Skip to navigation Skip to main content

Als mensen me vragen wat mijn favoriete wintersportbestemming is, vind ik dat een lastige vraag om te beantwoorden. Ik vind het namelijk eigenlijk overal leuk. Natuurlijk heb ik wel mijn voorkeuren. Zo ski ik bijvoorbeeld graag in kleine, rustige skigebieden en vind ik het ook leuk om mijn sporen door de verse poeder te trekken. Galtür is één van de bestemmingen waar ik graag naartoe ga. Het dorpje is knus en gezellig, evenals het skigebied. Wil je toch meer uitdaging en drukte, dan ligt het grote Ischgl op slechts 15 minuten rijden. In dit weblog vertel ik je alles over Galtür als skivakantie bestemming.

Galtür, een pareltje aan het einde van het Paznauntal

Galtür ligt op een hoogte van 1600 meter, aan het einde van het Paznauntal en nog voorbij Ischgl, Kappl en See im Paznauntal. De omliggende bergen zijn ruig en hoog. In het dal liggen dikke muren, die je beschermen tegen natuurgeweld, zoals lawines. Galtür als dorpje stelt eigenlijk niet veel voor en toch vind je er alles wat je nodig hebt tijdens een skivakantie: een supermarkt, een sportshop en een aantal leuke restaurants en barretjes. Daarnaast is het een fijne bestemming voor families met kinderen.

Skiën in het Silvapark en genieten van het uitzicht op de Kopssee

Het skigebied van Galtür heeft 43 km aan pistes. Dat is niet veel, maar perfect voor een aantal dagen op de ski’s. Daarnaast kun je gemakkelijk uitwijken naar het skigebied van Ischgl als je toe bent aan iets meer uitdaging. Ik vind het zelf geen probleem om een fijne piste meerdere keren per dag te skiën. De rode 5, blauwe 3 en zwarte 1 zijn bijvoorbeeld echt mijn favoriete pistes. Ook afdaling 8 en de skiroute, waarbij je geniet van uitzicht op de Kopssee kan ik de hele dag blijven herhalen. Heeft het flink gesneeuwd, dan vind ik het leuk achterin het skigebied, bij de Breitspitzbahn. Vlakbij de lift liggen namelijk een aantal mooie skiroutes waarbij je op en top kunt genieten van de verse poeder. Ga je met (kleine) kinderen naar Galtür, dan kun je gebruik maken van het kinderland of oefenen op de glooiende blauwe pistes. Ook is er een speciaal freeride avontuur voor kinderen: de Siggi's Freeride Route.

Tips voor een skivakantie in Galtür

In Galtür vind je een aantal knusse pensions waar je kunt overnachten. Addis Abeba[r] is mijn favoriete restaurant op de piste. Het is een strakke en moderne berghut met een heerlijk zonnig terras. Je kunt er goed eten en een lekker borreltje drinken. ’s Avonds eet ik graag bij de Tiroler Stube voor een traditionele maaltijd. Het is een klein restaurantje, waar je vaak je tafel deelt met andere mensen. Je betaalt niet veel, het eten is goed en de sfeer gezellig.

Ischgl vlakbij

Na een aantal dagen skiën in Galtür is het fijn om het iets groter aan te pakken. Gelukkig ligt skigebied Ischgl - Samnaun - Silvretta Arena op slechts 15 minuten rijden. Geniet van 240 km aan pistes en de vele mogelijkheden. Aan het eind van de dag sluit je af met een lange dalafdaling naar het dorp en kun je goed aan je benen merken dat je in Ischgl bent geweest. Na het skiën even de après-ski in en daarna weer snel terug naar het rustige Galtür. Heerlijk!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.