17 januari 2018 door Nick in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Alpenhaus

Silvretta Arena Ischgl Samnaun, een skigebied met ontzettend grote naamsbekendheid. Je kunt er zowel in het Zwitserse Samnaun als in het Oostenrijkse Ischgl skiën. Het skigebied is zeer groot en modern, net als de meeste berghutten. Misschien ontbreekt er soms een beetje sfeer in de pisterestaurants, maar heerlijk eten kun je er zeker! Van de 14 berghutten die er in de Silvretta Arena zijn, hebben wij onze top vijf geselecteerd. Er staan zowel grote moderne restaurants tussen, als kleine knusse. Staat jouw favoriet er ook tussen?

#1. Schwarze Wand

Pisterestaurant Schwarze Wand ligt aan blauwe piste nummer 22 en rode piste nummer 32. In tegenstelling tot veel andere berghutten in de Ischgl - Samnaun - Silvretta Arena (groot en modern), is Schwarze Wand juist knus en authentiek. Je hebt hier de keuze uit twee verschillende keukens: op de begane grond vind je een pizzeria en op de eerste verdieping kun je geniete van de lokale keuken. De pizza’s zijn hier uitstekend en absoluut aan te bevelen.

#2. Alpenhaus

Alpenhaus is een moderne grote berghut op de Idalp. Het Alpenhaus is gebouwd met hout en steen en van binnen is het erg modern ingericht. Je hebt hier zowel zelfbediening als bediening. Op de bovenverdieping vind je de Mountain VIP lounge, waar je lid van moet zijn om hier te mogen lunchen. Hier betaal je fors voor. Gelukkig kun je in het restaurant zelf ook prima eten en is er genoeg ruimte! In het Alpenhaus is ook een gezellige wijnbar te vinden. Het is niet de goedkoopste plek om te lunchen, maar heerlijk eten kun je er zeker!

Alpenhaus

Foto: © 2018 Tourismusverband Paznaun - Ischgl

#3. Paznauner Taja

De Paznauner Taja staat bekend om de gezellige après-ski, die er rond een uurtje of twee losbarst. Maar tussen de middag kun je hier prima lunchen! De prijzen zijn erg schappelijk en je kunt er zowel voor kiezen om bediend te worden als jezelf te bedienen. Het leuke aan lunchen in de Paznauner Taja is dat je na je maaltijd kunt blijven hangen voor de après-ski. Iedere middag is het hier één groot feest tot vier uur! Na de tijd daalt iedereen af richting het dal van Ischgl om verder te feesten.

#4. Schmuggler Alm

De Schmuggler Alm is een knus en traditioneel Zwitsers berghutje die ligt aan de Dutyfree-run richting Samnaun. Je kunt hier genieten van onder meer kaasfondue en Raclette, maar ook van overheerlijke pizza’s. Wanneer het mooi weer is, kun je heerlijk plaatsnemen op het zonnige terras van de Schmuggler Alm. Rond een uurtje of drie barst de après-ski hier los en draaien de DJ’s Duitse schlagers. Houd er rekening mee dat de hut in Zwitserland ligt, dus de prijzen verschillen.

Schmuggler Alm

Foto: © Schmuggler-Alm

#. 5 Vider Alp

Vlak onder de Idalp vind je de Vider Alp. Qua uitstraling lijkt de Vider Alp een beetje op het Alpenhaus, maar de Vider Alp is iets kleiner. Je wordt hier bediend en bij minder weer kun je binnen in de ‘Stube’ jezelf opwarmen bij de houtkachel. In de Vider Alp worden voornamelijk Tiroler gerechten geserveerd. Op maandag en donderdagavond is de Vider Alp ook geopend. Dit in verband met de geopende nachtrodelbaan.

Vider Alp

Foto: © Hotel Mondin Ischgl

Wat is jouw favoriete berghut in Silvretta Arena Ischgl Samnaun? Laat een reactie achter!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen