Skip to navigation Skip to main content

Wanneer je op wintersport gaat in skigebied Ski Arlberg moet je zeker de Run of Fame Arlberg skiën. Deze skitour is met 65 kilometer piste en 18.000 hoogtemeters een van de langste skitochten van Oostenrijk. Door de aanleg van de Flexenbahn in 2016 / 2017 en de connectie met Warth-Schröcken kun je alle uithoeken van het skigebied aandoen. Deze skisafari neem je mee naar de pistes van Lech, Zürs, St. Anton am Arlberg, Warth en Schröcken. Ook zal er ieder seizoen een skirace georganiseerd gaan worden op het parcours van de Run of Fame. In dit weblog lees je alles over een van de spectaculairste skitochten van Oostenrijk.

65 km skiplezier in Ski Arlberg

Ski Arlberg is uitgegroeid tot het grootste skigebied van Oostenrijk en daar hoort een aansprekende skitour bij. Het begin- en eindpunt van de Run of Fame is de Steffisalpbahn in Warth (1500 m). Via de Saloberkopf (2043 m) en de Auenfeldjet ski je naar Lech am Arlberg en Zürs am Arlberg. De verbinding naar Stuben is mogelijk door de komst van de Flexenbahn. Vanaf hier ga je verder naar het zuiden van Ski Arlberg, waar St. Anton am Arlberg ligt. Bij de Rendl-Rifflbahn (2645 m) ben je halverwege de skitocht en is het tijd om weer terug te gaan naar Warth. Je skiet tijdens de Run of Fame echter geen enkele keer dezelfde piste. De totale skitocht is 65 kilometer lang en overbrugt 18.000 hoogtemeters.

Kaart: traject ‘Run of Fame’

Starten waar je zelf wilt

De Run of Fame is geschikt voor wintersporters van een gemiddeld niveau. Voor deze skitocht dien je wel de hele dag uit te trekken en vroeg te starten. Je kunt op ieder gewenst punt in het skigebied starten en de skironde staat duidelijk uitgepijld. Onderweg kom je niet alleen diverse gezellige berghutten tegen, maar ook infopoints waar lokale skilegendes als Hannes Schneider, Karl Schranz en Mario Matt worden geëerd.

Skirace ‘Hunt of Fame’

Daarnaast ligt het in de planning om eenmaal per seizoen een skirace te organiseren op het traject van de Run of Fame. Tijdens de Hunt of Fame wordt er een bekende skiër op pad gestuurd met een vossenstaart, terwijl hij wordt achtervolgd door de deelnemers. De skiër die erin slaagt om de staart af te nemen is de winnaar van de race en wordt vereeuwigd op het ‘Hunt of Fame’ bord bij het middenstation van de Trittkopfbahn.

Skitochten in Ski Arlberg

De Run of Fame is niet de enige skitocht van Ski Arlberg. Ook 'Der Weiße Ring' in Lech-Zürs en de Tannbergrunde in Warth-Schröcken zijn geliefde skitours. Een piste die je zeker niet mag missen is ‘Der Weiße Rausch’ in St. Anton, de langste piste van de Arlberg. Nu de hele skiregio aan elkaar verbonden is beschikt Ski Arlberg over 300 kilometer aan pistes. Ski Arlberg is hierdoor het grootste skigebied van Oostenrijk. Over de sneeuwzekerheid hoef je je hier geen enkele zorgen te maken en off-piste skiërs vinden hier perfecte mogelijkheden.

Feiten & cijfers: de Run of Fame Arlberg

Land: Oostenrijk Lengte: 65 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde skiër Tijdsduur: Hele dag
Opstapplaatsen:Warth officieel, maar ook de
andere dorpen van het skigebied
Laatste lift: Tussen 16:00 en 16:30 uur

Nieuwe Flexenbahn 2016 / 2017

Heb jij de Run of Fame Arlberg wel eens geskied en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.