Skip to navigation Skip to main content

De 16 verschillende types in de skivakantiegroep

Niets is gezelliger dan met een grote groep vrienden of familieleden op skivakantie gaan. Een week vol lol, sneeuw en heerlijk eten en drinken. Bij thuiskomst heb je een bundel vol mooie en grappige verhalen, waar jullie nog maanden over napraten. Het leuke aan met een grote groep op skivakantie gaan zijn de verschillende types. In iedere groep heb je wel iemand die alles regelt, een borrel te veel nuttigt of nog beter een lesje kan nemen. In dit lijstje vind je 16 verschillende types. In welk type wintersporter herken jij jezelf en je familie en vrienden?

#1. De fulltime après-skiër

Begint om een uur of tien al aan zijn eerste Heiße Choco met rum of Jägertee. Tijdens de lunch worden er een stuk of drie halve liters bier naar binnen gewerkt. Erg knap, want dit doet diegene terwijl hij of zij nog brak is van de avond ervoor. Zo vroeg mogelijk staat deze wintersporter weer in de après-ski om nog meer alcohol te nuttigen. Het is tenslotte vakantie.

Foto: Katapult – Pult Romed e.U.

#2. De treuzelaar

Iedereen zit al keurig aan de ontbijttafel om vroeg op de piste te kunnen staan, behalve de treuzelaar. Deze nogal trage persoon stapt dan net uit zijn bed of staat nog voor de spiegel. Wanneer iedereen naar de lift wilt vertrekken, doet de treuzelaar héééél rustig aan. Dit tot grote ergernis van de rest van de groep.

#3. Haantje de voorste

Skiet al van jongs af aan, kent het skigebied op zijn duimpje en heeft ooit als skileraar gewerkt (of denkt dat). Haantje de voorste wil in ieder geval altijd vooraan skiën en de groep leiden. Wanneer er twee haantjes in één wintersportgroep zitten, wil dit nog wel eens voor problemen zorgen…

#4. De piste-kamikaze

Herkenbaar dankzij zijn of haar gebrekkige techniek en een héél véél lef. Skiet of snowboard iedereen van de sokken, maar kent zelf totaal geen angst. Bochtjes maken heeft de kamikaze ook nog nooit van gehoord…

#5. Ik-leen-mijn-kleren skiër

Een felgroene broek met een knaloranje jas. Deze wintersporter gaat niet ieder jaar op skivakantie, dus leent in de meeste gevallen zijn of haar kleding van bekenden. Dat is natuurlijk helemaal niet erg! Maar dit zorgt soms wel voor lachwekkende outfits op de piste.

#6. Mister/Miss always lost

Zonder telefoon op zak kun je ‘mister of miss always lost’ beter thuis laten. Verkeerde afslagen nemen, de verkeerde lift pakken… Stuk voor stuk voorbeelden van wat deze wintersporter kan overkomen. In de après-ski wil dit ook nog wel eens misgaan. ‘Mister/Miss always lost’ blijft dan weer hangen in de après-ski bar, die jullie net verlaten hebben. “Hey, waar is ….. nou weer?”

#7. De graag-geziene wintersporter

Skiet in een Canada Goose of Woolrichjas, draagt geen skibril maar een Rayban-zonnebril en denkt geweldig te kunnen skiën of snowboarden. In werkelijkheid blijkt dit erg tegen te vallen. Deze wintersporters verschijnen zowel als mannelijke en vrouwelijke fenomenen. Soms ironisch om te zien wanneer deze personen ten val komen.

Foto: Goldbergh

#8. De pro

De pro is de wintersporter uit jullie groep waarvan iedereen zich afvraagt waarom hij of zij niet deelneemt aan wedstrijden. Vaak is hij of zij erg bescheiden over de pistekunsten die vertoont worden. Zonder slag of stoot de zwarte piste af is voor de pro ook geen probleem.

#9. De regelneef

Accommodatie? Check. Reis? Check. Skipassen? Check. De naam verklapt het al, de regelneef regelt alles keurig van te voren. De regelneef heeft veel geduld en kan goed tegen kritiek. Driekwart van de skivakantiegroep zeurt namelijk op hem of haar, terwijl zij juist met de beentjes in de lucht zitten niks te doen. De regelneef mag toch wel iets meer in het zonnetje gezet worden.

#10. De fotograaf

“Stop, even een selfie.” De fotograaf wil de skivakantie onvergetelijk maken door zoveel mogelijk beelden vast te leggen. Soms wil de rest van de groep zich hieraan irriteren. Een fotootje is op zijn tijd natuurlijk helemaal prima, maar niet constant!

#11. El Casanova

Alias de vrouwenverslinder. Al het vrouwelijk schoon is prooi van ‘el Casanova’, die in de après-ski erg actief is. El Casanova zorgt ervoor dat hij fris de après-ski induikt, zodat zijn kans tot scoren hoger is. Voor de rest van de wintersportgroep is het soms hilarisch wanneer el Casanova een blauwtje loopt.

#12. De angsthaas

De angsthaas kan nog wel een extra skilesje gebruiken. Deze angstige skiër raakt al in paniek wanneer hij of zij een rood bordje ziet. Misschien is het voor de rest van groep maar beter dat de angsthaas het heft in eigen hand neemt, en de eerstvolgende skischool opzoekt.

#13. The funny guy

Flauwe grapjes, een sneeuwbal in je nek of je ski’s verplaatsen tijdens de lunch. Dit zijn daden van “the funny guy”. Deze grappenmaker haalt de hele week lang grappen met de rest uit alsof het de eerste van april is. Soms zijn ze leuk, maar soms ook erg flauw.

via GIPHY

#14. De apotheker

Draagt een rugtas vol zalfjes en medicijnen, genoeg om een eigen apotheek mee te starten. Altijd handig om een apotheker in je wintersportgroep te hebben! Heb je droge lippen? Hier heb je Labello! Verbrand je? Hier heb je zonnebrand! De apotheker gaat goed voorbereid de piste op.

#15. De betweter

“We moeten hier zeker weten langs, dan komen we terug in het dorp”. En dan sta je plotseling ergens totaal anders… Dit is maar een simpel voorbeeld van een uitspraak van de betweter. De betweter weet altijd beter een leukere berghut of een betere skiverhuur te vinden. Soms wens je dat je de betweter had thuisgelaten…

#16. De pechvogel

Deze wintersporter heeft inmiddels alle bananen en trauma-helikopters van de binnenkant gezien. Hij of zij heeft ontzettend vaak pech. Op klunzige wijze te val komen is een bekend verschijnsel. Toch ieder jaar weer op de piste, terwijl hij of zij inmiddels alles wel een keer gebroken of afscheurd heeft. Chapeau!

via GIPHY

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.