Skip to navigation Skip to main content

10 redenen voor een wintersport in Les Trois Vallées

Het skigebied Les Trois Vallées heeft een fameuze status. Het is namelijk het grootste skigebied van de wereld. Met 607 kilometer aan piste is de kans aanzienlijk klein dat je je hier verveelt. Hoewel je er na een weer skiën hoogstwaarschijnlijk nog niet uitgekeken bent, zijn er genoeg activiteiten naast het skiën. Veel accommodaties liggen aan de piste en er worden veel events georganiseerd. Het skigebied staat garant voor actie, plezier en sneeuwzekerheid. Mocht je deze winter afreizen naar Les Trois Vallées, dan zit je zeker goed! Er zijn genoeg redenen waarom je dit gebied eens moet bezoeken, maar dit zijn de tien beste.

#1. ’s Werelds grootste aaneengesloten skigebied

Met ruim 600 pistekilometers mag Les Trois Vallées zich het grootste skigebied in de wereld noemen. In een week tijd heb je dit skigebied hoogstwaarschijnlijk nog niet volledig ontdekt. Daar heb je écht meer tijd voor nodig. Een goede reden om terug te keren dus!

In Les Trois Vallées kun je prachtige dagtochten maken (Foto: © Spalder by Marco Verhoef)

#2. Bijzonder sneeuwzeker

Het skigebied ligt tussen de 1300 en 3200 meter. Daarnaast kun je hier nog eens 1800 sneeuwkanonnen vinden. Het skigebied is dus ontzettend sneeuwzeker. Het skiseizoen duurt dan ook bijzonder lang. Dit seizoen zijn de liften geopend van 18 november tot 8 mei.

Doordat 85% van de liften boven 1800 meter hoogte liggen, geniet je bijna altijd van een wit landschap (Foto: © Les 3 Vallées by David André)

#3. Après-skiën in Val Thorens

Val Thorens is het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa (2300 meter). Dit ski-in ski-out dorp beschikt over een bruisende après-ski. In plaats van Duitse schlagers en Hollandse meezingers hoor je hier deep house en techno. Aanraders zijn de 360 Bar en La Folie Douce. Tot diep in de nacht kun je feesten in La Malaysia.

La Folie Douce is inmiddels een waar begrip geworden in de Franse wintersportwereld

#4. Perfecte dagtochten starten vanuit Meribel

Méribel is het meest centraal gelegen dorp in Les Trois Vallées. Dit is het ideale startpunt voor prachtige dagtochten. Je kunt zowel eenvoudig richting Courchevel als richting Val Thorens skiën. Vanuit Méribel vertrekken twee gondels.

Méribel heeft een vrij authentieke uitstraling (Foto: © Flickr by Leo-setä)

#5. Fat Biken

Mountainbiken in de sneeuw doe je met een Fat Bike. Het is een mountainbike met dikkere banden, waardoor je extra grip hebt. In Courchevel worden Fat Bike-tochten georganiseerd. Vanaf twaalfjarige leeftijd kun je hier aan deelnemen. Kosten zijn €50,-.

In onder meer Courchevel en Les Menuires worden er speciale Fat Bike routes aangelegd (Foto: © Office du Tourisme Les Menuires)

#6. Bezoek Aquamotion na het skiën

Na het skien kun je in Courchevel heerlijk ontspannen in Aquamotion. Naast genieten in de spa, kun je hier ook op sportieve wijze aan slag gaan. Zo kun je hier onder meer indoor surfen en aquasporten. Voor kinderen is hier net zo goed genoeg te beleven. Er zijn diverse waterglijbanen en attributen om in het water mee te spelen.

Aquamotion beschikt over een prachtig zwembad (Foto: www.courchevel.com)

#7. Sneeuwscootertochten maken

In Les Trois Vallées kun je prachtige sneeuwscootertochten maken. De mooiste tocht start in Les Menuires. De tocht duurt ruim een uur en start in de namiddag. Wanneer het langzaam donker wordt, heb je een prachtig uitzicht op Méribel. Dit geeft een spectaculair beeld in het donker.

In de namiddag kun je prachtige sneeuwscootertochten maken

#8. Ski de Vertical Xperience

Echte waaghalzen kunnen de beruchte Vertical Xperience afdalen. Wanneer je de Sauline Express vanuit Méribel neemt, kom je op de 2738 meter hoge Saulire. Vanaf hier daalt een ontzettend steile, ongeprepareerde, zwarte piste naar beneden. Deze afdaling is alleen geschikt voor experts…

Durf jij je te wagen aan de Vertical Xperience? (© Powder Blue Ltd 1998-2017)

#9. Ice Driving in Val Thorens

Driften, slippen, gassen… En dat allemaal in de sneeuw. De echte autoliefhebber kan zijn hart ophalen in Val Thorens. Je kunt dit doen bij Ice Driving Val Thorens. Je hoeft niet persé een rijbewijs hebben om hier plezier te beleven. Het is ook mogelijk om hier te ice karten.

Ook ice karten is een leuke activiteit in Val Thorens (Foto: © Val Thorens Tourist Office)

#10. Skivakantie voor ieder budget

In Les Trois Vallées kun je voor zowel een budgetvakantie terecht als voor een familievakantie. Er gaan goedkope budgetreizen richting Les Trois Vallées en dan met name naar Val Thorens en Les Menuires. Iets duurdere dorpen om te verblijven zijn Courchevel en Méribel. Deze dorpen hebben tevens meer sfeer.

(Foto: © Spalder by Marco Verhoef)

Voor welke reden ga jij op skivakantie naar Les Trois Vallées? Laat een reactie achter!

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.