Skip to navigation Skip to main content

Meestal behoort de grootte van een skigebied tot één van de belangrijkste eisen voor je skivakantie. Zo kun je mooie dagtochten maken en heb je veel variatie qua pistes. Een aantal jaren terug was Frankrijk nog hét land waar je heen moest voor grote skigebieden. Oostenrijk komt echter steeds meer in de buurt. In de Oostenrijkse Alpen wordt er veel geïnvesteerd in het verbinden van de skigebieden, zodat er mooie dagtochten gemaakt kunnen worden. In dit lijstje vind je een overzicht terug van de tien grootste aaneengesloten skigebieden in Oostenrijk.

#1. Ski Arlberg

Ski Arlberg mag zich officieel het grootste skigebied van Oostenrijk noemen. Waar de strijd eerder nog tussen de nummer 2 en 3 uit dit lijstje ging, heeft Ski Arlberg beide gebieden nu afgetroefd wegens de komst van de Flexenbahn. Hierdoor is het nu mogelijk om van St. Anton am Arlberg via Stuben en Zürs am Arlberg helemaal naar Lech am Arlberg en Warth te skiën. Dankzij deze verbindingen beschikt het gebied momenteel over 305 kilometer aan pistes. Door de aansluiting is ook de langste skitocht van Oostenrijk ontstaan, de run of fame.

#2. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Met 284 kilometer aan pistes heeft SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental de tweede plek in dit lijstje veroverd. Ook hier kun je prima dagtochten maken die over het algemeen iets makkelijker zijn dan in Ski Arlberg. Daarom kan ook de minder goede skiër lekker tochten maken. De meest populaire dorpen in dit skigebied zijn Ellmau, Söll en Westendorf.

#3. Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Sinds de aansluiting van Fieberbrunn op het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn beschikt het gebied over 270 kilometers aan pistes. De pistes tussen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn zijn voornamelijk blauw en rood, waardoor skiën hier voor iedereen is weggelegd.

#4. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Met 238 kilometers aan pistes vestigt Ischgl - Samnaun - Silvretta Arena zich net buiten de top drie. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je hier geweldige dagtochten kunt afleggen. Het is in dit gebied mogelijk om zowel in het Oostenrijkse Ischgl te skiën als in het Zwitserse Samnaun. In Silvretta Arena Ischgl – Samnaun kunnen de experts en off-piste skiërs hun hart ophalen. In het gebied vind je tal van steile pistes en moeilijkere skiroutes.

#5. Serfaus-Fiss-Ladis

In Serfaus-Fiss-Ladis vind je pistes voor iedereen. Het gebied is zeer kindvriendelijk maar kent ook een hoog aantal rode en zwarte pistes, heerlijk voor de gevorderde skiër dus. Hiernaast zijn er ook nog genoeg blauwe pistes te vinden voor de families. In totaal vind je hier 198 kilometers aan pistes.

#6. Kitzski Kitzbühel-Kirchberg

Het frivole Kitzbühel en het gezellig Kirchberg vormen samen het skigebied Kitzbühel & Kirchberg. Het skigebied beschikt over 179 kilometers aan pistes. Rondom Kirchberg vind je voornamelijk de eenvoudigere afdalingen, terwijl rondom Kitzbühel het een stukje moeilijker wordt. Met een speciale skipas heb je ook toegang tot de nabijgelegen SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, nummer 2 in deze lijst.

#7. Sölden

Sölden-Hochsölden-Vent beschikt over 160 kilometers aan pistes. Sneeuwzeker is het gebied absoluut. In dit gebied zijn namelijk twee gletsjers die er voor zorgen dat je hier een lang winterseizoen hebt. Beginners kunnen terecht op de Giggijoch, waar heerlijke eenvoudige pistes voor liggen. Gevorderde skiërs vinden meer uitdaging op de Gaislachkogel.

#8. Zillertal Arena

In de Zillertal Arena, waar de bekendste skidorpen Gerlos en Königsleiten zijn, vind je 143 kilometers aan pistes. In de Zillertal Arena is het grootste deel van de pistes rood, dus voor de gevorderde skiër gaat er een wereld open. Ook in dit gebied kun je lekkere tochten maken tussen de diverse skidorpen. Een absolute aanrader als het gaat om afdalingen is de dalafdaling naar Zell am Ziller.

#9. Mayrhofen

In Mayrhofen bevinden zich twee skigebieden. Hier liggen 136 kilometers aan pistes voor je klaar. Zo beschikt het kleinschalige Ahorn over een fantastische dalafdaling en biedt het gebied Ski Zillertal 3000 veel diversiteit qua pistes. Hier vind je ook de steilst geprepareerde piste van Oostenrijk: Harakiri. Met een hellingspercentage van 78% mag je deze zwarte piste een echte uitdaging noemen. Ook vind je hier één van de beste funparks van de Alpen: het Vans Penken Park.

#10. Schladming

In Schladming-Dachstein kun je 123 kilometers aan pistes vinden. Deze verschillende afdalingen zijn verdeeld onder vier bergen: 4 Berge Skischaukel. Bij Schladming vind je de Planai, de berg die de meeste uitdaging biedt. Hier is ook een steile Worldcup dalafdaling te vinden. Dankzij een goed-aansluitend liftennetwerk kun je prima dagtochten maken.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.