Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een skivakantie met de familie in het Skicircus

13744 - Tips voor een skivakantie met de familie in het Skicircus (2)
© saalbach.com, Mirja Geh
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn biedt voor ieder wat wils. Je vindt hier 270 kilometer aan pistes, die zowel voor gevorderden als beginners geschikt zijn. Ook voor families heeft het Skicircus meer dan genoeg te bieden. Zo zijn er veel skischolen waar je gewoon in je eigen taal les kunt krijgen. Verder zijn er diverse funparks, prachtige skitochten en tal van leuke activiteiten. In dit weblog vind je een aantal tips voor een familievakantie naar het Skicircus.

#1. Skiën op de vele blauwe pistes

Met 140 kilometer aan blauwe pistes is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn erg geschikt voor beginners. Op de eenvoudige blauwe afdalingen kun je goed oefenen en ook allerlei tochten maken! Aan brede oefenhellingen is in het Skicircus absoluut geen gebrek.

13744 -  (4)
(Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#2. Rodelen

Rodelen, een activiteit voor jong en oud. In het Skicircus is dit op verschillende plekken mogelijk in zowel de avond als overdag. Op de Reiterkogel vind je een verlichte rodelbaan van maar liefst 3,2 kilometer lang. In Leogang ligt Leo’s Kufengaudi, van ruim 3 kilometer lang. Een andere tip is Timok’s Coaster in Fieberbrunn. Een rodelbaan met een lengte van 1,1 kilometer met verschillende spannende bochten.

#3. SkiMovie pistes

In het Skicircus zijn een aantal SkiMovie pistes aangelegd. Jouw skiprestaties worden hier op camera vastgelegd, zodat je ze later kunt terugzien. Dit doe je met de unieke code op je skipas. Erg leuk voor je kinderen, zodat ze thuis hun skills aan hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen laten zien!

#4. Snowtubing

Een erg leuke activiteit voor de oudere kinderen. Vlakbij de Unterschwarzachlift in Hinterglemm kun je snowtuben. Dit houdt in dat je met een rubberen band van de berg roetsjt. Het parcours is opgevuld met bochten en hobbels zodat plezier gegarandeerd is!

#5. Diverse skitochten voor ieder niveau

Het Skicircus is een geschikt gebied voor ieder type familie. Wanneer de kinderen wat ouder en gevorderder zijn, kun je ze wellicht mee op pad nemen. Samen met de familie mooie skitochten maken, hoe leuk is dat? In het Skicircus kun je kiezen uit de volgende tochten:

  • De Saalbach ronde: een geheel blauwe skitocht met een lengte van 19 km.
  • De Hinterglemm ronde: een skitocht voor de gemiddelde skiër met een lengte van 26 of 25 km.
  • De Leogang ronde: een geheel blauwe skitocht met een lengte van 26 km.
  • De Tirol ronde: een skitocht voor de gemiddelde en fanatieke wintersporter met een lengte van 22 km.
  • The Challenge: een skitocht voor de gevorderde en fanatieke wintersporter met een lengte van 65 km.
13744 -  (6)
(Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#6. Skiles in eigen taal

Bij de skischolen in het Skicircus werken veel Nederlandssprekende skileraren. Je kind kan dus gewoon in eigen taal op les. Dat is wel zo fijn op jonge leeftijd. Daarnaast hebben de skischolen prachtige kinderlanden. Je kleintje zal zich hier geen moment vervelen!

#7. Snow Trails

Wanneer de hele familie het skiën wel redelijk onder de knie heeft, is het een leuk idee om de Snow Trails te ontdekken. De verborgen pistes liggen verspreidt door het hele skigebied. Je staat oog in oog met de natuur en skiet tussen de naaldbomen door. De Snow Trails zijn alleen open met voldoende sneeuw, want kunstsneeuw komt hier niet aan te pas.

#8. Funslopes, Snowparks en verlichte pistes

In het Skicircus komen kinderen niks te kort. Het skigebied biedt genoeg uitdaging tijdens een dag skiën. Er zijn een aantal leuke funslopes en stoere kinderen kunnen hun trucjes laten zien in het snowpark. Krijgen de kids geen genoeg van het skiën? Ga een keer avondskiën. In het Skicircus vind je meerdere verlichte pistes.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.