Skip to navigation Skip to main content

De 5 beste après-ski bestemmingen in de Alpen

Pistekilometers, goede berghutten en snelle liften zijn allemaal maar een bijzaak… Après-ski is natuurlijk het belangrijkst! Wanneer je een dag lekker geskied hebt, wil je natuurlijk nog even de gezelligheid in de après-ski opzoeken. In dit lijstje vind je vijf bestemmingen terug waar in de namiddag de bars bomvol staan en gezellig gedronken wordt. Iedere middag is het weer raak: het feest barst los! Je hebt er ruime keuze uit bars en zelfs clubs en kunt er tot in de vroege uurtjes doorfeesten. Ben jij een echte party animal? Vergeet dan zeker niet deze bestemmingen te bezoeken!

#1. Ischgl

Als ergens après-ski een begrip is, is dat in Ischgl. Het wintersportdorp heeft een internationaal allure en wordt ook wel het ‘Ibiza van de Alpen’ genoemd. Er zijn naast de vele après-ski mogelijkheden ieder jaar weer diverse evenementen. Ieder winterseizoen wordt geopend en gesloten door een grote artiest op het Top of the Mountain Concert. Namen als Robbie Williams, Bon Jovi, Rihanna en Katy Perry hebben hier onder meer op het podium gestaan. Bestel gerust een fles champagne in de Schatzi Bar, Kuhstall of Trofana Alm, dat kan in Ischgl namelijk zeker! Ben je van plan om tot in de vroege uurtjes door te feesten? Ga dan nog naar één van de nachtclubs zoals de bekende Pacha.

Kuhstall (Foto: © SPORTHOTEL SILVRETTA GMBH)

#2. Val Thorens

Het Franse après-ski walhalla genaamd Val Thorens heeft een ‘moderne’ après-ski. Geen meezingers hier, maar housebeats en techno. Je kunt hier in de middag al beginnen met feesten bij de 360 Bar of La Folie Douce. Op de terrassen van beide après-ski tenten is het altijd één groot feest! Is het toch de koud om op het terras te staan? Dan is het Snowcafé een leuk alternatief. In Val Thorens heb je een aantal leuke nachtclubs, volgens vele de beste van de Alpen! In Club Malaysia of Klub Summit kunnen de party animals tot laat doorfeesten. DJ’s als Afrojack en Calvin Harris hebben hier gedraaid. De echte feestgangers moeten tijdens de Belgian Week in Val Thorens zijn, één gezellige week met veel landgenoten en leuke feestjes!

360 Bar (Foto: © 360 Bar)

#3. Les Deux Alpes

Eén van de meest populaire bestemmingen van de Franse Alpen is Les Deux Alpes. Laat een goede après-ski daar nou niet ontbreken! Er zijn is Les Deux Alpes veel bars, pubs en clubs. Net als in Val Thorens vind je hier voornamelijk après-ski met house-en technobeats. Na het skiën moet je op het gezellige terras van de Pano Bar zijn. Op zonnige middagen kan het hier erg gezellig worden. Zin om tot in de vroege uurtjes door te gaan? Kies er dan voor om naar De Prins van Oranje, Le Grotte du Yeti of l’Avalanche te gaan. Je kunt hier gezellig doorfeesten, terwijl de andere bars hun deuren al hebben gesloten.

Pano Bar (Foto: © Pano Bar)

#4. Sölden

Het après-skiën in Sölden kun je op verschillende wijzen doen. Vanaf het moment dat je de laatste afdaling heb geskied, zijn er diverse mogelijkheden om een feestje te bouwen. Bijna alle uitgaansgelegenheden bevinden zich in de dorpsstraat, die al bij het dalstation van de Giggijochbahn begint. Van gezellige schirmbars tot ware nachtclubs, Sölden heeft het allemaal. Heb je altijd al eens internationaal bekende DJ’s aan het werk willen zien in de bergen? Dat kan op het Electric Mountain Festival in Sölden! Artiesten als David Guetta en Felix Jeahn hebben hier onder meer opgetreden. Je hebt vaak meerdere Electric Mountain Party’s in het jaar. Zowel tijdens de opening en afsluiten van het skiseizoen is het één groot feest.

Electric Mountain Festival (Foto: © Hotel Das Central

#5. St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg is het internationale hart van de Alpen. In dit wintersportoord mag een goede après-ski absoluut niet ontbreken. Wanneer iedereen aan het eind van de middag de dalafdaling terug naar St. Anton neemt, wordt er zeker gestopt bij de Mooserwirt. Is het hier te druk? Aan de overkant vind je de Krazy Kanguruh. Beide tenten sluiten rond acht uur zodat er in het dal kan worden doorgefeest. Verder zijn er in St. Anton diverse events zoals New Orleans Meets Snow, een Jazz concert in begin april en de Ski Opening Party, die zoals de naam al doet vermoeden het skiseizoen opent.

Mooserwirt (Foto: © MooserWirt GmbH)

Andere dorpen met een gezellige après-ski:

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.