23 augustus 2017 door Joris in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

Design Schlossalm

De komende jaren wordt er door de Gasteiger Bergbahnen 90 miljoen euro geïnvesteerd in skigebied Schlossalm. Het project bestaat uit diverse fases en na voltooiing heeft u hier de beschikking over twee nieuwe liften, extra pistes en een uitbreiding van faciliteiten. Grote blikvanger van het ‘Generationenprojekt’ is de 10-persoons gondel die de huidige Schlossalmbahn I+II gaat vervangen. Overstappen bij het middenstation is er voortaan niet meer bij en de capaciteit wordt verdubbeld naar 3000 wintersporters per uur. We moeten nog wel even geduld hebben voor de nieuwe lift die de huidige Schlossalmbahn I+II gaat vervangen opent, in december 2018 is dit het geval.

Dalstation van glas

In de huidige situatie moeten wintersporters in Bad Hofgastein nog onder de weg doorwandelen richting het vertrekpunt van het bergtreintje. Door de komst van de nieuwe lift is dit niet langer nodig en ligt het dalstation aan de andere zijde van de weg. De gevel van het nieuwe dalstation bestaat vrijwel volledig uit glas en het grote, oranje geraamte van het gebouw is hierdoor goed zichtbaar. De twee andere stations van de Schlossalmbahn krijgen dezelfde uitstraling. Daarnaast komen er 900 parkeerplaatsen bij de lift, waarvan een derde deel zich in de parkeergarage bevindt. Traplopen met je skimateriaal is er door de aanwezigheid van roltrappen niet bij. Door de aanleg van een skiviaduct bereik je het dalstation op de ski’s ook eenvoudig. Andere nieuwe faciliteiten zijn een sportshop, restaurant, skiverhuur, skidepot en skischool.

Vernieuwing restaurant ‘Kleine Scharte’

Restaurant ‘Kleine Scharte’ krijgt een flinke opknapbeurt. Gelijk met de modernisering van het bergstation wordt ook het restaurant aangepakt. Beide gebouwen worden met elkaar verbonden door middel van een 55 meter lange verbindingsbrug. De aanleg van deze brug is noodzakelijk aangezien het nieuwe bergstation een paar meter hoger komt te liggen dan het oude gebouw. Overigens komt er ook in het dalstation een nieuw restaurant en/of après-ski gelegenheid.

Afronding in 2020

Door de komst van de nieuwe Schlossalmbahn in skigebied Gastein zijn drie (verouderde) liften niet langer nodig. De sleeplift ‘Schlosshochalm’, 6-persoons stoeltjeslift ‘Weitmoser’, 2-peroons stoeltjeslift ‘Hohe Scharte’ en de cabinebaan ‘Schlossalmbahn II’ blijven ook in de nieuwe situatie aanwezig (blauwe lijnen in onderstaande foto). Voor het oude bergtreintje, 2-persoons stoeltjeslift ‘Haitzingalm’ en de 4-persoons stoeltjeslift ‘Kleine Scharte’ (rode lijnen) is niet langer plaats in het skigebied. 4-persoons stoeltjeslift ‘Sendleiten’ wordt vervangen voor een nieuwe lift die plaats biedt aan 8 personen. Naast de komst van de nieuwe liften worden er op de Haitzingalm ook nieuwe pistes aangelegd. In 2020 moet het complete ‘Generationenprojekt’ afgerond zijn.

Kaartje Schlossalm 2020

Nieuwe situatie op de Schlossalm

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen