17 juli 2017 door Miranda in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

Nieuwe gondellift in Finkenberg

Deze zomer wordt er in Finkenberg een splinternieuwe gondellift gebouwd. De oude 4-persoonsgondel wordt vervangen door een moderne 10-persoonslift, waardoor de capaciteit enorm omhoog gaat en wachttijden tot het verleden zullen behoren. De huidige lift werd in 1987 in gebruik genomen en wordt volledig afgebroken en ook het dal- en bergstation worden helemaal vernieuwd. De nieuwe Finkenberger Almbahn brengt wintersporters in een korte tijd comfortabel naar 1750 meter hoogte. Op 2 december 2017 wordt de nieuwe Finkenberger Almbahn geopend.

Dubbele capaciteit

Vanaf deze winter duurt het ritje naar het bergstation in Finkenberg op 1750 meter hoogte nog maar 7 minuten. De snelheid van de lift is 6 meter per seconde en de capaciteit bedraagt 2400 personen per uur, wat een ruime verdubbeling is ten op zichte van de oude lift. De 56 nieuwe gondeltjes bieden plaats aan 10 personen, zijn verwarmd en beschikken over gratis WiFi. De instap verloopt zonder hoogteverschil, waardoor het gemakkelijk instappen is en ook kinderwagens zonder stress de lift in komen.

Klaar voor het nieuwe wintersportseizoen

Het dalstation in het hart van Finkenberg op 875 meter hoogte wordt helemaal opnieuw opgebouwd en krijgt een moderne look. De huidige parkeergarage wordt verbonden met het nieuwe dalstation. Net als het dalstation, wordt ook het bergstation volledig nieuw opgetrokken. Hier is tevens de garage waar de gondeltjes 's avonds geparkeerd worden. Om het skigebied op de Penken te bereiken, dient men bij het bergstation over te stappen op een 8-persoonsgondel uit 2003. Sinds eind april wordt er gebouwd in Finkenberg en de werkzaamheden duren tot ongeveer half november. Dit betekent dat de lift tijdens de start van het nieuwe skiseizoen, op 2 december 2017, in gebruik kan worden genomen.

Bouw nieuwe gondellift Finkenberg

Bouw dalstation Finkenberg

Cijfers en feiten over de Finkenberger Almbahn

Bergstation: Almstüberl Lengte: 1780 m
Hoogte bergstation: 1760 m Hoogteverschil: 885 m
Snelheid: 6 m/sec Duur: 7 min.
Cabines: 10 Personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal cabines: 56 Plaats: Finkenberg

Skigebied Finkenberg

Het skigebied van Finkenberg telt 135 km aan pistes die tot 2500 meter hoogte reiken. Finkenberg deelt het skigebied met Mayrhofen, Hippach en Lanersbach en kenmerkt zich door een afwisselend piste-aanbod. Er zijn mooie brede afdalingen voor minder geoefende skiërs en pittige zwarte afdalingen (zoals o.a. de Harakiri) voor experts. Het Vans Penken Park is één van de mooiste funparks van de Alpen.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen