Skip to navigation Skip to main content

10 herkenbare foutjes op skivakantie

In elke skigroep zit er wel iemand tussen die zijn skipas nog in zijn andere jas heeft zitten, die zijn helm in de gondel laat liggen of na een middagje après-skiën per ongeluk de ski’s van iemand anders meeneemt. De foutjes die op skivakantie gemaakt worden zijn vaak geweldige verhalen voor thuis. De kluns die een dergelijke situatie meemaakt gaat dit thuis nog vaak te horen krijgen. Maar ja, dat is niet erg! Het overkomt ons allemaal wel eens. In dit lijstje staan de tien meest herkenbare fouten die op skivakantie gemaakt worden. Zeg eens eerlijk, welke heb jij allemaal begaan?

#1. De verkeerde ski’s meenemen

Wanneer je ski’s huurt is de kans groot dat jij niet de enige bent met deze ski’s in jouw skigebied. Als je pech hebt tref je deze persoon tijdens de lunch aan. Dan wil je nog wel eens per ongeluk de ski’s van diegene meenemen (of andersom). Ook na een gezellig middagje après-skiën wil het vinden van de juiste ski’s nog wel eens moeizaam gaan. Dan kijk je er de volgende ochtend soms raar van op als blijkt dat jij de ski’s van iemand anders meegenomen hebt.

#2. Skispullen laten liggen in de skibus

Voordat je vanuit je appartement of pension naar de bushalte loopt heb je alles tien keer gecheckt. Jammergenoeg wil het nog wel eens gebeuren dan je je skispullen in alle haast in de skibus laat liggen. Dan blijkt bij het uitstappen pas dat je skistokken of je handschoenen nog in de bus liggen. Misschien wil je dan iets te graag zo snel mogelijk op de pistes staan. Dit is een gedachtegang die wij goed snappen, maar het is niet altijd even handig.

#3. Je skiet achter de verkeerde aan

Tijdens het skiën let je vaak op de kledingkleuren van de anderen uit je skigroep. Mocht het nou net gebeuren dat degene achter wie jij aan skiet iemand met het zelfde outfit kruist, wil je nog wel eens achter de verkeerde aan skiën. Het besef komt pas vaak wanneer degene achter wie je skiet stopt en je hem of haar aan wilt aanspreken. “Lekker tochtje hè?” En dan staat ineens een wildvreemde Duitser je aan te gapen bij wijze van spreken. Een ongemakkelijk moment, maar gelukkig hebben we tegenwoordig telefoons waarmee je je skivrienden dan weer snel kunt bereiken.

#4. Een broek vol sneeuw

Het overkomt ons allemaal wel een keer: een valpartij. Het meest vervelende tijdens een valpartij is toch wel een flinke schep sneeuw in je broek. Niet prettig en dit zorgt voor koude en natte billen.

#5. De skischoenen van een ander aan je voeten

Wanneer je met een groep vrienden op skivakantie gaat wil het nog wel eens gebeuren dat je ’s ochtends in de skischoenen van een ander stapt. Dat wil natuurlijk voor geen meter en na verloop van tijd kom je er achter dat je de verkeerde schoenen aan probeert te krijgen.

#6. Een biertje te veel…

Tussen de middag kan het soms prachtig weer zijn. Wanneer het zonnetje schijnt en je heerlijk op het terras zit, krijg je natuurlijk extra trek in een biertje. Voor je het weet heb je alweer twee halve liters op. Wanneer je lekker in de zon hebt gezeten voel je dat natuurlijk net iets eerder. Je moet nu ook nog naar beneden met een paar minder stabiele benen en dat gaat dan niet altijd even soepel. Volgende keer toch maar een drankje minder…

#7. Je telefoon laten vallen uit de stoeltjeslift

De nachtmerrie van elke skiër. Je wilt een prachtige foto nemen van het uitzicht vanuit de lift of een selfie nemen en en oeps… daar gaat je telefoon!

#8. Te veel of te weinig skikleding aan

In het weer in de bergen kun je je soms flink vergissen. Bij het ontbijt lijkt de zon te schijnen en kleed je je toch maar iets minder warm. Het wil wel eens gebeuren dat het na de middag compleet omslaat en dan heb je het ineens koud, of andersom natuurlijk.

#9. De laatste skilift missen

Een probleem dat voornamelijk in grotere skigebieden voorkomt. Je hebt een prachtige dagtocht uitgezet die achteraf toch iets te lang blijkt te zijn. Hierdoor mis je de laatste lift(en), waardoor je niet meer in het dal van jouw bergdorp komt. Erg vervelend want hierdoor moet je een taxi pakken. Dit kost je weer extra geld. Zonde, die paar euro’s had je ook in de après-ski kunnen besteden.

#10. Skiliftproblemen

Bij het uitstappen van de stoeltjeslift gebeuren soms ook de nodige ongelukjes. Je hebt maar net de skiër naast je zitten die een iets te brede bocht pakt bij het uitstappen en jou onderuit skiet. Of je stapt te vroeg of juist te laat uit, waardoor de lift moet worden stilgezet. Erg vervelend voor jou, maar je skivrienden liggen in een deuk!

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.