Skip to navigation Skip to main content
Fieberbrunn Winter Ski Alpin2022 C Saalbach.Com, Mirja Geh (10)
© Saalbach.com, Mirja Geh

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populair Oostenrijks skigebied. ’s Winters trekken duizenden vakantiegangers naar de dorpen om daar te genieten van een heerlijke skivakantie. Oostenrijkse specialiteiten in de berghutten, een groot piste-aanbod en feestelijke après-ski. We kunnen nog veel meer redenen opnoemen waarom je een keer op skivakantie in het Skicircus wilt. In dit weblog noemen we er 10.

1. Veel pistekilometers

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn biedt 270 kilometer aan pistes. 140 kilometer is blauw, 112 kilometer is rood en 18 kilometer is zwart. Je kunt er mooie dagtochten skiën, maar ook je techniek verbeteren op de glooiende rode en blauwe afdalingen. Het Skicircus beschikt over een modern liftennetwerk, wat betekent dat je snel boven aan de berg staat. Daarnaast kun je dankzij de Ski ALPIN CARD ook gebruik maken van de pistes op de Kitzsteinhorn en de Schmittenhöhe in Zell am See-Kaprun, waardoor je de beschikking hebt over 408 kilometer aan pistes.

Er zijn voldoende pistes in het Skicircus
© Saalbach.com, Mirja Geh
© saalbach.com, Christian Wöckinger

2. Een van de langste skitochten van de Alpen

Om het skigebied een beetje te leren kennen, ben je zeker een week zoet. Een snellere en leuke manier om dat te doen, is met een skitocht. En laat dat nou net één van de langste skitochten van de Alpen zijn! The CHALLENGE is een skitocht met een lengte van 65 km. Je doet er ongeveer 7 uur (zonder pauze) over en je overbrugt maar liefst 12.400 hoogtemeters. Is dit allemaal te lang en te pittig voor je, dan kun je ook kiezen uit 4 kortere varianten. De Hinterglemm ronde (30 km), de Saalbach ronde (19 km), de Tirol ronde (22 km) of de Leogang ronde (26 km). De Saalbach ronde is geheel blauw en daarmee is deze tocht ook perfect voor de minder geoefende skiër.

3. Feestelijke après-ski

Het Skicircus wordt niet alleen bezocht vanwege het uitgebreide aanbod pistes, maar ook vanwege de feestelijke après-ski. Niet alleen in het dal, maar ook op de berg is het iedere dag één groot feest. Vooral Saalbach en Hinterglemm bieden veel mogelijkheden.

4. Een ideaal skigebied voor families

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een perfecte bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Er zijn meerdere skischolen waar de kids op les kunnen en verspreid door het skigebied heen liggen een aantal kinderlanden. Ook zijn er tal van leuke activiteiten mogelijk. In het hele Skicircus vind je Snow Trails, Speed Trails en 'Rennstrecken'. Daarnaast is het ook mogelijk om te rodelen, snowtuben en te schaatsen. Maak bijvoorbeeld een ritje in de Timoks Alpine Coaster. De kinderen zullen zich niet snel vervelen!

Skivakantie in het Skicircus is ideaal voor families
© Lukas Pilz
© saalbach.com, Mirja Geh

5. Meerdere dorpen om in te overnachten

Tijdens een vakantie in het Skicircus kun je in meerdere dorpen overnachten: Saalbach-Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Allemaal hebben ze hun eigen kenmerken en karakter. Ook fijn: je vindt hier veel accommodaties aan de piste! Zo hoef je dus nooit ver te lopen naar de piste en skilift.

6. Lunchen in gezellige berghutten

Verspreid door het skigebied vind je allerlei leuke berghutten. Om precies te zijn: 60. Perfect voor een heerlijke lunch of koffiepauze! Je kunt hier niet alleen genieten van Oostenrijkse specialiteiten, zoals Käsespätzle en Kaiserschmarrn, maar ook van internationale gerechten en culinaire hoogstandjes.

7. BERGFESTival, een feestelijke opening van het skigebied

Ieder jaar viert men de seizoensopening van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn groots tijdens BERGFESTival. Het is een feestelijk spektakel met optredens van bekende artiesten. Dit jaar zal deze plaatsvinden van 9 - 11 december. Ben je in de feeststemming en heb je nog iets langer de tijd? Een week later vindt ‘Rave on Snow’ plaats. Drie dagen en drie nachten wordt er goed gefeest en zijn er tientallen DJ’s aanwezig!

8. Een freeride paradijs

Het Skicircus heeft veel te bieden voor freeriders. Er zijn speciale freeride camps voor ervaren freeriders, maar je kunt ook lessen volgen. In het skigebied is het ook mogelijk om leuke routes te skiën, deze worden duidelijk aangegeven. Bij de speciale lawine checkpoints en informatiecentra kun je iedere dag terecht voor lawinegevaar en waarschuwingen. Wil je een keer oefenen met een lawinepieper, dan kan dat bij de speciale oefenvelden.

Je kunt uitstekend freeriden tijdens je skivakantie in het Skicircus
© Saalbach.com, Moritz Ablinger
© saalbach.com, Stefan Voitl

9. Ski-in, ski-out

Veel accommodaties bevinden zich aan de pistes. Ideaal, want dat betekent dat je kunt skiën tot aan de voordeur. Geniet van een prachtige zonsopkomst tijdens het wakker worden, neem snel een ontbijtje en ga daarna direct de piste op. Lekker skiën voordat de drukte begint! Alle dorpen hebben een dalafdaling, maar daar doet Hinterglemm een klein schepje bovenop. In het dorp vind je aan beide kanten meerdere liften en pistes. Je hoeft dus nooit ver te lopen om aan je skidag te beginnen.

10. Een ideaal skigebied voor beginners

Beginners vinden veel mogelijkheden in het Skicircus. Niet alleen is er een grote keuze aan skischolen, er zijn ook meer dan genoeg mooie oefenhellingen. De meeste pistes zijn blauw of rood en echt moeilijk wordt het nooit. Sta je inmiddels een beetje zeker op de ski’s en gaat het skiën goed, dan kun je ook meedoen aan een leuke skitocht. De Saalbach ronde is geheel blauw en heeft een lengte van 19 km. Neem genoeg pauze onderweg en maak er een leuke skidag van!

Een skivakantie in het Skicircus is een goede keuze voor beginners
© Christoph Johann
© saalbach.com, Mirja Geh

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.