Skip to navigation Skip to main content

Houd jij ook zo van lange pistes? Heerlijk bochten draaien zonder dat je binnen de kortste keren weer bij de lift staat? In dit weblog hebben we een overzicht gemaakt van de 10 langste afdalingen in Oostenrijk. Op deze pistes zijn brandende bovenbenen verzekerd. Met deze afdalingen ben je echt wel even zoet en ze vallen zeker in de smaak bij kilometervreters. De afdalingen in dit weblog zijn stuk voor stuk langer dan 10 kilometer. Heerlijk carven, korte bochten draaien of in een strak tempo naar beneden suizen. Hoeveel van deze afdalingen heb jij al gehad?

#1. Gletsjerafdaling, Sölden

Vanaf de gletsjer in Sölden is het mogelijk om helemaal terug te skiën naar het dal. Deze afdaling is maar liefst 15 kilometer lang en overbrugt 1900 meter hoogteverschil! De piste is niet al te moeilijk en ook voor minder ervaren skiërs prima te doen. Startpunt van deze gletsjerafdaling is het BIG 3 platform Schwarze Schneide.

Lengte: 15 kilometer
Hoogteverschil: 1900 hoogtemeters
Niveau: gemiddeld

#2. HochjochTotale, Silvretta-Montafon

Wintersporters die houden van lange afdalingen zitten goed in skigebied Silvretta Montafon. De langste afdaling van het Montafon is de HochjochTotale. Vanaf Alpilagrat kun je over een 12 kilometer lange afdaling terug naar Schruns skiën. De piste heeft een hoogteverschil van 1700 meter en iedere woensdag (tot halverwege maart) heb je de mogelijkheid om hier af te dalen, voordat het skigebied daadwerkelijk geopend is.

Lengte: 12 kilometer
Hoogteverschil: 1700 hoogtemeters
Niveau: gemiddeld

#3. Seegatterlafdaling, Waidring

Skigebied Winklmoosalm-Steinplatte ligt tussen Waidring en Reit im Winkl. Het compacte skigebied heeft en 12 kilometer lange dalafdaling die helemaal terug naar Seegatterl gaat. De piste is blauw en rood, maar echt steil wordt het nooit. Tussendoor toe aan een pauze? De Möseralm is een authentieke berghut waar heerlijke Tiroler specialiteiten op de menukaart staan.

Lengte: 12 kilometer
Hoogteverschil: 1120 hoogtemeters
Niveau: eenvoudig

#4. Dalafdaling, Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher in skigebied Ski Zillertal 3000 reikt tot een hoogte van 3250 meter. Geen wonder dus dat je hier ook een prachtige lange afdaling vindt. Wanneer er ook in het dal voldoende sneeuw ligt, heb je hier de beschikking over een 12 kilometer lange afdaling. Een andere lange piste is de ‘Schwarze Pfanne’, die start vanaf de top van de Tuxer Joch (2460 m).

Lengte: 12 kilometer
Hoogteverschil: 1750 meter
Niveau: gemiddeld

#5. Eleven, Ischgl

De ‘Route Eleven’ is een afdaling die je niet mag missen wanneer je op wintersport bent in Ischgl. Vanaf het hoogste punt in het skigebied, de Greitspitz, ski je 1472 meter naar beneden richting het dorp. In het begin is de afdaling behoorlijk lastig (zwart), maar verder naar beneden gaat de ‘Eleven’ over in een rode piste.

Lengte: 11 kilometer
Hoogteverschil: 1472 hoogtemeters
Niveau: moeilijk

#6. Kammafdaling, Sillian

Skizentrum Sillian / Hochpustertal in Osttirol is niet een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, maar beschikt wel over een van de langste pistes! Op de top van de Thurntaler (2407 m) start een 11 kilometer lange dalafdaling met 1300 meter hoogteverschil. Deze piste staat te boek onder de naam ‘Kammabfahrt’ en bestaat uit een rood en een zwart gedeelte.

Lengte: 11 kilometer
Hoogteverschil: 1300 meter
Niveau: gemiddeld

#7. Hoogtemetervretertour, Zillertal Arena

De naam van deze lange afdaling in de Zillertal Arena zegt genoeg: hoogtemetervretertour. 10 kilometer aan skiplezier ligt er op je te wachten op deze piste richting Zell am Ziller. De afdaling overbrugt 1920 hoogtemeters en is in het onderste gedeelte behoorlijk uitdagend. Geen glooiend bospad, maar een zwarte strook om mee af te sluiten.

Lengte: 10 kilometer
Hoogteverschil: 1920 meter
Niveau: moeilijk

#8. Wilde Grub’n, Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher ligt op zo’n 45 minuten rijden van Innsbruck en is het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Op de gletsjer ligt altijd sneeuw, maar wanneer dit ook in het dal het geval is kan de dalafdaling ‘Wilde Grub’n’ worden geopend. Deze skiroute is 10 kilometer lang en een van de hoogtepunten van dit skigebied.

Lengte: 10 kilometer
Hoogteverschil: 1460 hoogtemeters
Niveau: moeilijk

#9. Dalafdaling Unterdiedams, Diedamskopf

Bij de naam Diedamskopf gaat niet bij alle wintersporters een lampje branden. Toch is dit skigebied in Vorarlberg zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zeker wanneer je weet dat hier een 10 kilometer lange afdaling is met 1200 meter hoogteverschil. Vanaf de top van de Diedamskopf ski je helemaal terug naar het dalstation.

Lengte: 10 kilometer
Hoogteverschil: 1200 hoogtemeters
Niveau: gemiddeld

#10. Zwarte dalafdaling, Goldeck

Skigebied Goldeck in Karinthië beschikt over 30 kilometer aan pistes en biedt als hoogtepunt een 8,5 km lange dalafdaling. Het skigebied reikt tot een hoogte van 2142 meter, maar de dalafdaling overbrugt toch maar liefst 1600 meter hoogteverschil. Bewaar nog wat energie voor het onderste gedeelte, hier ski je namelijk over een pittige zwarte piste.

Lengte: 8,5 kilometer
Hoogteverschil: 1600 hoogtemeters
Niveau:

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.