Skip to navigation Skip to main content

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populaire bestemming voor een skivakantie. Dat heeft niet alleen te maken met het uitgebreide piste aanbod (270 km aan pistes), de leuke berghutten en skitochten, maar ook vanwege de après-ski. Vooral Saalbach en Hinterglemm hebben op après-ski gebied veel te bieden. Op de pistes begint het feest al vroeg en daarna gaat het in de dalen verder tot diep in de nacht. Lekker dansen, biertjes drinken en meezingen met bekende après-skihits. De 10 leukste bars hebben we in dit weblog voor je op een rijtje gezet.

#1. De Goaßstal

Eén van de meest bekende en populaire après-skibars in het Skicircus is de Goaßstal. Iedere dag gaat het hier vanaf half 4 los. Je vindt de bar aan het einde van rode piste 33, net voor Hinterglemm. Zowel binnen als buiten is het feest. De geitjes doen vrolijk mee vanachter het glas en maken de après-ski helemaal compleet. Pas op: je moet na afloop wel nog een klein stuk afdalen.

(Foto: © Goaßstal)

#2. Bauer’s Schi-Alm

Een populaire après-skibar in Saalbach is Bauer’s Schi-Alm. De bar ligt onderaan de piste. Overdag kun je hier terecht voor een heerlijke lunch of warme choco. Aan het einde van de middag schallen bekende après-skihits uit de speakers en gaat het feest door tot diep in de nacht. Er zijn 4 verschillende bars, dus je hebt voldoende keuze.

#3. De Tanzhimmel

In het centrum van Hinterglemm ligt de Tanzhimmel. De bar ziet er vanbinnen en buiten gezellig uit. Niet gek dus dat deze bar in 2013, 2014 en 2015 de Après-ski Award heeft ontvangen. Het is elke dag erg gezellig. De après-ski duurt tot ongeveer half 9 en daarna trekt iedereen naar The London Publ, welke zich onder hetzelfde dak bevindt.

(Foto: © Tanzhimmel)

#4. De Hinterhag Alm

Een andere leuke bar in Saalbach is de Hinterhag Alm. Deze bar ligt direct aan blauwe piste 52, op ongeveer 2 minuten skiën van het dorp. Er wordt gefeest op twee verdiepingen. Om 17.00 uur moet je echt binnen zijn, want dan begint ‘Herzeltanz’ en dat mag je echt niet missen. Honderden harten worden naar beneden gegooid en vervolgens opgeplakt bij alle wintersporters. Wie weet brengt het je wel ware liefde!

#5. De S4 Alm

In Fieberbrunn is het een stuk rustiger dan in Saalbach en Hinterglemm, maar zeker niet minder gezellig. Ook hier kun je namelijk een leuk feestje bouwen na het skiën. Een tip is de S4 Alm bij het dalstation van de Doischberg gondel. Dans op top 40 hits en après-skimuziek en geniet van leuke liveoptredens. Ook zijn vaak thema-avonden. Tip: na afloop kun je bij deze bar ook en pizza bestellen via de Pizza Hotline en deze wordt afgeleverd bij je hotel of appartement.

#6. De Maisalm

Halverwege blauwe piste 52 ligt de Maisalm. In deze traditionele berghut vier je een eveneens traditionele après-ski. Overdag kun je hier terecht voor een goede maaltijd en vanaf een uur of 3 gaat het feest van start. Lekker dansen op je skischoenen en genieten!

(Foto: © Maisalm)

#7. CrazyDeer

Het afgelopen skiseizoen kondigde het Après Ski Paleis helaas aan haar deuren te sluiten. Gelukkig heeft de teleurstelling niet lang hoeven duren, want er komt een hele leuke bar voor in de plaats. Vanaf 2 december opent CrazyDeer haar deuren en het belooft een feestelijk seizoen te worden. Ben jij ook zo benieuwd?

#8. De Underbar

Krijg jij geen genoeg van après-ski? Dan is de Underbar een goede bestemming voor jou. Het feest gaat hier namelijk door tot in de late uurtjes en daarbij vloeit de alcohol rijkelijk. Van biertjes tot cocktails, in de Underbar vind je het allemaal!

#9. Biwak

Naast de S4 Alm is ook Biwak echt aan te raden. Deze gezellige bar staat bij het dalstation van de Streuböden en is zeer populair onder Nederlandssprekende wintersporters. Ga los op bekende après-skihits en maak er een mooi feestje van.

#10. Hexenhäusl

Bij Hexenhäusl is het vaak een stuk minder druk dan bij de andere bars uit dit lijstje, maar daardoor niet minder gezellig. Hier draait men Oostenrijkse après-skihits en ook zijn er geregeld liveoptredens. Verder kun je hier van 15.00 – 02.00 uur terecht voor iets te eten en sportuitzendingen op groot scherm.

(Foto: © Hexenhäusl)

Wat is jouw favoriete après-skibar in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.