7 januari 2018 door Florien in 'Tips'' | 1 Reactie(s)

tips om de heen- en terugreis door te komen

Eén van de meest gebruikte vervoersmiddelen naar de skivakantie is de auto. Ieder jaar trekken we met z’n allen massaal met de auto naar de Alpen. Helemaal volgepakt, klaar om aan de skivakantie te beginnen. Daarbij proberen we alles zo goed mogelijk te plannen, zodat we zoveel mogelijk files kunnen vermijden. Toch blijft het altijd weer een lange reis. Je zit al snel minstens 9 uur opgepropt in de auto, met niks anders dan de Duitse Autobahn of Franse snelwegen om je heen. Geen pretje en je bent altijd weer blij als de reis voorbij is. Daarom in dit blog 10 tips om de heen- en terugreis een stuk aangenamer te maken.

#1. Après-skihits en herinneringen

Maak een afspeellijst met de leukste après-skihits op Spotify en zorg ervoor dat je je telefoon of tablet aan de autoradio kunt koppelen. Zet onderweg de hits aan en het oefenen kan beginnen. Heb je het op de terugweg helemaal gehad? Dan is het een goed moment om alle herinneringen van de afgelopen week op te halen. Tip: om data te besparen kun je de lijst ook downloaden, zodat je deze offline kunt luisteren.

Après-skihits

#2. Spelletjes spelen

Spelletjes zijn ideaal om de tijd even te doen vergeten. Woordslangen, ondervragingen, ik zie ik zie wat jij niet ziet, ik heb nog nooit… Allemaal mogelijkheden. Bordspellen zijn wat lastiger, maar met een pak kaarten kom je vaak al een heel eind. Te druk voor de bestuurder? Speel dan het spel wie het langst stil kan zijn.

#3. Verkeersborden en auto’s bekijken

Tijdens het rijden valt er vaak niet meer te zien dan de snelweg, bomen en verkeersborden. Kom je in de file te staan, dan kunnen de irritaties hoog oplopen. Wachten is saai en duurt zoooo lang! Zet alles opzij en benut de tijd om lekker te kijken naar de auto’s voor, achter en naast je. Hé dat is de naam van … op dat nummerbord! Wauw, dat wordt m’n toekomstige auto! Dat is een grappige plaatsnaam! En ga zo maar door…

Verkeersborden

#4. Zorg voor voldoende stroom

Powerbanks zijn tijdens een lange autorit je beste vriend. Daarnaast is het belangrijk om tablets, telefoons en laptops voldoende op te laden, zodat je er zo lang mogelijk mee kunt doen.

#5. Picknicken langs de snelweg

Je kunt een broodje eten bij de benzinepomp, maar een zelf meegebrachte lunch is net zo lekker en gezellig. Laat iedereen iets klaarmaken en stop na de eerste 400 km voor een half uur pauze. Je bent immers op vakantie, dus het ontspannen begint al tijdens de autoreis! Maak lekkere broodjes, zorg voor fruit, kook wat eieren en neem een thermoskan koffie of thee mee van huis. Na de maaltijd is iedereen weer helemaal opgeladen voor de volgende 400 km.

Picknicken langs de snelweg

#6. Chips, snoepjes en drinken voor onderweg

Neem niet alleen broodjes mee, maar zorg ook voor chips, snoepjes en drinken. Water voor de dorst en Red Bull of Dubbelfris als oppepper. Verveel je je? Een zak chips wegwerken is ook een tijdrovend klusje!

rijden naar wintersport

#7. Dvd’s en Netflix

Neem oude en vooral foute dvd’s mee voor in de auto. Beschikt de auto niet over hippe tv-schermen? Neem dan je laptop mee of een portable dvd-speler om de films op af te spelen. Heb je Netflix? Tegenwoordig kun je ook een groot aantal films downloaden en ze daarna offline op je tablet of smartphone bekijken.

#8. Koffiepauze

Het is belangrijk om fit achter het stuur te kruipen. Je wilt namelijk geen ongelukken veroorzaken en alle passagiers veilig op de plaats van bestemming afleveren. Neem een thermoskan koffie mee of stop af en toe even bij een pomp om de wc-bonnetjes in te leveren voor een lekker kopje koffie. Ook fijn om even de benen te strekken! Merk je toch dat je moe wordt? Stop op tijd om van bestuurder te wisselen.

Koffiepauze

#9. Dekens en kussens

Natuurlijk kun je allerlei spelletjes spelen, lekker picknicken en films kijken, maar een paar uur slapen is nog fijner! Je bent niet alleen 100 kilometer verder, het is ook fijn om goed uitgerust aan te komen op de plaats van bestemming. Dekens en kussens maken het allemaal net iets comfortabeler.

#10. Frisse neus en benen strekken

Stop om de paar uur even bij een tankstation of P-wc om even de benen te streken. Een frisse neus, plassen en daarna kan iedereen weer fris en fruitig door met de reis.

Benen strekken onderweg

Heb jij nog tips? Laat een reactie achter!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen