Skip to navigation Skip to main content

5 tips voor een skivakantie in Ischgl

Ischgl is onderdeel van het grote en moderne skigebied Ischgl - Samnaun - Silvretta Arena. Het skigebied ligt in het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Tirol. Samen met het Zwitserse Samnaun deelt Ischgl meer dan 200 kilometer aan pistes. Stuk voor stuk fijne afdalingen, met veel off-piste mogelijkheden en drie fantastische skitochten. Ischgl is een populaire bestemming voor een skivakantie en dat is niet voor niets. De vele pistemogelijkheden, gezellige après-ski, culinaire hoogstandjes en gave activiteiten zorgen dat je hier op en top kunt genieten. In dit blog geven we je 5 tips voor jouw skivakantie in Ischgl.

Tip 1: De Smokkelaarsronde

Het skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun is goed voor 238 kilometer aan pistes. Het merendeel bestaat uit rode pistes, maar ondanks dat heeft het gebied toch voor ieder niveau skiër genoeg te bieden. De hoge ligging en sneeuwzekerheid spelen daarbij zeker een grote rol. De pistetip die wij je geven is de Smokkelaarsronde, een skitocht met een bijzonder verhaal. Omdat men het na de oorlog niet breed had, werd er tussen Ischgl en Samnaun veel gesmokkeld. Smokkelaars trokken iedere dag, ook tijdens barre weersomstandigheden, de bergen in om goederen te verkopen of te ruilen. Die tochten zijn nu omgetoverd tot drie skitochten met drie niveaus: brons, zilver en goud. De tochten variëren in moeilijkheidsgraad, kilometers en hoogtemeters. Download de iSki Ischgl app en houd de afstand, kilometers en hoogtemeters bij.

Leer het gebied kennen met de Smokkelaarsronde

Tip 2: Pisterestaurant Pardorama

Er liggen maar liefst 14 berghutten en restaurants in het skigebied. De meeste zijn groot en modern. Je kunt kiezen tussen à la carte en zelfbediening. Ons favoriete restaurant is de Pardorama. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Bijzonder aan het restaurant is dat het grotendeels gemaakt is van glas en is gebouwd op permafrost. Permafrost is een permanente ijsplaat en om verschuivingen door eventueel smelten te voorkomen, staat het gebouw vast op drie palen. Op de begane grond is het zelfservice en op de 1e etage word je bediend. Geniet hier van Oostenrijkse specialiteiten of een overheerlijke pizza.

Overheerlijke Zwiebelrostbraten!

Tip 3: De Ischgl Skyfly

Een leuke activiteit na het skiën is de Ischgl Skyfly. Je hebt er wel een beetje lef voor nodig, maar het is onwijs gaaf om te doen. De Skyfly is een zipline met een lengte van 2 kilometer. In drie etappes zoef je vanaf het middenstation van de Silvrettabahn met snelheden tot wel 84 km/u naar het dal. Met hoogtevrees is de Skyfly geen succes, want op sommige plaatsen hang je ruim 50 meter boven de grond. Een flinke dosis adrenaline gegarandeerd!

Tip 4: Après-ski in: te veel keuze!

Ischgl staat bekend om de gezellige en uitbundige après-ski. Je kunt hier niet alleen hossen op bekende après-skihits, maar ook lekker rustig een wijntje drinken in een wijnbar (Plangger is een tip). Op de piste is het gezellig bij de Paznauner Taja. Let op: je moet daarna ook nog naar beneden skiën! In het dorp raden wij de Kuhstall en Trofana Alm aan.

Eén groot feest in de Trofana Alm!

Tip 5: Restaurant Paznaunerstube

Ischgl is een rijk dorp en dat merk je aan veel dingen. Niet alleen aan de dure modewinkels, maar ook aan de vele, luxe restaurants. In Ischgl zijn meerdere toprestaurants te vinden waar wordt gekookt op sterrenniveau. Heb je zin in een avond luxe en culinaire hoogstandjes, dan raden wij de Paznaunerstube aan. Chefkok Martin Sieberer kookt hier op hoog niveau allerlei smakelijke en bijzondere gerechten. Hij is in het bezit van 18 Gault Millau punten (20 is maximaal) en drie koksmutsen. Dat kun je vergelijken met een sterrenrestaurant in Nederland. Naast eten kun je hier ook allerlei fantastische wijnen proeven. Het is duur, maar gezien de kwaliteit valt het allemaal best mee. Toch te veel van het goede? Er zijn genoeg andere en goedkopere alternatieven.

Heb jij nog tips? Laat een reactie achter!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.