Overzicht beoordelingen St. Anton am Arlberg

Hier leest u alle beoordelingen over St. Anton am Arlberg. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u St. Anton am Arlberg met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over St. Anton am Arlberg achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2018

Door: Bakker over St. Anton am Arlberg

Party dorp

Het skigebied is met de aansluiting naar Lech zeker verbeterd alhoewel ik het nog steeds minder vind dan bijv Kirchberg/Kitzbühel.

Après-ski
Na 8 uur een restaurant vinden om te eten is een drama. Alles is vaak vol.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 maart 2018

Door: Cilke over St. Anton am Arlberg

Ons zien ze hier niet meer

Groot gebied maar een opgave om ze te combineren. Veel paadjes om van de ene naar de ander piste te komen. Veel liften zijn verouderd, op veel plekken nog steeds 2 pers liften! dus veel wachten. Je zou verwachten met die prijzen dat er wat geld in het materieel gestoken zou worden. Slechte preparatie van de pistes. Gezien de staat van de pistes geen gebied voor beginners of kinderen.

Het aantal liften op verschillende plekken in het dorp, altijd wel een kort bij je hotel of app.
Dorp wordt zwaar overschat en is te duur voor wat je krijgt, weinig Oostenrijkse sfeer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 maart 2018

Door: H. Cilissen over St. Anton am Arlberg

Over het algemeen viel het tegen

Na een aantal jaren naar Ischgl en andere gebieden te zijn geweest toch maar eens een vakantie geboekt in St. Anton daar dit toch wel als de tegenhanger van Ischgl wordt gezien. Wat viel het tegen. Skigebied is dan misschien nu wel groot, maar veel korte pistes en vreselijk veel paadjes, waar je een flinke snelheid moet hebben anders is het overal prikken, om van de ene naar de andere piste te komen. Om van alle pistes gebruik te kunnen maken zit je heel veel in de lift. We hebben de "beroemde" Weisse Runde gedaan, maar nooit meer. Overgrote deel liften en paadjes en af en toe een piste. Hartstikke druk en overal maar 2 persoonsliften dus wachten, wachten enz. Onderhoud pistes viel ook wat tegen. Wat ik eerder gelezen heb dat de pistes in St. Anton moeilijker zouden zijn dan ergens anders hebben wij niet zo ervaren, afgezien van de grote hopen aan het eind van de middag. Geen goed skigebied voor snowborders vanwege de vele paadjes, dus veel lopen!

Meerdere liften op verschillende plaatsen in het dorp, dus altijd wel een in de buurt.
Alles is veel te duur, skipas, eten, drinken. Niet veel authentieke hutjes op de pistes, meer van die mega dingen die men restaurants noemt, maar meer vreetschuren zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: Sanne over St. Anton am Arlberg

Mooie, lange afdalingen en verbindingen naar heel wat dorpjes.

Mooi gevorderd skigebied. Lange afdalingen waardoor je niet om de haverklap weer in een lift moet zitten. Leuke tentjes om wat te drinken door het hele gebied en de leukste après-ski tenten zitten op de berg. Dat laatste is een nadeel als er mensen zijn die er niet skiënd heen willen of na de après-ski niet meer willen skiën. Groot nadeel voor snowboarders in het gebied is dat er heel veel vlakke stukken zijn, waardoor je best veel moet lopen. Sommige stukken kun je niet vermijden als je weer naar het dorp terug wil aan het eind van de dag. Leuk is wel dat je een challenge kunt doen, namelijk de Run of Fame. Dit is 85 km (inclusief km in liften) waarmee je langs alle dorpen komt. Zo zie je heel wat afdalingen waar je misschien anders niet eens was geweest!

Heel mooi gebied waar je echt een rondje kan maken naar verschillende dorpen. Brede en lange afdalingen.
Voor snowboarders minder geschikt omdat je erg veel moet lopen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Jeroen van hamont over St. Anton am Arlberg

Geweldige locatie voor de gevorderde skiër. Mooie brede pistes zowel blauw, rood als zwart. Ook meer dan voldoende ski routes

Heel mooi ski gebied door dr nieuwe liften nu nog groter. Vanuit Lech naar St. Anton is een mooi dagje uit. Zeker als in Lech de zon schijnt en aan de andere kant van de berg (St. Anton niet) Geweldige pistes, lekker breed dus ook als het druk is kan je lekker uit de voeten. Het eten bij de vele tentjes op de piste in St. Anton is in een paar woorden zeer goed verzorgd en goede kwaliteit en gezellig. De après-ski is ook legendarisch lekker om 4 uur in de Moos en jezelf afgieten met witbier en rare shotjes. Hierna nog even naar beneden skiën dit is ook voor de gevorderde skiër een uitdaging en dit zorgt ook altijd voor hilarische taferelen. Een minpuntje in veel restaurants onder aan de berg kom je niet met skischoenen in.

Geweldige goede pistes. Goede sfeer
Weinig restaurants onder aan de berg laten je er in met skischoenen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 maart 2017

Door: Heidi over St. Anton am Arlberg

Jammer dat de wandelroutes niet te vinden waren en slecht te vinden

Leuk auto luw dorp met leuke eetgelegenheden en apresski

Groot uitgebreid skigebied voor elk niveau
De lech verbinding werd groot gepromoot maar was een dag trip om deze te volbrengen met alleen goed ski weer.Advies was alsnog de oude busverbinding te gebruiken

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2017

Door: Mariken over St. Anton am Arlberg

Prachtig skigebied voor ervaren skiër

Met oud en nieuw voor de tweede keer in St Anton geweest, het blijft een prachtig skigebied! Helaas was de liftverbinding met Lech gesloten maar we hebben ons zeker niet verveeld. Ik zou dit gebied niet aanraden voor beginners, maar als je een beetje kunt skiën is het genieten! Alles is goed geregeld, niet te druk bij de liften en de dag natuurlijk heerlijk afsluiten in de Mooserwirt :-D

Groot uitdagend gebied
Duur, niet voor beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 april 2016

Door: Jan Tuit over St. Anton am Arlberg

Super skigebied, met voor elk wat wils. Apres-ski was super

Heerlijk gebied met veel variatie met voldoende mogelijkheden.

Groot gebied met veel variatie. Leuke (bus)tocht naar o.a. Lech.
Prijzig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Arents Kenny over St. Anton am Arlberg

All-in skigebied met uitzonderlijk karakter

Lekkere restaurants, goede aprés-ski, Arlberg Wellness centre,... St-Anton heeft eigenlijk alles maar de laatste 15 jaar ademt de sfeer steeds meer en meer luxe... Vroeger kwamen hier heel veel Britten maar er zijn verschillende apres-ski bars verdwenen. De nieuwe Rendl-lift en de Galzig zijn topverbindingen. Daguitstap (via Stuben) naar Lech is een must. Beginners hebben hier echt niks te zoeken inzake het pisteaanbod beneden in het dal maar als je een beetje lef hebt lukt het overal in de Arlberg. Enkel bij sneeuwval is de blauwe dalafdaling vaak gesloten en moet je de zwarte Kandahar-piste nemen. Dit is geen lachertje.

Oneindig veel mogelijkheden qua pisteaanbod en off-piste
Pistepreparatie kan beter!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Allround skigebied en door verbinding (nu nog met bus) met Lech een erg groot skigebied. Apres-ski gelegenheden zijn ook super.

Skigebied vooral geschikt voor alpine skiën. Gezellig dorp met voldoende eetgelegenheden. Volgende winter door vaste verbinding met Lech het grootste skigebied van Oostenrijk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 april 2015

Door: Marieke over St. Anton am Arlberg

Mooie skiroutes.

Sfeervol dorp, pittige pistes en vooral veel skiroutes!

Skiroutes
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2015

Door: Miranda over St. Anton am Arlberg

Mooi dorp, goeie winkels, maar erg druk...

St. Anton is een super wintersportdorp. Gezellige autovrije straat met de beste sportwinkels van Oostenrijk. Skigebied is vooral geschikt voor gevorderde skiërs, ik zou hier niet snel naar toe gaan met kinderen en/of beginners. De omgeving is erg indrukwekkend, wat een prachtige bergen. Groot nadeel: de drukte in het skigebied en de prijzen (duur).

Gezellig dorp, goeie winkels
Groot, uitgebreid en uitdagend skigebied
Drukte
Prijzen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 22 september 2014

Door: ReneV over St. Anton am Arlberg

Geweldige après-ski

Met een groep vrienden afgelopen winter in St. Anton wezen wintersporten. Erg veel lol gehad in onder andere de Mooserwirt. Het skigebied is gigantisch dankzij de vele aansluitingen. De pistes waren erg pukkelig en werden niet veel geprepareerd maar daar hadden we niet echt last van. Prachtige tochten gemaakt en genoten van de omgeving. Grootste nadeel van Sankt Anton is dat het erg duur is!

Geweldige après-ski
Duur skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 september 2014

Door: Joske over St. Anton am Arlberg

Super voor gevorderde skiërs

St Anton am Arlberg is een prima dorp met genoeg eetgelegenheden en kroegen. De après-ski is erg leuk! Skigebied wordt niet heel vaak geprepareerd en heeft weinig blauwe pistes, waardoor het voor beginners niet echt toegankelijk is. Wij snowboarden al lang en voor ons was er genoeg uitdaging op én naast de piste.

Gezellige après-ski
Niet erg geschikt voor beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 28 februari 2014

Door: Remco over St. Anton am Arlberg

Skigebied niet geschikt voor beginners, maar voor gevorderderden voldoende uitdaging

In de week van 8-15 februari voor het eerst in SA geweest. Dorpje is gezellig, veel restaurantjes, waarbij reserveren absoluut aan te raden is, zelfs als je met 2 personen bent. Het skigebied is vrij groot, waarbij de mooiste uitdagingen op de skiroutes liggen. Feitelijk ski je in meerdere gebieden die met elkaar verbonden zijn. Dat laatste is sub-optimaal, omdat de verbindingspistes garant staan voor klauterwerk of forse drukte. Wat daarnaast in negatief opzicht écht opviel was de slechte pistepreparering na sneeuwval. Eenmaal 's avonds het werk gedaan, dan liet men het verder maar zo. Als de sneeuw er dan ná viel, leverde dat 's-ochtends in no time op vrijwel alle pistes onaangenaam hoge sneeuwhopen op, die later op de dag voor menigeen écht niet meer leuk waren. Dat hebben we op andere plaatsen stukken beter meegemaakt. Met kinderen zou ik hier niet naar toegaan, mede om die reden.

Op meerdere plaatsen kun je vanuit het dorp de berg op, waardoor wachttijden beperkt zijn
Slechte wijze van pistepreparering

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 11 februari 2014

Door: Rene vervoort over St. Anton am Arlberg

Slechte verzorging van de pistes, ondanks sneeuwval.

Dorp en sfeer is gastvrijheid al weer kwijt. Duidelijk dat ze geld verdienen ver boven gastvrijheid hebben staan. Pistes waren slecht geprepareerd ondanks tweemaal sneeuwval. Dit terwijl skipas prijzig is. In vijf dagen geen enkele buly tegengekomen of gezien.

Goede après-ski
Slechte verzorging van de pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 januari 2014

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Beste vakantie ever

Ben net terug van Anton en binnen een maand ga ik al terug. Het was de beste skivakantie ooit, tal van geweldige pistes en een prachtige après-ski geschikt voor iedere skiër die van zijn wintervakantie een plezier wil maken. Enig klein nadeeltje KOST VEEL GELD!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 oktober 2013

Door: Erik over St. Anton am Arlberg

Super gebied kom er van jongs af aan, maar blijf er komen!

Sankt Anton is voor mij echt HET gebied. Veel gebieden in Oostenrijk en Frankrijk gezien, zoals Serfaus, Sölden en Ischgl, Portes dus Soleil, maar mijn grote voorkeur blijft uitgaan naar Sankt Anton. De pistes zijn mooi en uitdagend, de sfeer is er fanstastisch, het dorp mondain, maar niet té en de aprèsski in o.a. de Mooserwirt is fenomenaal. Daarnaast zijn de sneeuwcondities tot ver in maart uitstekend en zijn er maar weinig skigebieden waar er over het algemeen zo veel sneeuw valt. Een aanrader voor een vriendengroep, maar ook samen met je partner of gezin is het genieten ten TOP. Enige nadeel(tje), het is niet goedkoop, maar dat vergeet je snel als je er eenmaal bent!!

Après-ski
Uitdagende skipistes
Veel sneeuw
GEEN enkele

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 april 2012

Door: Jantine over St. Anton am Arlberg

Super leuk dorp en geweldig skigebied

Wij komen al 15 jaar in St. Anton en hebben het er altijd super naar onze zin. Wij zijn ervaren skiërs en dan is het gebied wat ons betreft echt het beste van Oostenrijk. Het dorp is gezellig, leuke winkels en goede restaurants. Gelukkig zijn er ook een aantal bars waar het niet zo druk is en je gewoon lekker rustig een drankje kunt doen.

Gezellig dorp
Fantastisch skigebied
Prijzig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 oktober 2011

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Ik ben vorig jaar met vrienden naar st Anton geweest en ik kan niet anders zeggen dan dat het fantastisch was! We zaten in chalet Ferwall wat ons verblijf nog extra goed maakte. Werkelijks alles wordt hier voor je geregeld! Het skigebied is ontzettend divers en zo kon iedereen overdag lekker zijn gang gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2011

Door: sjoeske over St. Anton am Arlberg

the best place ever, 3 keer geweest en 100 keer to go!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2011

Door: Wouter over St. Anton am Arlberg

Het beste off-piste gebied van oosterijk en zeker in de top 3 van Europa!!!! Echt helemaal super, niet goedkoop maar zeker het geld waard. Gr. wtr

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2010

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Heel afwisselnd gebied, veel keuze in pistes en off-piste. Hier kan je prima een week, lekker los gaan in de sneeuw. en nog een voordeel, het is in kilometers behoorlijk dichtbij.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 maart 2009

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Afgelopen week zijn wij 5 dagen in Sankt Anton geweest. Het is de perfecte plek voor een short ski. Binnen 8 uur te rijden vanuit nederland, uitdagende pistes en een goede apres ski. De groepen mannen en vrouwen 30+ waren ruim vertegenwoordigt in de mooser wirt, postkeller en de bodega (goede tapas daar). Het is niet echt een gebied voor beginners en de bus naar zurs en lech is ook niet alles. Het is wel de moeite waard om daar te gaan skien. De pistes bij stuben zijn erg mooi en rustig en ook bij rendl heb je mooie afdalingen. Echter de rendl direct "eerst een weg over steken en dan aan een touw hangen" is niet echt handig. Kun je toch beter de bus pakken (5 minuten).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 maart 2009

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

St Anton heeft gewoon een mooi groot skigebied, voor elk wat wils, veel afwisseling in de pistes. Prijzen zijn mij meegevallen. Laat alles heel iets duurder zijn dan in NL. Veel liften, ski pas voor 6 dagen 206 euro meende ik. Moosewirt is en blijft een begrip en ook zeker een aanrader om de ski dag af te sluiten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 januari 2009

Door: Lillian over St. Anton am Arlberg

zijn met kerst/nieuwjaar naar st.anton geweest. 1ste keer, maar voor ons laatste keer. wij vonden het erg duur, wisten dit wel.. maar toch. piste in st.anton mooi, ook ski-route zeer mooi, alleen dan wil ik naar zurs en lech, gaat prima op ski's naar alpe-reusch, maar dan de bus , je wordt er werkelijk in geduwd!!!. skigebied Zurs heel mooi(omgeving) wel erg rode piste, dan lech heel brede piste (zodat alle welgestelde mensen onder komen!!), wel mooi. aanrader skigebied rendl, mooi en niet druk!!! St.anton veel britten ook veel pubs zelfs hier kan men geen duits en moet je engels praten ! Wij denken in St. anton betaal je de naam, wij zijn er vanovertuigd dat er veel mooiere en grotere aaneengeloten skigebieden zijn in oostenrijk waar je ook moet betalen maar zeker niet zoveel!! Want ik vond € 5.20 voor een halve liter bier wel echt het toppunt (Kriegeralm Oberlech). Al met al hebben we toch een mooie vakantie gehad met heel veel vuurwerk (oudjaarsavond)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2008

Door: Dennis Steenbakkers over St. Anton am Arlberg

Ben vorige week teruggekomen uit Sankt Anton. Het weer was super en de apres-ski uiteraard in de Mooserwirt ook. Wel wil ik ff zeggen dat de pistes slecht bijgehouden worden. Oftewel, in de ochtend is alles ok, in de middag is het drama. Ik heb ook met skileraren gesproken en zij vonden het belachelijk hoe Sankt Anton aangeprezen wordt voor beginners. Onzin zeggen ze zelf, iedere blauwe piste is een rode en vaak een dieprode piste. Dus allen, kun je nog niet skiën, ga dan NIET naar Sankt Anton, de pistes zijn echt pittig. Ik heb zelf ook nog nooit meegemaakt dat blauw geen blauw is, maar rood. In Lech kloppen de piste kleuren wel weer. Dit doen ze puur om Sankt Anton aantrekkelijk te houden voor beginners. Doe er wat mee!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2008

Door: Bert over St. Anton am Arlberg

Sinds ik een beetje kon skiën, kom ik jaarlijks naar St. Anton am Arlberg. Ik heb nog in de stoeltjeslift naar Kapall gezeten, de sterke wind van links en de enige bescherming was dan een deken die je op Gampen kreeg uitgereikt. Opeen gepakt in het kleine gele gondeltje van St. Christoph naar de Galzig. Precies 15 personen konden er in. Elk jaar verbeteringen en de redelijke goede sneeuwzekerheid, drijven mij elk jaar weer naar St. Anton. We logeren welliswaar niet meer in het dorp zelf, maar in het laatste straatje van St. Jakob. Geen omgevingslawaai van kroegtijgers etc. De skibus voor de deur die mij na ca. 10 minuten bij de Nassereinbahn afzet. 5 Minuten naar boven, genieten en hopsa, dezelfde sneeuw. De kosten? Ach. Wij Nederlanders blijven hier altijd over miereneuken. Ik gooi de euries niet met bakken over de balk, maar het is mijn korte skivakantie best waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 maart 2007

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

St anton is geweldig, ik ga er volgend jaar zeker terug naartoe, zou misschien mij iemand kunnen vertellen of ik ergens op de website van bar cuba kan geraken? Grtz

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 maart 2007

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

De skivakantie van 10 tot 17 maart 2007 in St Anton am Arlberg is ons goed bevallen, met name door het prachtige weer: 7 zonovergoten dagen. Wij waren er met 12 volwassenen zonder kinderen, zeer geoefende skiers en snowboarders, sommigen waren al eerder in St Anton geweest, ikzelf niet. Wat me op is gevallen is dat er prachtige, snelle moderne skiliften zijn. Wat dan tegenvalt is dat je met de bus moet om je skipas volledig te benutten. De skipas vind ik duur. Het aantal liften is niet te vergelijken met bijvoorbeeld les 3 vallees waar de dorpen bovendien allemaal op ski's te bereiken zijn, maar de pas is bijna even duur. Als je de betaalde skibus van St Anton bij de 194 euro van de bus naar Lech en Zuers er bij optelt, kom je op dezlfde prijs. De pistes zijn nogal vlak en wijd (naar Franse of Zwitserse maatstaven zou dit hele gebeid volgens mij als blauw worden aangemerkt), voor vergevorderde skiers is er wel wat te beleven buiten de piste maar daar is niet alles even goed besneeuwd. Het huren van materiaal is erg duur in St Anton in vergelijking met Frankrijk en de kwaliteit van het gebodene is minder (eigen spullen meenemen dus). Een ander negatief punt vind ik de enorme en continue overlast van feestvierend apres ski publiek. Als je zoals wij een centraal gelegen hotel hebt geboekt wordt je 's-nachts meerdere malen wakker van de herrie en is slapen met open raam onmogelijk. Positiever zijn de culinaire ervaringen: met name de Verwallstube is een fantastisch restaurant voor een luxe lunch. De Hacienda (italiaans), de Poststube en de eenvoudiger Fuhrmansstube (beide oostenrijkse keuken) zijn onze beste keuzes in het dorp geweest. Alledrie ook zeer geschikt voor een groep van 12. Het nieuwe wellness complex is ook een aanrader, vooral de saunasessies met de nieuw zeelandse instructeur zijn nogal een belevenis. Je scrubt met zout en smeert met honing, zweet alles uit... en vervolgens lekker buiten zwemmen met uitzicht op de pistes. Echt heel goed. Het was een positieve ervaring, maar toch ga ik volgende keer weer liever naar een groter en moeilijker skigebied waar ik geen misslijkmakende busritten hoef te doorstaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 januari 2007

Door: Karin over St. Anton am Arlberg

Ben onlangs voor de tigste keer in St. Anton geweest. Ook ik heb het dorp en het gebied langzaam zien ontwikkelen tot een modern skistation. Het dorp is sinds het spoor verhuisd is naar de overkant en grotendeels ondergronds gemaakt is, een heel stuk gemoedelijker en mooier geworden. En al die nieuwe liften, super! Persoonlijk vind ik de Mooserwirt niks aan, maar Piccadilly (Gunar!) erg gezellig. Lekker veel live muziek. En al die leuke restaurantjes! Qua gebied is er in Oostenrijk niets dat hieraan kan tippen, helemaal geweldig. Zelfs na al die jaren verveelt het nog geen seconde. Echte aanrader voor iedereen die van een uitdagend skigebied houdt!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2007

Door: Nicoline over St. Anton am Arlberg

Komen net terug van onze 11 dagen stralend zonnige skivakantie in St. Anton am Arlberg!! Gaan hier al heen sinds 1983 !!!! Hebben het gebied steeds groter en moderner zien worden. Nu weer de nieuwste reuzenradargondels naar Galzig toe! Sinds december 2006 in gebruik genomen. Een heerlijk verwarmde 6-persoons stoeltjeslift (Valfagherbahn) is helemaal luxe. Hebben ook dit jaar weer genoten van het geweldige uitzicht op de Valuga 2!! Alleen erg mooi met helder weer! Een must voor iedere vakantieganger van St. Anton. Tevens dit jaar genoten van de prachtige ski-, snowboard- en vuurwerkshow. Is nl. ieder jaar 1 à 2 dagen vóór de jaarwisseling. Indien genoeg sneeuw is skiën naar Lech óók erg leuk. Zo maak je gebruik van bijna alle dorpen rondom St. Anton!! Het is gewoon in 1 woord een geweldig oord!!!!!!! LET OP: Bij de beoordeling moet staan "zeer geschikt voor GEVORDERDEN".

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 december 2006

Door: Marc Gabriëlse over St. Anton am Arlberg

24 januari aanstaande gaan we voor het derde achtereenvolgende jaar nar st. Ankton! Ik kijk er reuze naar uit! Het is een gebied wat uitstekend is voor zowel beginner als gevorderde! Super leuke après-ski en ook in het dorp valt 's nachts genoeg te beleven! Het is een echte aanrader! Misschien tot daar en anders veel plezier in st. Ankton!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 juli 2006

Door: Maarten over St. Anton am Arlberg

Afgelopen jaar voor het eerst in St. Anton geweest. Viel me niet tegen, behalve dat de pistes om 16:15 dicht gaan, zelfs in maart. Ook de terassen op de piste worden geruimt terwijl de zon nog hoog aan de hemel staat. Het is een zeer sneeuwzeker gebied maar daardoor ook minder zonzeker. Er valt relatief veel neerslag, kun je ook zien aan het feit dat de stoeltjes overdekt zijn. De korte pistetijden en weersrisico zijn de grootste nadelen. Verder is het een aardig plaatsje. Niet echt authentiek maar verder prima. Men noemt het wel één gebied maar dat slaat nergens op. Van St. Anton naar Lech is 40min met de bus. De pistes waren prima. De mensen overigens erg chagrijnig in de restaurants maar het was ook aan het einde van het seizoen. Voor een lang weekend prima gebied, vooral als je pas boekt als de weersverwachting bekend is. Die mooserwirt heeft een erg hoog carnavalesk gehalte waar je van moet houden. Verder stelt de apres ski niet zoveel voor.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 februari 2006

Door: Henk Brand over St. Anton am Arlberg

Afgelopen week een aantal dagen van dit skigebied mogen genieten. We waren er nog nooit geweest, maar het is zeker niet de laatste keer. Prachtige afdalingen en lekker lang. Voor iedereen is er wel een uitdaging. Opvallend vriendelijke locals en de infrastructuur van het dorp en gebied is zeer confortabel. Iest duurder dan elders, maar zeker de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2006

Door: Savier over St. Anton am Arlberg

St.Anton is zonder twijfel een SUPER bestemming, ik kom er al 12 jaar en raak niet uitgekeken op de vele km pistes voor gevorderde skieers is het een paradijs, beginners kunnen goed overweg in Lech, St.Cristhof of het Rendl gebied, de sfeer is er altijd goed, in het hoofdseizoen is het druk maar door de vele en moderne liften is dit geen enkel bezwaar, in Zurs en Lech is het iets rustiger. Het gebied is bijna 100% sneeuwzeker en heeft veel zon uren. Het is zeker geen goedkoop gebied, maar kwaliteit moet je betalen, en het is iedere cent waard !!!!! TIP de prijzen in het aangrenzende St.Jacob en Pettneu zijn aanmerkelijk vriendelijker en er rijden iedere 10 min. skibussen (gratis)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 januari 2006

Door: Almar Epema over St. Anton am Arlberg

St. Anton is naast een zeer gezellig dorp voor mij een TOP ski gebied. Een echt poeder paradijs, met zeer veel uitgezette legale off-piste mogelijkheden. Op de pistes is het wel redelijk druk, maar de liftcapaciteit is super. In Lech is het daarentegen zelfs op de pistes rustig vanwege de hoeveelheid pistes en zeer hoge lifcapaciteit. De pistes zijn wel vlakker en beter geschikt voor de beginnende skier. Kortom skiparadijs Arlberg is een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 september 2005

Door: Bart over St. Anton am Arlberg

In 1 woord: GEWELDIG ! Al vele jaren mijn favourite wintersportbestemming, heb reeds vele plaatsen bezocht met name in oostenrijk, maar qua skiën, sneeuwzekerheid, reis (afstand) en niet te vergeten Apres Ski is het helemaal super. The Mooserwirt is voor mij zondermeer de beste apresski bar die ik ken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen