Skip to navigation Skip to main content

Ischgl is een bekende naam in de skivakantiewereld. Het is een bruisend en levendig skidorp, dat onderdeel is van skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun. Een groots en modern skigebied met ruim 200 kilometer aan pistes. De slogan van Ischgl luidt: ‘Relax if you can...’ en daar is niks aan overdreven. Je kunt er niet alleen kilometerslange skitochten maken, maar ook tot diep in de nacht losgaan in de après-ski. Ruim 90% van de pistes ligt boven de 2000 meter en dat maakt Ischgl niet alleen sneeuwzeker, het skiseizoen is ook nog eens extra lang! Zoals je kunt lezen zijn er onwijs veel redenen om Ischgl te bezoeken. In dit weblog geven we je er acht.

#1. De opening van het seizoen op 25 november met het Top of the Mountain Concert

Het skiseizoen van Ischgl start al vroeg en wordt ieder jaar groots gevierd tijdens het Top of the Mountain Concert. Bekende artiesten treden op en dit jaar is het de beurt aan één van de bekendste zangeressen van Duitsland: Andrea Berg. Speciaal voor deze dag kost een entreeticket, inclusief skipas, slechts 65 euro.

#2. Sneeuwzeker skiën van november tot mei

De afgelopen jaren zijn de winters niet erg streng geweest. Gelukkig ligt maar liefst 90% van de pistes boven de 2000 meter en daarom hoef je je geen zorgen te maken over sneeuwzekerheid. Van eind november tot begin mei kun je in Ischgl gegarandeerd skiën!

#3. Een skigebied met snelle en moderne liften

Er wordt ieder jaar flink geïnvesteerd in het skigebied van Ischgl. Nieuwe liften worden gebouwd en oude worden vervangen. Dit jaar was de Palinkopfbahn aan de beurt, maar ook de Pardatschgratbahn (met een snelheid van 7,5 meter per seconde) en de Piz Val Gronda gondel zijn recent gebouwd. Het voordeel van al die moderne liften is dat je nooit lang in de rij hoeft te staan en binnen een mum van tijd bovenop de berg staat. Extra veel skiplezier dus!

#4. Skiën in Oostenrijk en Zwitserland

Het leuke van een skivakantie in Ischgl is dat je niet in één, maar twee landen kunt skiën! Ischgl deelt het skigebied met het Zwitserse Samnaun. Vroeger smokkelde men veel tussen beide landen en rond dat verleden heeft men nu drie skiroutes gecreëerd. De Smokkelaars ronde is er in drie varianten: brons, zilver en goud. Allemaal verschillend in niveau, lengte en hoogtemeters. Neem je paspoort mee!

#5. Veel pisteplezier voor gevorderden

Ischgl heeft pistes voor alle niveaus, maar toch zullen vooral ervaren skiërs het aanbod erg waarderen. Het merendeel van de pistes is rood en je kunt allerlei mooie tochten skiën. Naast pittige rode hellingen, zijn er ook een aantal uitdagende (diep)zwarte pistes te vinden, zoals die op de Palingkopf. Freeriders kunnen losgaan op de ongeprepareerde skiroutes en op de hellingen van de Piz Val Gronda.

#6. Culinaire hoogstandjes

Zowel in het dorp, als in het skigebied, kookt men op hoog niveau. In diverse restaurants kun je eten op sterrenniveau en geniet je niet alleen van de lekkerste gerechten, maar ook van de beste (bijpassende) wijnen. Niet gek dus dat men Ischgl in de ‘A la Carte gids’ ook wel bestempeld als het culinaire mekka van de Alpen.

#7. De leukste après-ski

Als après-skiliefhebber ben je in Ischgl aan het juiste adres. Het aanbod is veelzijdig en biedt voor ieder type après-skiër mogelijkheden. Van losgaan op bekende après-skihits, tot diep in de nacht dansen op dancemuziek of rustig een wijntje drinken in de wijnbar. Het feest start al vroeg aan de piste bij de Paznauner Taja en gaat vervolgens door in o.a. de Trofana Alm, Kuhstall en Niki’s Stadl.

#8. Je moet er gewoon een keertje zijn geweest!

Ischgl is een bestemming waar iedereen z’n ogen uit zal kijken. Niet alleen in het dorp, maar ook in het skigebied. Zonder twijfel is dit skigebied één van de modernste van de Alpen. Misschien is het voor sommige mensen over de top, maar toch moet je er gewoon een keer geweest zijn!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.