29 november 2017 door Michiel in 'Alpenweer''

Verse sneeuw

Verse sneeuw

Eindelijk! Het is en blijft écht winter in de Alpen. De komende dagen blijft het sneeuwen en kan men temperaturen tot ver onder het vriespunt verwachten. Tot aankomend weekend word er minimaal 15 cm sneeuwval verwacht. Op de hogere flanken kan zelfs meer dan 60 cm verwacht worden. De noord- en westkant van de Alpen krijgen te maken met de meeste sneeuwval, maar ook de Dolomieten profiteren er flink van. In het noordwesten van Italië is de kans op neerslag kleiner, maar in het weekend gaat het hier ook sneeuwen. Momenteel liggen in het Sauerland al de temperaturen ook onder nul en kunnen de sneeuwkanonnen aan!

Sneeuwgrens daalt wederom

Woensdag kunnen in de laagste delen van de Alpen enkele regenbuien verwacht worden. Op hogere ligging zal dankzij de koude temperaturen sneeuw vallen. Momenteel ligt de sneeuwgrens tussen 300 en 600 m, maar deze gaat dalen. Het westelijke deel van de Alpen kan vrijdag flink profiteren van sneeuwval. Beieren en Oostenrijk blijven dan hoogstwaarschijnlijk droog. Later op de dag gaat de witte neerslag een keerpunt maken en zal het westen juist droger worden. Dat betekent dat Beieren en Oostenrijk wel met sneeuw te maken gaan krijgen vrijdag! Italië zal dit weekend te maken krijgen met hier en daar een sneeuwbui. Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog.

Alles behalve een te kort aan sneeuw

De meeste sneeuw die valt, komt uit echte buien. Daarom valt het telkens in grote hoeveelheden, maar is het ook soms droog. Zo af en toe kun je ook even genieten van de zon. Na afloop van komend weekend zal het steeds zonniger worden in de Alpen. Er kunnen dan nog mooiere winterplaatjes opduiken! De komende dagen gaan veel skigebieden de deuren weer openen, dit jaar met veel sneeuw en mogelijk een heerlijke zon!

Arosa Lenzerheide

Arosa Lenzerheide

Blijvende kou

Met al die sneeuw tot ver in het dal, is het vanzelfsprekend dat het koud is. Woensdag kan het in de Dolomieten 2 á 3 °C zijn. In het noorden en westen van de Alpen kunnen de temperaturen echter rond -5 °C hangen. In Italië begint het donderdag met vriezen vanaf een hoogte van 1000 meter. In de rest van de Alpen wordt het zoeken naar een speld in een hooiberg voor je ergens het kwik boven nul vindt. De laagste temperaturen worden vrijdag verwacht. In Zwitserland en Frankrijk worden vanaf 1500 meter hoogte temperaturen van -15 °C verwacht. In de rest van de Alpen gaat het ook goed vriezen. De ergste kou trekt in de loop van het weekend naar het oosten van de Alpen. Na het weekend stijgen de temperaturen weer iets, maar het blijft nog steeds erg koud.

14-daagse weervoorspelling Ischgl

Saalbach

Saalbach

Ischgl

Ischgl

Val Thorens

Val Thorens

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.