Overzicht beoordelingen Königsleiten

Hier leest u alle beoordelingen over Königsleiten. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Königsleiten met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Königsleiten achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 december 2018

Door: Annemiek over Königsleiten

Fantastisch

We komen nu al drie jaar in Königsleiten en het is nog geen moment tegengevallen. Appartement aan de piste, skischool dichtbij voor de kinderen en een skigebied met heel veel mogelijkheden. Je hoeft je hier absoluut geen minuut te vervelen. We gaan ook dit seizoen weer met de voorjaarsvakantie en we kunnen alle vier niet wachten!

Heel leuk wintersport dorp en dito skigebied
De week gaat veel te snel voorbij!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2018

Door: M. Joosten over Königsleiten

Geweldig skigebied, goede après-ski en mooie wandeltochten!

Veel skipistes, mooie en lange wandelingen langs het stuwmeer en natuurlijk goede après-ski!

Ruim aanbod aan pistes
Nieuwe liften
Enige lange wandeling naar de lift 's morgens

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Yvonne over Königsleiten

Is er geweldig

Fijne skipistes waar iedereen uit de voeten kan, leuk dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Yvonne over Königsleiten

Is er geweldig

Fijne skipistes waar iedereen uit de voeten kan, leuk dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: rob vh over Königsleiten

Zeer leuk gebied

Weinig vlakke stukken dus voor snowboarders een groot pluspunt. Leuke sfeer

1 á 2 goeie après-ski bars met intieme sfeer. Na een week ken je iedereen. Lange afdalingen en goeie liften. Veel bars en restaurants op de pistes.
De après-ski beperkt zich echter tot 1 á 2 goeie bars

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Melissa over Königsleiten

Supergezellige vakantie gehad!

Gezellige sfeer en mooie pistes

Mooie pistes
Weinig après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2018

Door: Robert over Königsleiten

Geweldig dorp

Na jaren weer eens op wintersport geweest en ben direct weer verslaafd. De sfeer, de taal, sneeuw... Heerlijk! Königsleiten is echt een klein dorp, er is maar een supermarkt maar heeft wel alles wat nodig is. De pistes zijn zeer breed en uitgebreid dus voor zowel de beginner als de gevorderden komen aan hun trekken! Alle hotels en appartementen liggen aan de piste dus het is nooit lang lopen of met een bus mee om naar de piste te gaan. Après-ski is geweldig in Hannesalm, met echt Oostenrijkse/Duitse muziek.... Niet die Nederlandse bagger (af en toe een liedje) dus echt après-skiën. Zoals eerder aangegeven, verslavend dus volgend jaar zeker weer.

Sfeer. Mooi Oostenrijks dorp. Geweldige ski pistes in de omgeving

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2018

Door: DK over Königsleiten

Geweldig sfeervol skigebied! Ook voor de jongeren genoeg après-ski en uitgaansgelegenheden. Skigebied voor beginners en gevorderden!

wij komen er al 18jaar en nog steeds een fijn dorp. Voor de kids als voor jongeren genoeg te beleven. Skigebied groot en gevarieerd.

Alles wat je nodig hebt voor een perfecte wintersport vind je hier!!
_

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 maart 2018

Door: Sander over Königsleiten

Fijn klein dorp

Dorp met veel huisjes allemaal bij de piste.

Lift in het centrum
Niets

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2018

Door: Edwin over Königsleiten

Echt een super dorp niet groot waar door je snel bij de skilift bent

Ik heb er echt een supervakantie gehad, de verbinding met andere plaatsen is super

Goede brede pistes
Heb ik eigenlijk niet

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 maart 2018

Door: Daphne van Asselt over Königsleiten

Ik ben fan!

Wij gaan ieder jaar skiën in königsleiten & ik zou het iedereen aanraden 😊 Voor mensen die graag op een blauwe piste skiën is het alleen geen aanrader omdat het meerendeel rood en zwart is. Er zijn gezellige restaurantjes te vinden in het dorp en binnen 10 minuten ben je met de auto in Gerlos (skiën is natuurlijk helemaal goed te doen naar Gerlos )

Breed gebied
Niet heel erg veel kroegen en bijna geen blauwe pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Wybren over Königsleiten

Te gek!

Königsleiten is een gezellig dorpje in Oostenrijk waar je prima kunt skiën! De Hannes Alm is een top après-ski tent. Het dak gaat er letterlijk af!

Mooi gebied, goede après-ski
Skigebied is niet bijzonder groot

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Marchel over Königsleiten

Groot en mooi skigebied

Als beginner prima kunnen skiën. Leuke en gezellige eetgelegenheden in het gebied.

Pistes en liften zeer dichtbij hotel

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Winnie Hensen over Königsleiten

Mooi ski-in ski-out dorp

Aangezien de meeste appartementen langs de piste liggen kan je makkelijk van en naar je appartement skiën. De skimogelijkheden zijn niet super uitgebreid, maar genoeg variërend. Daarnaast een goede apres-skitent: Hannesalm! Ideaal met kinderen zodat je in je huisje kan lunchen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 21 augustus 2014

Door: Hans van R. over Königsleiten

Fantastisch skigebied voor ieder wat wils. Met spontane après-ski.

Königsleiten is niet een typisch authentiek Oostenrijks dorpje, Königsleiten is gebouw voor de wintersporter. Wat betekent skiën tot je hotel of appartement en zeer goede snelle liftinstallaties zonder wachttijden in het dorp. Alles is in het dorp per voet bereikbaar. (Spar Supermarkt, Après-ski bars, kerkje, geldautomaat). De meeste auto's staan in de ondergrondse parkeergarages waardoor het dorp niet wordt ontsierd door auto's. Servus.

Bij veel accommodaties ski in ski out. Sneeuwzeker. Vele km pistes.
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 februari 2012

Door: Riesj over Königsleiten

Komend weekend wordt (de 2 zomerse bezoeken niet meegenomen) de 4e keer dat we Koningsleiten gaan bezoeken. En met name om de redenen dat eerder werden vermeld door anderen dat het een prima verblijfsplaats is qua skieen/skischolen (voor jong en oud), liften,ect... Zeker het is geen Solden,Kirchberg of Ischgl maar het is er allemaal wat rustiger en gemoedelijker en dat maakt het ook een zeek aantrekkelijek skiplaats voor complete families (incl de kleintjes en opa en oma). Samvattend een prima plek om van de skipret te genieten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2012

Door: jeanie over Königsleiten

Beste chris, Lees met stijgende verbazing keer op keer je reactie. 'Dorp Koenigsleiten ligt te laag en zou dus niet sneeuwzeker zijn, er is niks te doen.' Praten we wel over hetzelfde dorp. Moet wel, gezien je opmerking over Silberleiten. Mind you, Koenigsleiten ligt op 1600 meter! Als het in Koenigsleiten niet sneeuwzeker is, is het dat nergens. Kom hier nu 40 jaar met inmiddels al weer tien jaar de kleinkinderen. Heb Koenigsleiten zien uitgroeien tot een zeer volwassen wintersportdorp, maar met behoud van een gemoedelijke sfeer. D.w.z. dat Koenigsleiten niet is verworden tot een wintersportdorp waar de nacht centraal staat. Met dank aan de 'einheimische' die een goed evenwicht hebben weten te creeren tussen sport en ontspanning en daarin mee gaan met de tijd. In dit verband wil ik er ook nog even op wijzen dat installaties en voorzieningen in Koenigsleiten technologisch op zeer hoog niveau staan. De plaats beschikt over de allermodernste liftinstallaties, met als eerste verwarmde stoelen in de gondels. Met speciale ramen die hoogtevrees 'tegengaan'. Er wordt geinvesteerd in duurzame erergiezuinige systemen voor het opwekken van warmte, in ondergrondfse garages. Om over de Sterrewacht, de hoogste in Europa nog maar niet te spreken. Maar ook in het vermaak van de mens, de apres ski dus. Want hoezo, er is maar een paraplubar. En wat voor een! Vrijwel altijd stampvol. De nieuwe 'state of the art' discotheek van de familie Kroll daarboven zeker ook nog niet gezien? Daar komt men zelfs vanuit Gerlos, - apres-skidorp bij uitstek - naar toe, in plaats van vroeger toch andersom. Zojuist een paar studenten gesproken die er een week 's avonds niet uit weg te slaan zijn geweest. De Kings Bar naast hotel Ursprung al eens bezocht, of een biertje gedronken bij Klaus aan het begin van het dorp? Of de apres ski in de Sportlerkeller? De muziekactiviteiten - ook overdag - buiten op het terras bij Alpenrose? En dat allemaal op loopafstand van elkaar. Prima, dat je 's avonds op straat zoals genoemd een kanon kunt afschieten. De mensen genieten thuis of in bovengenoemde locaties, in plaats van brallend op straat. In al die jaren nog nooit mensen gesproken die het in Koenigsleiten niet naar hun zin hadden. Wel dat men na een jaartje of soms meer jaren 'vreemdgaan' weer naar Koenigsleiten terugkwam, juist vanwege de sneeuwzekerheid! en mix van relatieve rust en uitgaansmogelijkheden. Een vooral de compactheid van het dorp. Er zullen ongetwijfeld hotter plcaces zijn dan Koenigsleiten, maar dat wil niet zeggen dat Koenigsleiten niet hot is. Wedden dat je nog een keer terugkomt?!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 29 december 2011

Door: Chris over Königsleiten

Leuk gebied, niet zo hoog dus niet sneeuwzeker. Voor beginners is het niet een makkelijk gebied. Aan de andere kant van het dal ligt Silberleiten, kun je leuk skiën en lekker lunchen. Après-ski in Konigsleiten beperkt zich tot één paraplubar. Hier is het ook heel gezellig en druk. 's Avonds kun je in het dorp een bom afsteken. Niemand op straat en niks te beleven

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2011

Door: Sjaak de Ridder over Königsleiten

We gaan nu voor het 3e jaar naar deze plaats en niet voor niets. Hier is de wintersport zoals het moet zijn. Knus dorpje met alle mogelijkheden. Vele kilomters piste die altijd prima begaanbaar zijn, weinig wachtijd voor de liften, en na het skien prima horeca.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 februari 2011

Door: Anoniem over Königsleiten

Leuk skioort, Vooral leuk voor kinderen, Klein dorpje met veel Nederlanders. Door hoogte altijd sneeuwzeker, Nier geschikt voor de beginnende skieer omdat er weinig blauwe pisten zijn, Als je skieen eng vindt en houdt van niet te steile afdalingen moet je hier niet zijn. De weinige blauwe pisten zijn al erg steil of hebben steile stukken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 december 2010

Door: Toontje! over Königsleiten

Dit is echt the place to be!!! Super ski gebied!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2010

Door: Skilerares over Königsleiten

Ik kom nu 10 jaar in dit dorp en ik geef er zo'n 4 jaar les nu. Ik sta nu op het punt om weer voor een aantal weken richting konigsleiten te vertrekken. Het is een gezellig dorp. Voor beginners is er genoeg te beleven en voor zowel jong als oud genoeg te doen. Jongeren kunnen savonds gezellig wat drinken in de Goah of de Kings. Erg veel Nederlanders maar dit kan natuurlijk ook positief zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 november 2009

Door: Kees over Königsleiten

2007 voor het eerst geweest en nu 2010 hopen we er voor de 4e keer te komen,leuke houten oostenrijkse huizen, geen betondorp, geen hossende apres-skigangers waar je je voor hoeft te schamen als nederlander, leuke restaurantjes, bij diverse chalets kun je vanaf je voordeur weggaan en thuiskomen met de ski's aan, alle leeftijden, de laatste 3 jaar in januari hebben we 1 jaar gezien dat er sneeuwkanoinnen ingezet werden, maar het schijnt niet gebruikelijk te zijn, maar je weet maar nooit met de globalwarming....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 maart 2009

Door: jo over Königsleiten

Leuk dorp met gezellige apres ski , zoals de schirmbar (wel erg druk) en de kings bar, leuk aanbod aan restaurants. Mooi groot ski gebied met de mogelijkheid om tot gerlos te skien of de wat gemakkelijkere piste's in krimml.. Voor ons ( groep van 10 pers ) zeker de moeite waard om hier nog een keer terug te keren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 december 2008

Door: Jeroen over Königsleiten

Er wordt hier nog wat afgegeven op Wald, maar het heeft veel voordelen: het prachtige zwembad, uitstekende langlaufmogelijkheden, betere bereikbaarheid en vooral ook sta je in 5 minuten onderaan de lift in Neukirchen (Wildkogel) en 12 minuten vanaf Hollersbach vanwaaruit je de lift naar het Kitzbuker skiegebied kunt nemen. Als je in Wald zit moet je trouwens niet met de auto naar Konigsleiten rijden, maar naar Hoch Krimml/Gerlosplatte (uitstekende verbinding). Dat is minder dan 15 min rijden en je parkeert onderaan de piste. Je kunt daarvandaan prachtige tochten maken naar Zell am Ziller en een beter skigebied voor beginners dan Hochkrimml/Gerlosplatte is er natuurlijk sowieso niet (en als je een dagje rustig aan wild doen kun je daar zo lekker skien. Als je Opa's en Oma's mee hebt die niet skieen is Hochkrimml een uitstekende plek om te kijken naar het skien. Apres ski in Konigsleiten is leuk, maar ik stap iets liever in de auto naar Gerlos. Dat er bijna nooit sneeuw ligt in Wald is onzin... Het liigt hoger dan bijvoorbeeld de dorpen in het Brixentall of het Zillertall

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 december 2008

Door: Ron over Königsleiten

We (2 personen) zijn in februari 2005 2 weken in Königsleiten geweest. 2 fantastische weken gehad met onophoudend sneeuw. Het appartement wat we hadden was goed voorzien van de hoogstnodige luxe. 1 week skiles gehad van nederlandssprekende instructeurs, die mij goed begeleid hebben als beginner op de skies. Ook mocht ik aanschouwen hoe de daar aanwezige kinderen op speelse wijze het skiën geleerd werd. s'Avonds veel plezier gehad in een bar (weet niet meer welke). Restaurants zijn goed van kwaliteit en betaalbaar. Alle voorgenoemde punten zijn voor mij en mijn gezin (4 personen) de aanleiding om 28 februari 2009 wederom 1 week te vertoeven in Königsleiten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 oktober 2008

Door: Toon over Königsleiten

Hier kan je echt alles doen. Lekker skien, boarden (boardpark!!!) Relaxen, feesten en ga zo maar door. Het gebied is nu ook weer een heel stuk groter geworden dus echt een aanrader!!! Voor een goed onderkomen: http://www.top-chalets.com Erg goeie ervaringen mee!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 oktober 2007

Door: Alet over Königsleiten

In Wald ligt bijna nooit sneeuw, en naar Konigsleiten met de auto of skibus is best ver. De huisjes zijn er fantastisch, maar ligt veel te ver weg van Konigsleiten. Alet

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 23 oktober 2007

Door: deodora over Königsleiten

Konigsleiten is een prachtig skigebied, maar zorg dat je ook in het dorp zit en niet in Wald!! In Wald ligt meestal geen sneeuw, want het ligt niet zo hoog en je moet toch echt naar Konigsleiten om een beetje te kunnen skiën. Ga je met de auto dan is het zeker 20 minuten rijden, dus volgende keer zitten we in Konigsleiten. Groetjes Deodora

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2007

Door: Anoniem over Königsleiten

Konigsleiten heeft een prachtig skigebied. Zeker niet alleen voor beginners maar ook voor de gevorderde skiër. Prima sfeer, goede pistes en erg sneeuwzeker!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 februari 2007

Door: patrick over Königsleiten

Net terug van de wintersport in konigsleiten. Nu overnacht in hotel konigsleiten in het nieuwe gedeelte. Een echte aanrader. Mooie kamers, goed eten, vriendelijke bediening en een lekkere sauna. De piste is goed vanuit dit hotel te bereiken. Wij gingen altijd via de Mergenwald naar de gondel op de Gerlosplatte en dan naar boven. Mooie tocht mogelijk naar Zell, moet je wel op tijd weg om te kunnen genieten. Kortom een lekker gebied om relext te kunnen skieen. Voor soorten skieers. Veel plezier. Ga zeker ook een keer naar de Schirmbar leuke apres ski met dansen op de bar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 augustus 2006

Door: Anoniem over Königsleiten

Echt een gebied voor beginners, voor de wat ervaren skier is hier niet veel te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 maart 2006

Door: Nina over Königsleiten

Net terug uit Königsleiten, waren daar de week van 11/03/2006-18/03/2006 in Hotel Alpenrose, met z'n tweeën. Omdat er de week daarvoor veel sneeuw was gevallen en de eerste 2 dagen van ons verblijf ook nog, waren de condities van de pistes geweldig, poedersneeuw! Het hotel is een aanrader voor een verblijf, mooie kamers en een geweldige ligging naast het liftstation. Halfpension-maaltijden zijn redelijk tot goed, voor de grote eter soms net voldoende, maar eventueel kun je om een tweede portie vragen, daar wordt niet moeilijk over gedaan. En het heeft zo zijn voordelen niet iedere avond op zoek te moeten naar een restaurant. Wil je afwisseling dan heeft het hotel ook een a-la-carte restaurant en erachter is een pizzeria. Aprés-ski in de Schatzibar of onderaan de piste in de paraplubar en voor de liefhebber nog een discotheek onder het hotel. Tegenover het hotel skiverhuur en skischool, 100 mtr. verderop nog een skischool. Niet te massaal en toch alles bij de hand. Volgend jaar voor ons weer Königsleiten, dan echter in een groot appartement, omdat we dan met een hele groep gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2006

Door: Fam. van den Bout over Königsleiten

Wij zijn net terug uit Koningsleiten. Wij zaten in een appartement van de familie Lang aan de piste in het centrum van Koningsleiten. Wij waren met twee gezinnen en met drie kleine kinderen van 1,5, net 3 en 4 jaar. De oudste heeft les gehad bij Underwurzacher en was van 9.45 tot en met 15.00 uur zoet. De twee jongste hebben wij ondergebracht in een kinderdagverblijf boven in de gondel van Gerlos. Je kunt je kinderen van 1,5 tot 4 of 5 jaar van 9.30 tot 15.30 onderbrengen in een fantastisch kinderdagverblijf waar de kinderen ook kunnen slapen en eten. Er is ook kinderdagopvang van Underwurzacher in Wald, maar dat is wel 10 kilometer van Koningsleiten en vanwege de besneeuwde weg trok ons dat minder aan. Al met al de kinderen hebben het fantastisch gehad en dat betekende dat wij voor het eerst sinds de kinderen er waren met zijn alle hebben kunnen skieen in het uitgestrekte gebied van Zillertal. De pistes zijn niet echt moeilijk, maar je kunt zeker wel genieten ook als ervaren skieer. Aan het einde van de week hebben wij met die van vier de dal afdaling in Gerlos gemaakt en met de gondel weer omhoog. Al met al een super vakantie mede door de goede kinderopvang, de fijne sneeuw en het goede weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 oktober 2005

Door: Willem over Königsleiten

Königsleiten is een rustig bergdorp met veel apartementen. Het ligt aan de voet van de lift naar een groot skigebied. Voor de beginners zijn er mogelijkheden in het dorp. Door een nieuwe verbindingslift is ook het gebied van Kriml bereikbaar waardoor er op de platte kan worden geskied. De hotels zijn gezellig en het eten prima. Doordat Königsleiten veel hoger ligt dan Gerlos is de zon er veel langer. Bovendien ligt het op de helling waardoor de zon er lang blijft staan. De pistes zijn breed en goed toegankelijk. De afdaling naar het dorp is bijna altijd goed te skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen