Skip to navigation Skip to main content

(Foto: © Saalbach, Christian Wöckinger)

Eén van de grootste skigebieden van Oostenrijk is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met ruim 270 kilometer aan pistes, gezellige en authentieke dorpen en moderne liften maakt het gebied zich erg populair onder de skivakantiegasten. In het skigebied liggen zes dorpen; naast de net genoemde vier, heb je ook nog Vorderglemm. De zes dorpen hebben allemaal een verschillend karakter. Hinterglemm en Saalbach staan bekend om de gezellige après-ski, terwijl Fieberbrunn ideaal is voor families. In dit weblog hebben wij alle dorpen in het Skicircus op een rijtje gezet. Welk dorp is jouw favoriet?

Vorderglemm: klein dorpje waar je rust vindt

Naast Viehhofen ligt het kleine Vorderglemm. Dit dorpje is de ideale bestemming voor rustzoekers die wel van een tochtje skiën houden. Après-ski hoef je hier niet te verwachten, maar wel een fijne en gemoedelijke sfeer. Met een handjevol restaurants en (hotel)bars kun je na het skiën prima een drankje nuttigen. Vorderglemm heeft een directe toegang tot het skigebied dankzij de Schönleitenbahn. Daarnaast vind je hier twee afdalingen en een kleine oefenlift. Vanaf hier kun je gemakkelijk Leogang, Saalbach of Fieberbrunn bereiken. Houdt er wel rekening mee dat je op tijd terug bent; een taxirit vanuit Fieberbrunn of Leogang is een duur geintje.

Tips in Vorderglemm: ski de Skicircus ronde of één van de andere skitochten en ontdek de Snow Trails.

Saalbach: feesten in de après-ski met een authentiek en autovrijcentrum

Saalbach en Hinterglemm vormen samen hét gezicht van het Skicircus. De beide dorpen zijn ontzettend populair en gezellig. Saalbach heeft een leuk en autovrij centrum, met veel pistes en liften rondom het dorp. Wanneer je iets buiten het centrum verblijft, kun je ervoor kiezen om met de gratis skibus bij de gondel te komen. Het straatbeeld van Saalbach is gevuld met luxe hotels, pensions, restaurants en winkels. Saalbach is daarom iets frivoler dan Hinterglemm. Het belangrijkste punt waarom Saalbach zo populair is, is de après-ski. Dag en nacht wordt er gefeest in Saalbach. In de namiddag loopt het dorp rustig vol en tot in de late uurtjes blijft het druk. Tevens is de keuze gigantisch: dansclubs, platte après-ski bars of een gezellige wijnbar, in Saalbach hoef je niet ver te zoeken!

Tips in Saalbach: maak een rodeltocht, ski één van de skitochten en vier een feestje in bij de Hinterhag Alm, Maisalm en Bauer’s Schi-Alm.

(Foto: © www.saalbach.com)

Hinterglemm: gezellige familiebestemming met een geweldige après-ski

Van origine is Hinterglemm een boerendorp. De laatste jaren is dat imago flink omgetoverd. De authenticiteit merk je nog steeds, maar er zijn steeds meer moderne en luxe hotels gebouwd. Hinterglemm is een populaire en gezellige bestemming. Dat is zeker niet gek, want de combinatie tussen het gezellige dorpscentrum met veel restaurants en leuke après-ski met een gigantisch en modern skigebied, maakt Hinterglemm erg aantrekkelijk. Tevens heeft Hinterglemm de meest centrale ligging in het Skicircus; je kunt alle kanten op. Bij genoeg sneeuw is het ook vaak mogelijk om tot aan de deur van je verblijf te skiën. Dankzij de aanleg van kinderland Snowy Land wordt de bestemming ook steeds populairder bij families.

Tips in Hinterglemm: ski allerlei leuke skitochten, après-ski bij onder andere de Goaßstall en Tanzhimmel, rodelen, snowtubing en Nightpark Hinterglemm.

Fieberbrunn: het gezellige Tiroler dorpje in het Skicircus

Sinds het winterseizoen van 2015/2016 is Fieberbrunn verbonden aan de rest van het Skicircus. Dit komt door de bouw van de TirolS-Bahn, die de overtocht van het Salzburgerland naar Tirol mogelijk maakt. Fieberbrunn ligt in het prachtige Pillerseetal. In het dorp hangt een knusse sfeer met fijne gastvrijheid. Voor drukke en uitbundige après-ski kun je beter afreizen naar Saalbach of Hinterglemm. Gezellige après-ski heb je hier echter wel! Families zullen zich snel aangetrokken voelen tot het charmante Fieberbrunn. In het dorp kun je allerlei activiteiten doen en na een lange dag skiën kun je plaatsnemen in één van de heerlijke restaurants.

Tips in Fieberbrunn: après-ski bij Biwak of de S4 Alm, een familievakantie, freeriden bij voldoende sneeuwval, een ritje in de Timoks Coaster en wandelen of langlaufen.

(Foto: © Defrancesco)

Leogang: het stiefkind van het Skicircus

Het stiefkind van het Skicircus, waar komt dat nou vandaan? Leogang heeft een totaal andere uitstraling en karakter dan de andere dorpen. Dat heeft natuurlijk voordelen! Leogang ligt aan de voet van de Leoganger Steinberge en heeft de uitstraling van een traditioneel Oostenrijks bergdorp. Door de lage hoeveelheid van hotels en pensions, is het er eigenlijk het hele seizoen door rustig. Je hebt de pistes voor het uitkiezen in Leogang. De beruchte Skicircus ronde start ook in Leogang. Deze skitocht is maar liefst 72 kilometer lang en daarmee de langste tocht van de Alpen. Rustzoekers en families met jonge kinderen zullen zich in Leogang erg thuisvoelen. De jongste skiërs kunnen op les bij Leo’s Kinderland, terwijl de ouders de pistes rondom Leogang verkennen.

Tips in Leogang: Leo’s Kinderland en het Nitro Snowpark.

Wat is jouw favoriete dorp in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.