Overzicht beoordelingen Flachau

Hier leest u alle beoordelingen over Flachau. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Flachau met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Flachau achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 november 2018

Door: Jeffrey over Flachau

TOP

Geweldige wintersport gehad. Skiën, feesten, eten, wat wil je nog meer. Flachau is echt leuk om met een vriendengroep naartoe te gaan. Alles is mogelijk. Wij hebben ook voor de tweede week januari weer geboekt. Kan nu al niet wachten!

Alles
Voor mij niet

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 oktober 2018

Door: Merel over Flachau

Echt een hele leuke wintersport gehad

Wij hebben echt een vet leuke wintersport gehad in Flachau. Samen met m'n ouders, zus, vriendin zus en vriend in een appartement. Dorp en alles op loopafstand. Skilift wel met de skibus, veel te ver lopen met die skischoenen! Heerlijk geskied, ook met auto naar Zauchensee, Kleinarl en Flachauwinkl geweest. Heerlijk gebied, goed eten 's middags. Wel kijken, want soms is het ook wel prijzig. Uiteraard met z'n allen naar de après-ski geweest. Hofstadl is te gek! Super gave avonden gehad! Ook vet lekker gegeten in het dorp. Zit een goed steakhouse waar je heerlijk biefstuk kan eten.

Super skigebied
Hele leuke apresski
Mooie pistes
Leuk dorp met restaurants
Wintersport gaat veel te snel voorbij

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 juli 2018

Door: Leonie over Flachau

Leuk dorp, super skigebied

Komen al 4 jaar samen met onze dochters in Flachau. Leuk dorp, genoeg te doen voor de meiden en super skigebied. We kunnen nu al niet meer wachten tot het februari is!

Leuk dorp
Gezellige après-ski
Goede restaurantjes
Best druk op de piste

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 22 mei 2018

Door: Kevin over Flachau

Super skibestemming

super relaxte pistes, hele vette après-ski en goede sfeer. ik ga zeker nog een keer op wintersport naar Flachau

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 april 2018

Door: Jessie de Vries over Flachau

Super bestemming!

Samen met de vriendengroep op wintersport naar Flachau. Vooraf zoveel positieve verhalen gehoord van andere vrienden, dat we deze bestemming toch eens moesten proberen. Absoluut geen spijt van! Het dorp zelf is gezellig en biedt veel restaurants en bars. Het skigebied is heerlijk groot en ontzettend veelzijdig. We hebben iedere dag heerlijke tochten geskied. Ook qua berghutten veel keuze en niet allemaal van die ordinaire vreetschuren (sorry voor de verwoording), maar lekker authentiek. Na het skiën gingen we altijd even naar de Hofstadl. Wat een feest kun je daar vieren zeg! Ik heb een heerlijke wintersport gehad en kom hier zeker nog eens terug.

Gezellig dorp
Goede sfeer
Top après-ski en restaurants
Groot en veelzijdig skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: Thomas over Flachau

Een skigebied om van te smullen

Hele leuke hutten op de pistes waar je geweldig lokale producten kunt eten

Overzichtelijk
Niet aaneengesloten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: Jitske over Flachau

Fijn skigebied met top après-ski

Overzichtelijk skigebied met voldoende km ter plekke en anders pak je de bus naar andere gebieden. Genoeg restaurants om met een grote groep te gaan eten, wel even reserveren. Na een dagje skiën, lekker afsluiten in de Hofstadl.

Après-ski, restaurants en parkeerplekken bij de lift
Geen gezellige dorpskern

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 maart 2018

Door: Judith over Flachau

Flachau is geweldig. Maar daardoor ontzettend druk met lange wachttijden bij de lift tot gevolg.

Overzichtelijk dorp met veel gezellige hutjes.

Overzichtelijk
Veeeeel te druk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2018

Door: Ger glas over Flachau

We komen er al 20 jaar

We hebben in die 20 jaar nog niet alle pistes gehad het is voor onze jongens een tweede huis.

Vriendelijk
Prijzen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2018

Door: Bianca van Putten over Flachau

Gezellig dorp aan de piste met veel vertier.

Wij komen al zes jaar in dit dorp en vermaken ons elke keer prima, zowel op de piste als bij de après-ski.

Snelle en comfortabele liften, veel restaurants aan de piste, leuke après-ski.
Drukte

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2018

Door: tom verbij over Flachau

Top dorp

Flachau is een dorp dat veel te bieden heeft, die voor mij belangrijk zijn met wintersport. Te weten: groot skigebied, leuke restaurants, goede après-ski, goed aan te rijden en dicht bij de snelweg (alles is ook vlak, dus niet snel sneeuwkettingen nodig) en als laatste mooie verblijf plekken voor een goede prijs.

Groot skigebied, dicht bij de snelweg, vlak dorp (geen sneeuwkettingen nodig), 3 dalstations (dus vaak dichtbij de lift)
Brede pistes
Leuke restaurants, voor jong en oud, goede après-ski
Minder geschikt voor beginners (veel rood, waaronder de dalafdaling)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Sven den houting over Flachau

Leuk en zeer gevarieerd

Heel mooi gebied om lange tochten te naken

Mooie snelle verbindingen en overzichtelijke routing op de pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 maart 2018

Door: Rohald over Flachau

Flachau is een leuk en gezellig dorp met supergave pistes en goede après-ski

Flachau en Flachauwinkl-Zauchensee zijn super mooie skigebieden met een gevarieerd pisteaanbod. Voor elk wat wils zowel beginners als gevorderden.

Met name in Flachauwinkl komen pistes bij elkaar op één punt vanwaar diverse liften vertrekken. Op die manier kunnen groepen skiërs met verschillende niveaus toch samen skiën.
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Rick over Flachau

Skigebied relatief eenvoudig

Voor gevorderden is het een makkelijk gebied, après-ski is prima

Snelle liften
Druk op piste

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Maartje over Flachau

Heerlijke pistes en hele leuke après-ski!!

Dit jaar voor de zevende keer heen geweest en weer een top-week gehad!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Jori over Flachau

Fijn overzichtelijk skigebied, gezellig dorp

Veel rode pistes, van licht tot donker rood. Goed geprepareerd. Ondanks carnavalsvakantie weinig echt lang moeten wachten bij liften. Sommige stukken boven bij Flachau wel druk op de piste. Après-ski bij de Hofstadl altijd gezellig! Leuk dorp. Leuke berghutten waar je lekker kunt eten. Wij komen volgend jaar terug!

Overzichtelijk
Weinig echte uitdaging

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Robert over Flachau

Mooi en divers skigebied, voor ieder wat wils!

Een prachtig skigebied waar we al enkele jaren met veel plezier komen. Voor zowel de beginnende alsook de gevorderde skiër is er voldoende te doen. Met de skipas kun je overigens ook naar omliggende bergen. Eenvoudig kan dat al met de G-Link naar Grafenberg-Wagrain. Tijdens en na het skiën zijn er diverse gelegenheden om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de schitterende omgeving.

Veel dalafdalingen mogelijk via meerdere routes. Je hoeft dus niet meerdere keren per dag hetzelfde laantje te nemen. Voldoende mogelijkheden om even te zitten op de piste. Leuke après-ski mogelijkheden, direct onderaan de piste. Familievriendelijk.
Via de Achterjet naar boven is erg druk tussen 9:30 en 10:00 uur. Best behoorlijke skipasprijzen. Qua prijs/kwaliteit is dat overigens wel in balans.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Thomas over Flachau

Het heerlijke Flachau

Mooi, niet te groot, maar wel groot genoeg. Voor iedereen wat. En mooie après-ski

Sneeuwzeker
Losse gebieden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Nouk over Flachau

Leuk gebied

Gebied waarbij er voor ieder wat wils is. Veel blauwe en rode pistes en ook enkele zwarte. Je kan je prima vermaken in Flachau zelf, maar wil je meer, kan je ook oversteken naar het volgende gebied. Bij de après-ski hangt een goed sfeertje, wel heel druk in de Hofstadl en de Dampfkessel.

Veel verschillende pistes
Om 10 uur moet je niet in het dal zijn voor een lift ivm. klasjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Cor van Gog over Flachau

Mooi skigebied en bruisende après-ski en makkelijk te bereiken

Wij lagen op de berg in hotel Berggasthof Munzen dus 's-morgens ski's onder en meteen skiën of met de lift naast de deur omhoog. Mooie pistes wel veel rood, maar doordat de pistes erg breed zijn is dit voor de beginnende skiër goed te doen. 's Avonds apres-skiën hoort er in Flachau echt wel bij in de gezellige barretjes.

Doordat je op 3 verschillende plekken met de lift omhoog kan word de drukte goed verdeeld. Mooie en goed onderhouden pistes
Naar huis rijden moet je door de tunnels, waardoor er veel files kunnen staan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2018

Door: Anoniem over Flachau

Feestelijk en veel skiplezier

Flachau recentelijk bezocht met mijn man, dochters van 17 en 19, vriend dochter en de beste vriendin van mijn oudste dochter. We hadden een appartement. Op loopafstand van de après-ski en met de bus of auto naar de pistes. Wat hebben we veel plezier gehad! Goede lunch op de berg, fijne restaurants in het dorp en natuurlijk après-ski. Wij vinden het erg leuk om met dat jonge grut een drankje te doen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Gezellig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 maart 2017

Door: Anoniem over Flachau

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2017

Door: Anoniem over Flachau

Mooi gebied en goed te bereiken via snelweg

Goed bereikbaar gebied. Dichtbij Salzburg. Leuk gebied met jonge kinderen. Alles komt samen op 1 punt op de berg. Dus variatie genoeg maar toch zie je je kinderen geregeld voorbij komen.

Mooie onderkomen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 november 2016

Door: Martine over Flachau

Thuiskomen in de sneeuw.

Mooi, afwisselend gebied.

Goede verbinding met dichtbij gelegen gebieden Wagrain en Zauchensee. Gezellig dorp met een echt centrum. Dichtbij snelweg; geen lange dalweg.
Lage ligging.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 10 maart 2016

Door: E.Korringa over Flachau

Massatoerisme, omgeving buiten Flachau leuk

Druk gebied met 3 afdalingen met 1 blauwe piste er omheen. Gebieden Wagrain en Flachauwinkl meer uitdaging, leuker voor beginners. Apres-ski Hofstadl zwaar overschat. Personeel daar bij botte om af. Dampfkessel is dan zeker leuker. Bij eten in 5 dagen Flachau klopte de rekening 3x niet. Teveel berekend. Wellicht pech maar je positieve perceptie wordt er dan niet beter op.

Skigebied Wagrain/Flachauwinkl Zauchensee Kleinarl
Drukte, vriendelijkheid personeel

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 maart 2016

Door: sandra over Flachau

Super gebied voor jong en oud

Kom hier al 25 jaar. Voelt als thuiskomen. Gezellige mensen en leuk dorpje met genoeg uitvalswegen in de buurt.

Alles is dichtbij.
Zijn er niet

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Van Ryssel Sabine sa over Flachau

Aan te bevelen

1 km na autostrade dat is top, geen bergpassen te gaan

Mooi, gezellig, voor iedereen
Geen
Mooi aangereden pistes, geen open liften geen sleeplift, groot gebied, kort om super

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Robert over Flachau

Geweldig en gevarieerd skigebied.

Of je beginner bent of al gevorderd, iedereen komt aan zijn trekken op de vele pistes. De berg is op vele manieren te benaderen, waardoor de stroom skiërs wordt verdeeld. Vanuit Flachau, Moadorfl en Wagrain. Dit geeft ook de mogelijkheid om verschillende dalafdalingen te maken.

pistes voor alle niveau's
dal ligt op 900 meter, dus grote kans op sneeuw tot in het dal
gemoedelijke sfeer, vele restaurants
vele pistes, ondanks de vele skiërs voelt het niet te druk aan
moderne voorzieningen
ticketprijzen zijn hoger dan in veel andere gebieden. Daar krijg je ook wel veel pistes en goede voorzieningen voor terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 september 2015

Door: cynthia over Flachau

Naar Flachau is een TOP vakantie

Al meer dan 20 jaar favoriet bij ons, we hebben skiërs, snowboarders, langlaufers en wandelaars in de groep. Voor elk wat wils, nu met (klein)kinderen is het genieten en vroeger, als single ook genieten. Voor iedere leeftijd geschikt dus.

goeie apres ski
Alle soorten pistes
Leuke en betaalbare restaurants
goeie accomodaties
geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 maart 2015

Door: cynthia over Flachau

Supertoll!! Flachau is geschikt voor iedereen!!

Al meer dan 20 jaar favoriet bij ons, we hebben skiërs, snowboarders, langlaufers en wandelaars in de groep. Voor elk wat wils, nu met (klein)kinderen is het genieten en vroeger, als single ook genieten. Voor iedere leeftijd geschikt dus.

Zeer kindvriendelijk
Alle soorten pistes
Gezellige apres-ski
Leuke en betaalbare restaurants en accomodaties
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 14 maart 2015

Door: C. van den Akker over Flachau

Heerlijk skigebied, mooi uitgebreid, uitstekende faciliteiten, makkelijk bereikbaar!

Sfeervol dorp volledig gericht op wintersport. Faciliteiten zijn allemaal van uitstekende kwaliteit. Gondelverbinding Flachau naar Wagrain is aan echte aanwinst! Veel appartementen, genoeg winkels, en optimale skiverhuur, dierect de lift in en de piste op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2015

Door: Miranda over Flachau

Knus en gezellig skigebied

Het dorp mist een gezellig centrum, maar toch heeft Flachua veel sfeer. Met name het skigebied is erg gezellig en knus. Veel leuke hutten met persoonlijke service en prima prijzen. Mooie pistes door het bos en mogelijkheden om langere tochten te maken. Wintersport in Oostenrijk zoals het bedoeld is!

Knusse hutten
Fijne brede pistes
Gezellige après-ski
Geen echt sfeervol centrum
Het dorp is langgerekt en kent meerdere kernen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 december 2013

Door: Goos over Flachau

Goed bereikbaar skigebied met veel mogelijkheden

Veel ervaringen in Oostenrijk en Zwitserland dit jaar voor het eerst in Flachau. Het dorp is pal naast de snelweg gelegen en dus prima bereikbaar. Een lintdorp zonder echt gezellige kern. Voor wat betreft skiën is er genoeg te beleven. Helaas moet je hiervoor ook de bus of auto pakken omdat niet alle onderdelen van het skigebied met de ski's te bereiken zijn. Nadeel is de relatief hoge prijs voor een skipas, waarbij geen keuzemogelijkheid geldt voor bijvoorbeeld beperkt gebruik in alleen Flachau. Een compliment voor skischool Fischis. Groepsgrootte maximaal 10 kinderen en Nederlandstalige les gegarandeerd. Bovendien allen zeer aardige skileraren met veel geduld en vriendelijkheid. Eigenaar Christoph Fischbacher ziet toe dat alles goed loopt en zorgt er voor dat er bijna dagelijks iets te doen is voor de kinderen. Aanrader!

Leuke skischool
Dure skipas en gebied niet geheel te bereiken met de ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 20 juni 2012

Door: Leo Sanders over Flachau

Gezellige après-ski en prima skigebied!

Over Flachau kan ik kort en bondig zijn, een gezellige plaats met een prima skigebied. Ben hier, met mijn gezin, al meerdere keren geweest en iedere keer valt dit dorp in het Salzburgerland weer in de smaak. Dit komt mede door apres-ski bars Hofstadl en Dampfkessel waar ik iedere wintersport wel een avondje naar toe ga (tot afgrijzen van mijn ouder wordende kinderen). Op de pistes van Flachau voel ik mij als een vis in het water. Niet al te lastig en heerlijk breed. Al met al een prima bestemming waar ik door de jaren heen steeds meer van ben gaan houden.

Gezellig!
Veelzijdig skigebied
Goed bereikbaar
Soms iets te druk
Niet al te hoog

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 januari 2012

Door: Peter over Flachau

Wij gaan al 8 jaar naar flachau. Altijd sneeuw en gemoedelijk. Sinds kort les van skischool Fischis bij de Starjet 1. Een nieuwe skischool van Christoph Fischbacher. Goede leraren en altijd hartelijk. Daar geen groepjes van 15 man In het dorpje diverse lekkere restaurantjes. Onze favoriet hochast. Peter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 januari 2012

Door: eef over Flachau

Geweldig dorp zowel in zomer als winter. Qua ligging ideaal zo vlak aan de autobaan. Ook een veilig gebied qua lawinegevaar, dat is er dus niet. Skischool HERMAN MAIER is de beste! een echte internationale skischool. Apresski bij Hofstadl is een belevenis en later op de avond de live muziek in de Musistadl. Restaurantjes te over. Mijn favoriet Zum Holzwurm! Voor de echte shopper is er niets te doen dan maar naar buurdorp Altenmarkt. Hier ook een fantastisch zwembad met wellness voorzieningen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 december 2011

Door: R Menduapessy over Flachau

Flachau is helemaal top! Wij gingen vroeger elk jaar ergens anders heen. maar de afgelopen 4 jaar vonden we het hier zo geweldig dat we nu bij het weggaan alvast voor het jaar erop reserveren! Skischule snowlife is zeer aan te raden. Veel nederlandse leraren en heel gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 december 2011

Door: Sandra over Flachau

Flachau,wat een prachtig en leuk ski snowboardgebied .voor kinderen en beginners geweldig en dan natuurlijk nog de apes ski ook geweldig we komen hier nu al 10 jaar het gaat nog steeds niet vervelen ,

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2010

Door: Anoniem over Flachau

Flachau heeft alles, maar loopt er minder mee te koop dan de overbekende plaatsen. Daardoor is de sfeer prima en de drukte goed te handelen. Het skigebied is prima, inderdaad heb je in Flachau zelf na een paar dagen alle pistes een keer gehad, maar dan kun je naar een van de andere aangesloten gebieden met dezelfde skipas. Apres-ski is voornamelijk in de Hofstadl te doen, daar was het dan ook boven verwachting leuk. Pas wel op, want de Hofstadl staat erom bekend dat je ski's worden gejat als je ze er buiten laat staan. Dat is ons inderdaad ook gebeurd, dus breng ze vooraf naar huis of mix op z'n minst de paren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 februari 2010

Door: Anoniem over Flachau

Wij komen al 13 jaar in Flachau. Wij zitten altijd in Reitdorf. Dat is met de auto maar een paar minuten rijden. We vinden het nog altijd een prachtig skigebied. Mooie brede pistes, rood en blauw afgewisseld. Zeer comfortabele liften. In het dorp zelf komen wij eigenlijk niet veel. Ook de skigebieden in de omgeving zijn mooi. Zauchensee is ook echt een aanrader. Alles met een en dezelfde pas. Voor de apres-ski moet je echt in de Hofstadl zijn of de Dampfkessel. Super gezellig. Flachau is ook zeer makkelijk te bereiken. Ligt pal aan de grote weg. Wij hebben destijds les gehad van de 1e Schischule. Was zeer goed. Over ski gebied alleen maar lof.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 februari 2010

Door: Cynthia over Flachau

Na 15 jaar Flachau zijn we t nog steeds niet beu. De kids zijn op les geweest en dat was super, voor onze kleinste ging t nog niet en dat geven ze ook aan, dus die kon naar een opvang-adres. Helemaal top bij juf Katrin, onder de Dampfkessel. Fun & Pro heeft 2 weken mijn zoontje mee gehad en dat was super: van niets naar de nieuwe Herminator.;-)) De leraren en leraressen waren leuk en lief voor de kindjes. Bewondering voor de leraren die niet anders doen dan kindjes oprapen, die 1e week. De apres ski is top in de Hofstadl of de Dampfkessel. Ons hotel ook erg goed: Schrempfhof. En het hele gebied is te doen met de skipas. Zauchensee zit je zo met de gratis bus en Alpendorf is een leuke dagtocht. Voor elk wat wils, heb geen mening over de snowboarders want ben pur sang skier.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 12 februari 2010

Door: Hans over Flachau

Hallo, Wij komen al 15 jaar in Flachau en vinden het super. Skischool Fun & Pro weleens geprobeerd? Na alle negatieve opmerkingen springt deze er zeker uit, zeker voor de alleskleintsten!! Over apres-ski....Dampfkessel al eens geprobeerd of de Hofstadl? ?De skipas is erg groot en de bussen rijden voor nop naar Flachauwinkel/Zauchensee, Kleinarl. Voor de langlaufers ook 250 km loipe, super super. Wij waren 16 dagen in januari, de pistes OK prachtig weer en snachts sneeuw, wat wil je nog meer. Hans en Coby

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 april 2009

Door: ina over Flachau

Prima skischool, Sport am Jet. Graag wil ik reageren op het bericht van Marc. Onze kinderen hebben dit jaar in februari ook les gehad bij Sport Am Jet. De kinderen hebben een ontzettend leuke week gehad met leuke skileraren. Vorig jaar hebben ze les gehad bij de skischool van Hermann Maier; hierover waren we minder te spreken. (De groepen waren veel te groot, op een gegeven moment zelfs 14 kinderen en ook hier waren ze een kind kwijt). Je moet ook wat geluk hebben, maar om een skischool compleet af te kraken dat gaat mij te ver. Had ik vorig jaar de skischool van Hermann Maier wel kunnen afkraken. Soms ligt het ook wel eens aan de ouders... Verwachten en eisen die soms niet te veel van hun kinderen en de skischool? Ik heb dit jaar ouders gezien die hun kinderen dumpen om 10.00 uur bij de skischool en zich pas om 15.30 uur weer melden; terwijl de lessen om 15.00 uur zijn afgelopen. Ik denk dat we nog een leuke discussie kunnen krijgen over het gedrag van ouders tegenover skileraren en skischolen. Vooral Nederlanders denken dat ze in het buitenland alles kunnen zeggen. Soms geneer ik me voor het gedrag van mijn landgenoten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 maart 2009

Door: Marc over Flachau

Leuk skigebied. Voor ieder wat wils. In het dorp weinig te doen. Waar ik iedereen voor wil WAARSCHUWEN is Skischool SPORT AM JET. Hier krijgen de kinderen geen skiles. Ze huren gewoon een stel Nederlandse studenten in die alleen komen om te feesten en balen dat ze overdag dan nog kinderen les moeten geven. De skileraar van onze dochter vergat zelfs een kind midden op de piste!!! Een andere skilerares zat in de lift aan een vriendin te vertellen dat ze van de meeste van die jankkinderen af was maar dat ze nog 1 z'n rotkind in de groep had dat niet kan skieën. Dat het de bedoeling was dat zij dat moest leren drong niet tot d'r door. Veel mensen gingen klagen bij de hoofdskileraar Andy, Zijn commentaar was: als het je niet bevalt dan donder je maar op en ga maar na skischool Herman Maier. Dat laatste kan ik iedereen aanraden. Deze skischool bekeken en daar krijgen de kinderen echt les.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 november 2008

Door: Hans over Flachau

Heel simpel; Flachau is en blijft leuk, maar de laatste jaren begint het ons toch wat tegen te vallen. Grote nadeel is toch dat het dorp ( en de pistes ) wat laag ligt en wij zijn de laatste twee jaar aangekomen met groene weides beneden. Nadeel hiervan in Flachau is dan dat de kunstsneeuw op de lagere gebieden naar het dorp wel héél erg pappig en nat wordt. Dus, redelijk afzien voor velen om de dalafvaart te doen ( met de lift naar beneden is ook zo wat he ) en erg druk bovenin op de hogere pistes. Men doet erg zijn best om de pistes goed te houden maar valt vaak niet mee met die drukte. Tip: rij gewoon ook eens 15 minuutjes naar Zauchensee. Zelfde skipas en heel erg leuk ( en hoger ) skigebied. Als het weer meewerkt is het in Flachau fantastisch maar wij gaan toch vanaf dit jaar weer eens een wat hogere bestemming zoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 januari 2008

Door: Jitske over Flachau

We zijn net terug van onze wintersport naar Flachau. Een mooi skigebied, en dan heb ik het over de omgeving, natuur en de leuke restaurantjes. Pistes tussen de bomen, maar ook pistes boven de boomgrens. Voor iedereen wat. Wel vond ik (als ervaren boarder en skier) dat er voor de echt ervaren skier niet zo heel veel was. Geen extreme uitdagingen en in de pistes rondom Flachau slechts één zwarte piste en daarnaast waren de meeste rode niet moeilijk te noemen. Makkelijk voor een ervaren snowboarder, maar te moeilijk voor de beginners. Én dat terwijl er maar slechts één blauwe piste was (naast de oefenpistes!). Jammer.... Wel super vonden wij dat het gebied niet alleen uit de pistes bij Flachau bestaat, maar ook delen heeft in andere plaatsen. Uitstapjes naar andere naastgelegen skigebieden (zoals Wagrain en Zauchensee) maken het dan toch nog een varierende en boeiende vakantie!! Voor de natuur en het uitzicht moet je het zeker doen!!! Wel een nadeel... geen enkele discotheek maar ook geen souvernierswinkel gevonden.... Geen sfeervol plaatsje... TOCH (WANT WINTERSPORT IS SUUUPER!) EEN LEUKE WEEK GEHAD! :D)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 augustus 2007

Door: Hans Boom over Flachau

Om de accommodatie uit te zoeken is de website van Flachau geweldig. Avonden kan je hier al mee zoet zijn. Eindelijk op de piste blijkt er niet veel te zijn overdreven. Geweldig mooie en ruime pistes, vooral boven veel ruimte. Voor ieder wat. Zelf ben ik een beginner, maar de pistes zijn goed te doen. Vrienden van ons zijn al ruim gevorderd en komen hier ook al wat jaren en zijn dik tevreden. Wel jammer dat de wachttijden bij de lift behoorlijk opliepen. Wij zaten net in de periode dat de sneeuw smolt voor de zon. We hadden een huis aan de piste (weltcupstrecke) maar doordat de sneeuw aanzienlijk wegtrok moesten we toch nog een stukje lopen. Helaas werden de sneeuwkanonnen weinig ingezet. Eetgelegenheden zijn voldoende en gezellig. Ondanks dat de sneeuw op de pistes niet in topconditie was hebben we het geweldig gehad. Tip: lekker eten in restaurant Zum Holzwurm

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2007

Door: Anoniem over Flachau

We zijn net terug van een weekje skien in Flachau, eigenlijk Reitdorf daar was ons hotel. Met de bus ongeveer 5 minuten naar de lift. Aangezien het Carnaval was en er bijna nergens sneeuw lag, was het verschrikkelijk druk op de piste. Per lift 20 minuten wachten het duurde een uur voordat je boven was. Het ergste was dat de snowboarders langs je heen scheuren met een enorme snelheid waardoor je de hele tijd om je heen aan het kijken bent en niet je eigen ding kunt doen. Voor beginners zijn de pisten best moeilijk, bijna allemaal rood met enkele blauwe stukjes erin. De pisten zijn wel breed. Maar de zon scheen wel de hele week dus toch een leuke week gehad. Volgend jaar naar een rustiger plekje zoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 januari 2007

Door: Wim over Flachau

Lang weekend skien geweest in Flachau. Vanwege de ligging op slechts 3 km van de snelweg was dat goed te doen. Comfortabele, moderne liften. Erg leuk skigebied met mooie brede pistes; prima eetgelegenheden en een gezellige Apres-ski. Kortom, top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2007

Door: werner over Flachau

Ga al enkele jaren naar Flachau en heb het er steeds naar mijn zin.Met de ski pas kom je met 1 week niet toe om het hele gebied van Amadé te skien .Dus ga ik nog een keertje terug!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 11 december 2006

Door: mike over Flachau

Flachau is gewoon de place to be. We gaan er elk jaar naar toe en elk jaar is het een fantastische vakantie. Echt een aanrader. De après-ski is echt top. Erg leuk voor kinderen. Zowel voor gevorderden, als beginners is dit een perfect gebied. Vooral naar het dal skiën is ideaal. Je kan er ook heerlijk eten voor een redelijke prijs. Er zijn ook nog een aantal vette funparken. Kortom je moet er gewoon een keer zijn geweest. Ik heb nu alweer zin om te boarden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 oktober 2006

Door: Ed en Hillie uit Geleen* over Flachau

Flachau is gewoon top. Vooral Flachau Winkl vanwaar uit je direct over kan steken naar Zauchensee en over de hele dag verdeelt nooit dezelfde afdaling 2x hoeft te maken. Voor de après-ski moet je weer terug naar Flachau. Flachau is ook nog goed betaalbaar voor iedereen. Met kerst zijn we er weer en ook weer in maart. Ski heil

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 augustus 2006

Door: Manon over Flachau

Wij komen al 6 jaar in Flachau en vinden het super! We verheugen ons nu alweer op de komende (krokus) vakantie. Apres-ski is leuk (dampfkessel!!!) ook voor de kids, zij kunnen zich elk jaar weer heerlijk uitleven op de glijbanen... Het centrum is erg gezellig en je kunt er heerlijk uit eten gaan. Het appartement aan de piste is natuurlijk ook helemaal goed!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 augustus 2006

Door: Mario Blomme over Flachau

Was in maart 2006 in Flachau, enorm veel sneeuwval en daarom minder goed geprepareerde pistes. Toch een tof skigebied en charmant dorp (Herman Maier) met voor de niet-skier ook veel wandelmogelijkheden. Mijn voorkeur gaat uit naar Zauchensee (met goed georganiseerde skibus zo'n 20 minuten vanuit dorp Flachau) waar voor de gevorderde skiër nogal wat plezier is te beleven. Pension Schnitsel Ecke viel wel tegen, verouderd en niet al te proper vonden wij. Iets (te) veel lawaaierige Nederlanders, gelukkig allen samen getroept in deelgemeente voor het hoofddorp. Indien redelijk open weer een aanrader toch voor de skifanaat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 april 2006

Door: Mario Blomme over Flachau

Was op 3 tot 12 maart 2006 in Flachau. Weer niet goed, dus zichtbaarheid evenmin, toch leuk skiën. Wel niet zo hoog en niet alles aaneengeschakeld. Logeerden in Schnitsel Eck: zéér eenvoudig, pension is dringend aan renovatie toe, gelukkig viel Josk-gezelschap mee. Beste mogelijkheden toch in Zauchensee (goed georganiseerde skibus van toch een 20-tal minuten!). Gezellig langgerekt dorp, geboorteplats en fanclub van Herminator Maier. Blij dit te hebben gedaan maar ik verkies de meer comfortabele ski in Italië (genre Sella Ronda-dorpen) met zijn fantastische landschappen en superski).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 maart 2006

Door: Anoniem over Flachau

Ik ben in de voorjaarsvakantie in Flachau geweest. Wij waren voor het eerst op wintersport en hebben het heel tof gehad! We hebben les gehad bij 1. Schischule Flachau en dat was heel goed. Het is inderdaad zo dat je als beginner niet helemaal naar beneden kunt skiën, maar wij hebben daar niet veel last van gehad. Aan het eind van de vakantie konden we het wel en dat is dan ook tof! Flachau is een echte aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 maart 2006

Door: Brenda over Flachau

Ik ben met de voorjaarsvakantie naar Flachau geweest, leuk dorpje, aardige mensen en een hele gezellige apres-ski. Helaas is het voor een niet gevorderde snowboarder niet mogelijk om met een met blauwe piste helemaal beneden te komen, dat is jammer! Dus voor beginners is het denk ik toch niet zo geschikt....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2006

Door: Anoniem over Flachau

Voor het eerst naar Flachau geweest en een fantastische skivakantie gehad. De pistes zijn uitstekend voor beginnende skiërs, er is een zee van plaats. De lifaccomodaties zijn zeer goed en de après-ski is er geweldig. Het centrum van Flachau is zeer gezellig. Niets dan positieve ervaringen, kortom ik keer tevreden terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2006

Door: Anoniem over Flachau

Wij komen al zeker 10 jaar in Flachau met een groep van 15 en het is en blijft een gezellig wintersportverblijf, de apres skitenten Hofstadl of Dampfkessel zijn de place to be.. Voor ons is het en blijft het Flachau.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 februari 2006

Door: Anoniem over Flachau

Voor het eerst op skivakantie geweest in Flachau, super gezellig dorp, schitterende (brede) pistes, goede leraren (nederlands). Fijne ligging aan de snelweg dus geen geslinger door het binnenland. De liften zijn ook goed! Voor mij volgend jaar weer!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2006

Door: Dionne over Flachau

Ik kom al 9 jaar in Flachau en ik vind het er helemaal geweldig! Het is altijd heerlijk weer en de pistes zijn supergoed. Na het skien kun je beneden altijd heerlijk van de zon genieten! Er wordt goed les gegeven en het is superr gezellig! Ik heb al weer zin om te snowboarden!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2006

Door: Marco over Flachau

We komen dit jaar al voor de 15e keer in Flachau. Gezellig logeren in een mooi en schoon appartement bij de boer. Flachau is bovendien uitstekend bereikbaar, alleen maar snelweg en wanneer je deze verlaat zit je diretc midden in het drop. Prima skifacaliteiten zijn er te over en voor de kids zijn er leuke skischolen met Nederlandse leraren. Zowel voor beginners als voor gevorderden is hier een super ski-vakantie mogelijk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 januari 2006

Door: Johan over Flachau

Wij gaan al 9 jaar naar hetzelfde skigebied '' flachau''. Het is echt een heel sfeervol dorpje en het skigebied is er prachtig, je kunt hele mooie tochten maken zelfs door de dorpjes heen doordat het altijd sneeuwzeker is. ook zijn door de jaren heen de liften er sterk op vooruit gegaan, echt een vakantie voor beginners als gevorderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 november 2005

Door: Anoniem over Flachau

Heel leuk skigebied, goede mogelijkheden voor dagtochten, naar o.a. Wagrain en St. Johann. Zowel voor beginners als gevorderden een zeer geschikt gebied mede door de ketting aan skidorpen (St. Johann - Wagrain - Frachau - Flachau-Winkl - Altenmarkt/Zauchensee.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 oktober 2005

Door: Anneke over Flachau

Wij komen hier al zo'n 10 jaar en we vinden het hier fantastisch. Voor de kinderen hebben ze hier goede skischolen met nederlandse skileraren. Ze hoeven niet te sjouwen met de skietjes want ze hebben transportbandjes om terug omhoog te gaan. Voor de beginner zeer geschikt en voor de gevorderde is het ook uitermate geschikt. Vriendelijke mensen en de skipiste's worden hier goed geprepareerd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 oktober 2005

Door: Marcel over Flachau

Flachau is mooi skigebied. Door de brede opzet is veel variatie mogelijk om naar beneden te skien. Feitelijk zijn er 3 pistes vanuit het dal naast elkaar, waarop je zigzaggend heen en weer kunt skien. Telkens ontdek je nieuwe stukjes die een afdaling afwisselend maken. Vanuit Flachau met de bus naar Flachau Winkel is aan te raden van waaruit je de lift kunt nemen om aan de andere kant van de berg in Zauchensee kunt skien. Veel blauwe routes, een leuke afwisseling.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 september 2005

Door: Anoniem over Flachau

Flachau is een zeer langgerekt dorp (is een hoofdstraat met wat zijweggetjes). Het ligt kort aan de snelweg, dus een ideale plek voor een weekendje skien. De piste's zijn goed geprepareerd en op de piste's zijn er volop mogelijkheden om de inwendige mens te verwennen met zowel drank als eten. De piste's zijn verder redelijk zwaar voor een beginner, een wat gevorderde skier komt hier volledig aan zijn trekken. De Apres ski in het dorp is zeer uitbundig mat name in de Hofstadl is het altijd bal. Het dorp is volledig ingericht op toeristen en bestaat dan ook voornamelijk uit hotels, pensions, kroegen, winkels etc. Deze plaats moet je een keer bezocht hebben al is het alleen maar voor zijn uitermate gezellige apres ski !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 september 2005

Door: Anoniem over Flachau

De vakantie vorig jaar is ons heel goed bevallen! Goed verblijf in een appatement op de boerderij. Heel goedkoop en toch alles nieuw en net.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen