied als het dorp zelf. Ben jij al eens in het oh zo leuke Serfaus geweest?

Dé familiebestemming van de Alpen

Serfaus is met zekerheid één van de beste familiebestemmingen in de Alpen. Misschien wel de beste… Skischolen bieden de beste en meest gespecialiseerde lesmethodes aan, en bij de Kinderschneealm aan de Komperdell zal je kleinste zich geen seconde vervelen. Skileraren zijn pedagogisch geschoold om kinderen spelenderwijs te leren skiën. Een aantal liften in het skigebied zijn aangepast voor kinderen, evenals sommige pistes. In Serfaus-Fiss-Ladis zijn een aantal spannende pistes voor de kids, zoals de Bärenpiste en het Dinopark.

Foto ©: Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Gezellig après-skiën

Serfaus is misschien geen uitbundige après-ski bestemming, maar een gezellig feestje bouwen is er zeker mogelijk! Je hebt in Serfaus après-ski in alle soorten en maten; bij de Peaks Alpine Bar wordt voornamelijk house, hiphop en dance gedraaid, terwijl je in de Patschi Pub mee kunt zingen met de echte après-ski hits. Verder heb je in Serfaus het Snowfestival, waarmee ieder jaar weer het winterseizoen feestelijk wordt geopend. Zowel op de piste als in het dal is het dan één groot feest.

Foto ©: Patschi FOOD GMBH

Met een pistebully richting de ontbijttafel

Heb je ooit al eens willen ontbijten op de berg? In Serfaus kan dat op een bijzondere wijze worden geregeld! Met de Masner Express - een pistebully – word je naar de Hexenseehütte gebracht. Hier kun je genieten van een prachtige zonsopkomst. Daarna word je naar de Masner Alpine Ski Hut gebracht, waar een heerlijk Tiroler ontbijt op je staat te wachten. Wanneer de buiken gevuld zijn, kun je eventueel met de Masner Express weer naar beneden, maar wie doet dat nou? Het is toch veel mooier om vanaf hier je wintersportdag te beginnen!

Foto ©: Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Heldhaftige familieactiviteiten

In het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis kun je veel meer doen dan alleen skiën. Zo beschikt Serfaus over de Serfauser Sauser, een lange tokkelbaan waarbij je van het bergstation Sunliner naar het dalstation van de Komperdellbahn suist. Buurtdorp Fiss heeft ook nog twee attracties: de Fisser Flieger en de Skyswing. De rodelliefhebber moet in Serfaus eens de Familie coaster Schneisenfeger geprobeerd hebben. Deze rodelbaan op rails is anderhalve kilometer lang en haalt snelheden tot 40 km/u. Iedere woensdagavond in Serfaus is er een “Adventurenight”, een prachtige vuurwerkshow met ski-acrobaten en vuurwerk.

Foto ©: Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

De auto is niet nodig

Tijdens een verblijf in Serfaus heb je één zorg minder: de auto hoef je niet te starten. Je mag alleen met je auto het dorp in om hem bij het hotel te parkeren, maar daar blijft hij dan ook de rest van de week staan. Vanuit het dorpscentrum van Serfaus kun je een ondergrondse metro pakken die je naar het skigebied brengt: de Dorfbahn, die momenteel gerenoveerd wordt. Doordat het centrum autovrij is, staan er voor de hotels wel flink wat auto’s geparkeerd, maar zijn de straten van Serfaus heerlijk rustig!

Foto ©: Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Waanzinnige uitzichtpunten

Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis kent veel hoge bergtoppen, waar je fantastische uitzichten hebt. Bij Serfaus vind je de 2826 meter hoge Masnerkopf en de 2770 meter hoge Pezid, waar je ook uitzichtpunten vindt. Even een prachtige foto nemen dus! Vanaf deze bergen gaan natuurlijk uitdagende pistes naar beneden. Vanaf de Masnerkopf vertrekt de Masnerkopfabfahrt en vanaf de Pezid de Pezidabfahrt en de Pezid-Vertikal. Deze drie pistes zijn natuurlijk allemaal zwart van kleur!

Foto ©: Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Verblijven met klasse

Serfaus is niet bepaald een lowbudgetbestemming. De hoofdstraat is voornamelijk gevuld met viersterrenhotels en goede restaurants. Voor een chique restaurant moet je bij s’Hannes zijn en proef internationale gerechten bij Paemontan. Op de piste zijn ook erg veel goede berghutten aanwezig, zoals Lassida en Leithe Wirt. Daarnaast kun je op de piste deelnemen aan een Sunset Dinner. Zodra de zon ondergaat, schuif jij aan tafel bij het restaurant Monte Mare om heerlijk te dineren. Per pistenbully keer je om half 9 terug naar het dal.

Ben jij wel eens in Serfaus geweest? Laat een reactie achter!

Foto ©: Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.