Skip to navigation Skip to main content
Blauwe Piste Bordje

Wie nog niet zo veel ervaring heeft op de ski’s, kan het beste voor een skigebied kiezen met veel blauwe pistes. Na de skiles is het wel zo fijn om op een blauwe piste nog even extra te kunnen oefenen. Het kan ook zo zijn dat je gewoon de voorkeur geeft aan blauwe pistes. Niets skiet immers zo lekker als een brede, blauwe baan. Er zijn skigebieden die beschikken over een groot aantal blauwe pistes. In dit weblog hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

1. Almenwelt Lofer, Oostenrijk

Op zoek naar een klein, wonderschoon skigebied met veel blauwe pistes? Almenwelt Lofer is de naam! Dit skigebied is ideaal voor beginnende skiërs en families. Lofer is een gemoedelijke bestemming waar ieder type wintersporter zich thuis voelt. Verwacht hier geen après-ski, maar een rustige wintersportsfeer.

2. Gurgl, Oostenrijk

Gurgl ligt aan het einde van het Ötztal en staat garant voor goede sneeuwcondities, dankzij de ligging op een noordhelling. Er is dus niet alleen een groot aantal blauwe pistes, maar deze liggen er ook altijd perfect bij. Met name boven Hochgurgl vind je een groot aanbod van eenvoudige afdalingen. Meer uitdaging is te vinden op de flanken boven Obergurgl.

Veel blauwe pistes in Gurgl

3. L’Espace Diamant, Frankrijk

L'Espace Diamant ligt aan de voet van de Mont Blanc en biedt bijna 200 kilometer aan pistes. Veel te veel voor beginnende skiërs, maar er is wel een groot aantal groene en blauwe afdalingen. Ideale voorwaarden wanneer je op pad gaat met een groep skiërs van diverse niveaus. Er gaan diverse pistes terug naar het dal en deze afdalingen zijn ook voor beginners goed te doen.

4. Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, Oostenrijk

Op zoek naar een leuk skigebied en après-ski? Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn biedt veel blauwe pistes en de nodige gezelligheid. 140 km van de 270 pistekilometers zijn blauw. Er is zelfs een skitocht die volledig uit blauwe pistes bestaat. Deze 20 kilometer lange tocht is dus ook voor beginnende skiërs prima te doen!

Skicircus skigebieden met veel blauwe pistes

5. Gstaad, Zwitserland

Het mondaine Gstaad staat bekend als bestemming voor de rich and famous. En ook beroemdheden die nog moeten leren skiën zitten hier goed. De brede, blauwe pistes zijn ideaal voor het maken van de eerste meters op de ski’s. Na afloop van de wintersportdag is het vanzelfsprekend tijd om te shoppen, uitgebreid te dineren of een drankje te doen.

6. Obertauern, Oostenrijk

Obertauern beschikt over ruim 100 kilometer aan pistes, waarvan het merendeel blauw is. De pistes liggen aan beide zijdes van het dorp en een groot aantal accommodaties is per ski bereikbaar. Ook voor gezellige après-ski en traditionele berghutten zit je goed in Obertauern.

7. Silvretta Montafon, Oostenrijk

Silvretta Montafon is het grootste skigebied van het Montafon. Het aanbod van blauwe pistes is maar liefst 60 kilometer. Mogelijkheden genoeg dus voor beginners! Ook de Golm en Gargellen zijn zeer geschikt voor beginners.

Brede blauwe piste in het Montafon
© Spalder Media Group

8. Le Grand Domaine, Frankrijk

Le Grand Domaine biedt ideale voorwaarden voor beginners. De helft van het pisteaanbod bestaat uit blauwe en groene pistes! Daarnaast zijn de afdalingen breed en vrijwel nooit steil. In totaal heb je hier de beschikking over meer dan 200 kilometer aan pistes, waardoor ook gevorderden hier uit de voeten kunnen.

9. Alta Badia, Italië

Het Italiaanse Alta Badia beschikt over 70 kilometer aan blauwe afdalingen. Ook heb je vanaf hier de mogelijkheid om de beroemde Sella Ronda te skiën. Skiën in deze omgeving is een ervaring om nooit te vergeten. Het landschap, het eten, de perfect geprepareerde pistes, van een skivakantie in Alta Badia krijg je geen spijt.

Skiën op blauwe pistes in Alta Badia
© Spalder Media Group

10. Tiroler Zugspitz Arena, Oostenrijk

De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit meerdere kleine skigebieden die niet allemaal met elkaar zijn verbonden. De compacte skigebieden zijn ideaal voor beginners en de pistes worden nooit al te lastig. Voor een groot aanbod aan blauwe pistes moet je naar Bichlbach, Ehrwald en Berwang.

11. Kitzbühel & Kirchberg, Oostenrijk

Kitzbühel & Kirchberg delen een sneeuwzeker skigebied dat ieder seizoen al vroeg de pistes opent. Het merendeel van de pistes is blauw, waardoor minder ervaren skiërs hier mogelijkheden genoeg hebben. Na afloop van de wintersportdag kun je je onder dompelen in de après-ski van Kirchberg.

12. Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental, Oostenrijk

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is al jaren een van de populairste skigebieden van Oostenrijk. Zowel beginnende skiërs als meer ervaren wintersporters kunnen hier uit de voeten. Het skigebied heeft iedereen wel iets te bieden en beschikt over meer dan 100 kilometer aan blauwe pistes.

Veel blauwe pistes in de SkiWelt

13. Bardonecchia, Italië

Het aantal rode en blauwe pistekilometers is in Bardonecchia bijna gelijk. Vaak ligt er ook een blauwe en een rode piste naast elkaar, waardoor je als beginner ook al snel een stukje rood mee kunt pakken.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.