Skip to navigation Skip to main content

Skiën in Sölden en Obergurgl met één skipas

Sölden en Obergurgl liggen slechts 20 minuten van elkaar verwijderd, maar hadden tot voor kort geen gezamenlijke skipas. Beide skigebieden verschillen veel van elkaar en daarom is het juist zo leuk om eens ‘bij de buren’ te gaan skiën. Vanaf skiseizoen 2017/2018 wordt dit een stuk makkelijk door de komst van een nieuwe skipas. Bij de kassa’s in Sölden en Obergurgl kunt u voortaan een combi skipas kopen die in beide skigebieden geldig is. Deze nieuwe skipas biedt toegang tot maar liefst 256 kilometer aan pistes!

Skipas voor Sölden én Obergurgl

Vanaf 16 oktober 2017 is het mogelijk om een skipas te kopen die zowel in Sölden als Gurgl geldig is. Dagkaarten en 2-daagse skipassen zijn geschikt voor één van de twee gebieden, maar met een 3-daagse skipas kunt u in beide gebieden skiën. Hierdoor wordt de drempel een stuk lager om eens in het naburige skigebied van het Ötztal te gaan kijken. Tot de nieuwe skipas behoren maar liefst 256 pistekilometers en 56 skiliften. De kosten van de nieuwe skipas bedragen € 285,- voor een 6-daagse pas.

Sölden: 2 gletsjers & après-ski

Sölden staat te boek als ‘de hotspot van de Alpen’ en heeft een zeer afwisselend skigebied. Het pisteaanbod is afwisselend en de sneeuwzekerheid is hoog door de aanwezigheid van twee gletsjers. Vanaf het hoogste punt, op 3340 meter, kunt u zich wagen aan een 15 kilometer lange afdaling die helemaal terug naar het dorp gaat. Daarnaast is de gletsjer bekend van de World Cup piste, waar ieder jaar het wedstrijdseizoen officieel wordt geopend. Daarnaast is er een uitdagend snowpark, zijn er ideale afdalingen voor beginners en uitstekende freeride mogelijkheden. En na afloop van de wintersportdag is het vanzelfsprekend tijd voor de gezellige après-ski van Sölden!

Obergurgl-Hochgurgl: topsneeuw & gemoedelijk

Gurgl is een stukje gemoedelijker dan Sölden. Zowel in het dorp als in het skigebied is het rustiger en de 110 km aan pistes zijn over het algemeen niet al te lastig. Op de brede pistes voelen ook beginnende skiërs en families zich thuis. Voor gevorderde wintersporters zijn dit ideale afdalingen om heerlijk op te carven. Over de sneeuwzekerheid hoeft u zich in Obergurgl-Hochgurgl geen zorgen te maken. De pistes reiken tot een hoogte van 3082 meter en het gebied heeft een lang skiseizoen. Wilt u een dagje in Sölden gaan skiën? De gratis skibus brengt u er in 20 minuten naartoe.

Flexibele combiskipas Sölden – Obergurgl

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.