Skip to navigation Skip to main content

10 redenen waarom je een keer op skivakantie moet!

Aan de fanatieke skiër hoeven wij niet uit te leggen waarom je op skivakantie moet, dat spreekt voor zich. Toch zijn er nog een aantal mensen die skiën bij voorbaat niet leuk vinden. Vaak hoor je argumenten als “ik heb een hekel aan kou”, “ik ga liever naar de zon” of een ander slap argument. Met deze argumenten moet jij je familieleden en vrienden kunnen overtuigen om een weekje op skivakantie te gaan. Ze willen daarna nooit meer iets anders! Het is nooit te laat om het skiën te leren. Zodra je één keer in de Alpen geweest bent, ben je hoogstwaarschijnlijk al verliefd en kun je niet wachten tot je volgend jaar weer kunt.

#1. Je geniet van prachtige natuur om je heen

Op skivakantie word je omgeven door prachtige natuur. Onder de boomgrens kun je over prachtige bospaden skiën, heerlijk tussen de naaldbomen. Op een zekere hoogte kun je genieten van fenomenale uitzichten. Prachtig, die berglandschappen! Vanuit de skiliften heb je soms al helemaal een fenomenaal uitzicht.

#2. De zon schijnt vaak

Als het meezit, kun je een volle week in de Alpen van de zon genieten. Niets is heerlijker dan zonnestralen in je gezicht terwijl je op wintervakantie bent. Waar veel mensen denken dat skivakantie een koude bedoeling is, valt dat meestal erg mee. Mocht de zon een dagje niet schijnen, kleed je dan iets warmer aan.

#3. Heerlijk eten in de Alpen

Een Wiener Schnitzel of een portie Kaiserschmarrn, op de skipistes kun je heerlijk eten. Er worden voornamelijk lokale gerechten geserveerd, die in ieder land variëren. Ieder Alpenland heeft zijn eigen traditionele keuken, waarvan je heerlijk kunt smullen.

#4. Meer dan alleen skiën

Een skivakantie hoeft niet alleen om skiën te draaien. Mocht je het skiën een dagje zat zijn, ga rodelen of maak een wandeling in de sneeuw. In de Alpen zijn genoeg dingen te beleven, je hoeft je geen seconde te vervelen. In de bergen zijn tal van activiteiten buiten het skiën en snowboarden om.

#5. De après-ski in!

Waar worden er nou leukere feestjes gebouwd dan in de après-ski? Feesten in de après-ski zijn ongetwijfeld de leukste en gezelligste die er zijn. Met een halve liter bier of een Jägermeister los gaan op de Duitse schlagers en foute hits, hier kan het!

#6. Sportief bezig zijn

Skivakantie is zonder enige twijfel een actieve vakantie. Je bent vaak in beweging. Een vakantie naar de bergen is de ideale combinatie tussen actief bezig zijn en lekker bijkomen. Waar je eventjes bijkomt op het terras of in de après-ski, sta je overdag op de piste de nodige kilocalorieën te verbranden.

#7. Skivakantie is ontzettend gezellig!

Even een weekje op pad met je vrienden of familie, super gezellig! Je bent wel samen, maar zit niet constant op elkaars lip. Overdag kun je de groepen eventueel splitsen, om bijvoorbeeld met de lunch weer gezamenlijk bij te kletsen. Aan het eind van de dag sluiten jullie gezellig af met een biertje.

#8. Skivakantie geeft een kick

Net een beetje je grenzen overschrijden, dat geeft een kick! Ski eens van die zwarte piste af of zoek je topsnelheid op, dit geeft een vette adrenalinekick. Simpelweg van de piste afdalen geeft alleen al een echte kick.

#9. Je hebt alle vrijheid

Op skivakantie kun je even doen en laten wat je wilt. Je hoeft niemand voor de voeten te lopen. Dagje geen zin? Prima, ga je in het dorp kijken, of een wandeling maken. Ook op de piste heb je alle vrijheid, je kunt alle kanten op.

#10. Je wordt er beter in

Je zult het skiën of snowboarder wellicht niet per direct onder de knie hebben, maar hoe vaker je gaat, hoe beter je wordt! Je leert de basis al makkelijk, maar oefening baart kunst. Na een aantal keren op de piste durf jij ook gewoon van de zwarte piste af!

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.