Overzicht beoordelingen Kitzbühel & Kirchberg

Hier leest u alle beoordelingen over skidorpen in Kitzbühel & Kirchberg. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u de bestemming in Kitzbühel & Kirchberg met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Kitzbühel & Kirchberg achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 2 september 2018

Door: Anoniem over Kirchberg

Geweldig!

Komen hier al 18 jaar en zijn dus kind aan huis. Enorm groot en prachtig skigebied voor beginners en gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 juli 2018

Door: W. v. Duijn over Jochberg

Verknocht aan deze plaats

We komen hier al 15 jaar en zijn helemaal verknocht aan dit plaatsje. Het is niet zo groot en veel minder spannend dan de andere dorpen van het skigebied, maar wij voelen ons hier echt thuis. We vinden de pistes aan deze kant ook erg leuk, maar je kan in dit skigebied zoveel kanten op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 juli 2018

Door: Johan over Aurach

We komen hier graag

We komen al vijf jaar achter elkaar in Aurach. Waarom dit dorp? Omdat het sfeervol en knus is. Voor het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel moet je even met de skibus, maar eigenlijk ben je er ook zo. De hele dag skiën in de gezelligheid en daarna weer echt THUISkomen in Aurach. We gaan of iets drinken in een rustige bar of we duiken de wellness is. 's Avonds kiezen we of hier een restaurant of we rijden naar het prachtige Kitzbühel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 juni 2018

Door: Thimo over Kirchberg

Favoriete bestemming

Nu voor de 5e keer met de vriendengroep naar Kirchberg geweest en het verveelt natuurlijk nooit. Lekker skigebied om te knallen en meer dan genoeg après-ski. Nog een paar maanden en de 6e keer is ook een feit met de mannen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 mei 2018

Door: Nick over Kitzbühel

Hele mooie stad

Afgelopen skiseizoen voor het eerst op wintersport naar Kitzbühel geweest. Het eerste wat ons opviel is wat een mooie stad het is. Na het skiën kun je er lekker doorheen slenteren, een barretje opzoeken voor een goed glas wijn of je ogen uitkijken naar de winkels. Je bent makkelijk en snel op de piste en vanaf daar kan je mooie tochten skiën. Wij zijn echt het hele skigebied in geweest en daar erg over te spreken. Tijdens de lunch een goede berghut en 's avonds kun je het in Kitzbühel zo gek maken als je zelf wilt qua eten en restaurants. Wij komen zeker nog eens terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 mei 2018

Door: Jeffrey over Kirchberg

Er bestaat geen betere bestemming!

De tweede week van januari is vaste prik voor onze vriendengroep. Sinds 2013 zijn we ieder jaar een week in Kirchberg te vinden. Het verveelt nooit en we hebben het altijd naar ons zin. Waarom? De après-ski is geweldig (met name de Eisbar!!), er zijn top restaurants en de sfeer is goed. Je kunt gemakkelijk een avond naar Kitzbühel om daar te gaan eten en eventueel winkelen. Het skigebied is groot en veelzijdig. Dit jaar voor het eerst de skipas uitgebreid en ook geskied in SkiWelt. Dat is overigens echt een aanrader! Wij komen graag in Kirchberg. Het appartement is alweer gereserveerd voor volgend jaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 25 april 2018

Door: Frans over Kirchberg

Al jaren "The Place To Be"

Goede pistes, altijd sneeuw én veelvuldige zonneschijn ondanks de vele hotels, restaurants en après-ski bars is het een gezellig dorp waar wij al jaren met veel plezier naar terug komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 maart 2018

Door: Jim van Dijk over Kirchberg

Gezellig dorp en top skigebied

Drie weken geleden samen met 10 vrienden naar Kirchberg geweest. Dorp zelf is gezellig en de après-ski is top. Iedere middag waren we bij de Eisbar te vinden. Ideaal daar die snackbar, maar ook de restaurantjes zijn aan te raden in het dorp. Van biefstuk tot pizza, allemaal mogelijk. Wat wij wel minder vonden is dat je best ver van de pistes zit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: John bodde over Kirchberg

Sfeervol en mooi dorp

Pistes goed bereikbaar en goede verbindingen met de gratis bus en trein

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 20 maart 2018

Door: miet van duffel over Kitzbühel

gewoon geweldig

alles er op en aan. lekker eten fijne piste geweldig skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2018

Door: Janny B over Kirchberg

Fijn skigebied

Fijn skigebied. Leuke hutten voor als je onderweg wilt aanleggen. Populair dus druk bezocht gebied met als gevolg aan het einde van de dag de onvermijdelijke hopen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2018

Door: Bert van Kranenburg over Kitzbühel & Kirchberg

Goed en blijven vernieuwen

Uitgebreid gebied zelfs in hoogseizoen geen wachttijden bij de lift. Vernieuwend en sluit aan bij andere skigebieden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2018

Door: Annick over Kirchberg

Mooi skigebied

Kirchberg heeft een mooi skigebied samen met kitzbühel en Pass Thurn. Goede liften en verbindingen. Met een grote skipas kun je naar Westendorf en het Wildekaiser gebergte. Voor de afwisseling is dat wel aan te raden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2018

Door: Anoniem over Kirchberg

Mooi skigebied met veel mogelijkheden qua pistes.

Het is een mooi skigebied met veel mooie pistes waar je heerlijk op kunt skiën. Daarnaast is er bijna overal wel een blauw pad op piste die als “bypass” om de zwarte of rode piste loopt. Hierdoor is het gebied zeer geschikt voor beginnende wintersporters, maar ook goed te gebruiken door ervaren wintersporters aan het einde van de dag als de zwarte pistes veranderd zijn in boekelpistes met ijsplaten. Het dorp Kirchberg is eeg gezellig met zijn après-ski mogelijkheden, een aanrader is Schatzis bar erg gezellig. Op de berg zelf zijn er voldoende restaurantjes. Liften zijn goed, enkele oude liften zijn vervangen door fijne moderne liften met stoelverwarming.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Sanne over Kirchberg

Leuk, gezellig dorp in een super wintersportgebied!

Leuk dorp, genoeg voorzieningen, perfecte buslijnen naar verschillende pistes. Je hoeft je geen moment te vervelen! :)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 maart 2018

Door: Jens Hoogstraten over Mittersill

Veelzijdig

Mooi dorp op 5 minuten afstand van skilift Hollersbach. Het skigebied reikt tot aan Kirchberg en is erg veelzijdig. Voor de beginner tot aan de gevorderde skiër. Goed verzorgd gebied.. prima accommodaties. Zeer tevreden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2018

Door: Lian over Kirchberg

Prachtig skigebied voor iedereen!

Mooi groot skigebied voor jong/oud, skiën/wandelen, met enorme liftcapaciteit dus geen wachtrijen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Yvnne over Kirchberg

Super veel mogelijkheden en aansluiting naar vele dorpen

Super skiën, vele mogelijkheden, mooie liften!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 maart 2018

Door: Arno over Kirchberg

Super gezellig

Kom er al 17 jaar blijft mooi skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Diana over Kirchberg

Goede pistes met veel diversiteit en gezellig après-ski

Jong of oud, gevorderd of beginner, het maakt niet uit! De pistes zijn voor een ieder een uitdaging. Tussen de middag is er een ruime keuze aan restaurants om een hapje te eten, waarna je met nieuwe energie nog een middag kunt skiën! De dag sluit je af met gezellige & sfeervolle après-ski, waarna je vervolgens een gezellig restaurant opzoekt in het prachtige dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Stephan de Vries over Kirchberg

Gevarieerd gezellig skigebied

2e week februari 2018 in Kirchberg geweest. Er rijdt een gratis skibus door het dorp die je naar alle gondels brengt. Er zijn meerdere dalafdalingen die voor beginners prima te doen zijn. Eigenlijk is het een gebied waar beginners perfect aan hun trekken komen. Vele mooie blauwe pistes, tussen de bomen of hoger in het gebied lekker breed. Rode pistes zijn er ook voldoende voor de meer ervaren wintersporters. Nederlanders zijn er voldoende en die kom je dan ook overal tegen, maar de Oostenrijkers zien ons graag omdat Nederlandse “gezellig zijn en niet moeilijk doen” is ons door meerdere Oostenrijkers op het hart gedrukt. Ook de après-ski is erg gezellig. Tips zijn de Eisbar en ski Alm. Afdaling 21,25 en 26 moet je gedaan hebben!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Emilie over Kirchberg

Mooi gebied, leuk dorp

Wij verbleven in het lifthotel wat net buiten het dorp ligt maar wel vlakbij de gondel. Met 2 kleine kinderen een ideale ligging omdat après-ski er dan toch niet echt in zit. Overdag wel eens in het dorp geweest en het ziet er echt heel sfeervol uit een heeft de nodige faciliteiten. Skigebied is heel uitgestrekt maar toch ook wel overzichtelijk. Er is een beginners/kinderweitje bij de gondel. voor 1 stapje hoger zijn ze met onze kinderen naar Aschau geweest wat goed te bereiken is met de skibus maar heel klein dus heel rustig is voor ze. Na 2 dagen daar konden de kinderen de echte piste op. Heel leuk ze daar tegen te komen. Eten en drinken op de piste is prima, wel prijzig maar dat is overal denk ik.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 26 februari 2018

Door: Jeroen Smitz over Kirchberg

Leuk dorp

Vanuit het dorp goede en veel mogelijkheden. Een super skigebied met voor ieder wat wils met ruim 170km piste. Wij gebruiken de Allstarcard waarmee je in het gehele gebied kan skiën

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2018

Door: Jolanda over Kirchberg

Veel pisteplezier

Twee weken geleden Kirchberg bezocht met mijn partner. We verbleven net buiten het dorp bij Haus Schönblick. Echt een super appartement dat van alle gemakken is voorzien. Dat allemaal voor een aangename prijs! Centrum op loopafstand, pistes echter met de auto: te ver op skischoenen. Heerlijk geskied met al die verse sneeuw. Vorig jaar alles groen, nu witter dan wit! Je kunt leuke tochten skiën in het gebied, maar na twee keer wel gezien. Après-ski top, evenals de restaurants waar je kunt eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 januari 2018

Door: Chantal over Kirchberg

Leuk skigebied, gezellig dorp en top après-ski

Vorig jaar januari Kirchberg bezocht met een groep vrienden. Een hele leuke wintersportweek gehad. Het dorp is erg gezellig en heeft meerdere leuke winkels en restaurants. De après-ski in de Eisbar is top! Wat hebben we een leuke avonden gehad! Het skigebied is mooi en heeft heerlijke pistes. Wel een nadeel is de lage ligging, want hierdoor gaat de sneeuw op warme dagen snel achteruit. Je komt leuke berghutten tegen, waar je goed kunt eten. De Seidlalm is mijn favoriet voor lunch en apfelstrudel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 29 september 2017

Door: Yvonne Lips over Kitzbühel & Kirchberg

Geweldig groot skigebied

Lekker ruim, Veel pistes, Fijne luxe liften, Gezellige skihutten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 maart 2017

Door: Anoniem over Kirchberg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2017

Door: Miek over Kirchberg

Mooi skigebied met Nederlandse après-ski

Ideaal gebied voor beginners, maar uitgebreid genoeg voor de meer ervaren skiër. Leuke eettentjes op de pistes en gezellig dorp. Minpuntje is dat je met de bus naar de skilift moet vanuit het dorp (en dus ook terug) maar dat mag de pret niet drukken. De après-ski is op en top Nederlands met optredens van Frans Duijts, Wolter Kroes etc. (Eisbar, Schatzi's, Schatzer Alm) De pistes zijn soms wat onduidelijk; bij sommige splitsingen zou het fijn zijn als het beter werd aangegeven met de bordjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 december 2016

Door: Myrian over Kirchberg

Supergezellig

Gezellig dorp & supermooi skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 november 2016

Door: coen van de ven over Kirchberg

super mooi mooi gebied

ga al 20 jaar naar dit gebied echt super

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 23 september 2016

Door: coen van de ven over Kitzbühel & Kirchberg

Gezellig knus dorp

Mooi uitgestrekt skigebied met vele mooie en goede eetgelegenheden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 19 september 2016

Door: Jitske over Kitzbühel & Kirchberg

Mooiste en gezelligste skigebied

Ik kom al 43 jaar in Kirchberg. Het is mijn tweede thuis. Skigebied is groot en de sfeer in het dorp geweldig. Ik heb er ook gewerkt als lerares, super om dat te doen voor jonge lui. Geef nu nog les in Kirchberg 1 week per jaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2016

Door: Chanty over Kirchberg

Super skigebied ook voor de kinderen.

Wij zaten even buiten het dorp, vlakbij de Mairlbaan. Voor ons met jonge kinderen, prima. Dorpje is gezellig. Met skibus naar de Mairlbaan, 1 halte, niet al te volle bus dus goed te doen. Kinderen hebben het super gehad op siles bij schischule Alpine Profis, met voornamelijk Nederlands sprekende skileraren. Je kunt alle kanten op! Veel brede pistes, goed onderhouden. Mooie liften nog een paar die wat ouder zijn maar over het algemeen helemaal top.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Hans Woudstra over Mittersill

Geweldig skigebied en een heel gezellig dorp

Wij komen al jaren in Mittersill voor onze skivakantie en genieten ieder jaar weer van de ski mogelijkheden. Vooral het trekken door het skigebied tot aan Kitzbuhel, de hele dag skien zonder dezelfde piste twee keer te doen, is geweldig. 's morgens met de eerste lift naar boven en daarna de hele dag onderweg. Voor de innerlijke mens kan goed gezorgd worden door de verschillende restaurants en barretjes. Zell am See ligt circa 20 minuten met de auto, is een mooie plaats om de vakantie af te sluiten met een lekker diner.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Johnny over Kirchberg

Heerlijk gebied voor iedereen wat!

Mooie pistes, ruim voldoende skigebieden en verveelt nooit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Tuur over Mittersill

Mittersill is een gezellig dorp voor gezinnen

Mittersill is een heerlijk, rustig dorp voor gezinnen of gezelschappen die de voorkeur geven aan een wintersport zonder de nachtelijke escapades. Je kunt hier genieten van de omgeving, heerlijk wandelen of langlaufen. Maar ook het skiën en snowboarden is hier geweldig, veel afwisselende pistes en op vele punten een hut om te drinken en te eten. Goede liften, aardige mensen en de pistes worden goed geprepareerd. Er zijn vele goede wandelroutes, en het plaatsje is goed bereikbaar. Heeft vele supermarkten en winkeltjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 8 maart 2016

Door: Van Walle Danny over Kirchberg

Tegenvallend skigebied

waren er juist met de Hahnekammrennen en moesten plaats maken voor de profskiërs die NIET moeten betalen voor een dure skipas

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 januari 2016

Door: Roland over Kirchberg

Geweldig skigebied, sfeervol dorp, veel en goede apres-ski. Vermijd kinderdisco der Tiroler.

Kirchberg bezocht van 9 tot 16 jan. 2016. Uitstekende verschillende apres-ski. echt aan te bevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 december 2015

Door: Jan Drenth over Hollersbach

Een prachtig langlauf gebied met veel rust

Hollersbach is een dorp van rust en tevredenheid je kunt er heerlijk langlaufen en wandelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 23 september 2015

Door: Tanja over Kitzbühel & Kirchberg

Heerlijk vertoeven

Voelt na 37 jaar nog steeds als thuiskomen. Telkens weer de kriebels in mijn buik als we Brixen voorbij zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2015

Door: Miranda over Kirchberg

Meer dan alleen maar après-ski

Ik ging toch met een beetje een vooroordeel (Hollandse apres-ski) naar Kirchberg, maar ik was positief verrast. Het dorp is echt heel leuk: gezellig en mooie winkels. De après-ski is wat mij betreft veel te Nederlands (doe mij maar Duitse liedjes ;-)), maar dat is toch wel wat veel mensen duidelijk leuk vinden. De sfeer in de Eisbar is in ieder geval wel gezellig. Het skigebied is top voor beginners en minder gevorderde skiërs. Zoek je wat meer uitdaging dan vind je het richting Kitzbühel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 15 oktober 2014

Door: Theo de Geus over Kirchberg

na 40 jaar nog steeds top , Mishka

Skigebied zeer uitgebreid, ski voor minder en beginners direct in het dorp. Met nieuw sneeuw veel mogelijk heden tiefschnee. Tirol is een koningrijk en Oostenrijk ligt erom heen. Zoon is er gebleven sinds 2000 voor combi ski werk komt ook vanaf 1983 in Kirchberg ik zelf sinds 1974. SUPER !!! Heb ook extra op andere plaatsen geskied, ook goed maar Kirchberg TOP!!!! Ski en gezelligheid...........

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 juni 2014

Door: Bas over Kirchberg

Fantastische week gehad

Met een groep vrienden in Kirchberg geweest afgelopen winter. TOP week gehad!! De week begon al goed met een kroegentocht! We hebben ons erg vermaakt in de Eisbar. De pistes zijn ook prachtig en er lijkt geen eind aan te komen. We gaan volgend jaar zeker met z'n allen terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 juni 2014

Door: Eveline over Kitzbühel & Kirchberg

Heerlijk gesnowboard

Met m'n ouders op wintersport geweest in Kirchberg. Pistes zijn mooi daar! Wel zijn de lage pistes aan het eind van de dag erg papperig. Het gebied is groot en uitgestrekt. Alles is makkelijk bereikbaar dus dat is fijn! Veel hutjes tussen de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 18 juni 2014

Door: Bert over Kirchberg

Gezellig dorp!

Met een ander stel dit jaar een weekje op wintersport geweest in Kirchberg. Het dorp zelf is gezellig, meer dan genoeg après-ski mogelijkheden en restaurantjes maar verder niet heel bijzonder. Eenmaal op de skipiste is het fantastisch! Een flink aantal kilometers kan je hier maken. Wel jammer dat de skilift niet midden in het dorp ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 12 maart 2014

Door: Jaap over Kirchberg

Redelijk gebied, met goede (erg Nederlandse) Après-ski

Begin maart 2014 met twee vrienden in Kirchberg geweest. Het skigebied kent erg veel vlakke pistes om van het ene gedeelte van het gebied naar het andere te komen. Voor skiërs is dit nog wel te doen, maar de snowboarder onder ons had meer een wandel- dan een boardvakantie. De aprés-ski in het dorp was iets té Nederlands naar mijn zin en het was niet echt een groot feest, wat we vooraf wel verwacht hadden. Ook moet je vanaf de piste nog wel met de bus naar het dorp. Je kunt dus niet je ski's uitklikken en binnen lopen. Daardoor ook een laag skischoen gehalte. Langs de dalafdalingen zijn wel een aantal leuke tentjes waar je van ongeveer 15u tot 17.30u terecht kunt. Ik zou er vanwege het gebied zomaar niet terug gaan, maar mocht ik dat wel doen, zou ik zeker terug gaan naar Haus Strublbauer. Deze boerderij met een aantal gastkamers is zeker een aanrader. Het ligt wel een eindje buiten het dorp, maar is spotgoedkoop. We betaalden in het hoogseizoen minder dan €25 p.p.p.n. Hiervoor hadden we een heel nette en schone kamer, een uitstekend ontbijt en een super gastvrije gastvrouw. Houd er wel rekening mee dat het echt een boerderij is en dat aan het woongedeelte van het gebouw ook nog een koeienstal vast zit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 mei 2013

Door: Peter over Kitzbühel

Kitzbühel is onze vaste gebied

Ik kom nu met mijn gezin alweer enkele jaren in Kitzbühel, en elk jaar is het weer heerlijk. De mensen zijn er altijd aardig en je kunt je altijd vermaken op de pistes, als je goed kan skiën maar ook als beginner. Wij gaan volgend jaar gewoon weer heen, want het bevalt nog steeds goed!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 juni 2012

Door: Tony over Kirchberg

Beregezellige après-ski en prima skigebied

Afgelopen winter met een stel vrienden op wintersport geweest naar Kirchberg. Prachtig dorp waar jonge mensen zich uitstekend kunnen vermaken. In de Eisbar en Tiroler is het avond aan avond feest. Desondanks stonden wij ieder morgen weer vroeg op de piste om optimaal gebruik te kunnen maken van het heerlijke skigebied. Prima pistes die voor iedereen uit onze vriendengroep prima te doen waren. Kom hier zeker nog eens terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2012

Door: verdel over Mittersill

het is er geweldig, voor iedereen wat wils, nieuwe liften op 5 km. Het is echt goed te doen, eventueel met skibus. Er is sinds 2010 veel veranderd, leuke winkeltjes, gezellige barretjes. Langste rodelbaan van europa 14 km... op slechts 5 km rijden van dorp. Voor iedereen een goed snowboard, skigebied. Op pass Thurn kunnen kinderen zelfs gratis skieen. Nederlandse skileraren. Hadden een geweldige dubbele woning van nederlands stel. Met 12 personen. Alles erop en eraan. Mooi uitzicht. Broodjes kon je smorgens laten brengen. Hebben 10 dagen veel plezier gehad. Je kunt t/m april skien op de gletscher van Kaprun. Ook ongeveer 20 minuten rijden net als Zell am See. Het huis was 50 m van overdekt zwembad en 100 m buiten het dorpje... geweldig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 november 2011

Door: Els over Kirchberg

Wij gaan weer naar kirchberg dit seizoen. Het ski gebied is een van de grootste van europa, er komt geen eind aan! Apres ski is helemaal top, vooral in Der Tiroler is het super de opnames van Oh Oh Tirol zijn er ook geweest en ik heb gehoort dat ze dit seizoen weer komen werken.... Tot in januari!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 oktober 2011

Door: Hans over Kirchberg

Niet een heel hoog gebied en voor mij gevorderde skier is het niet altijd even uitdagend. De kinderen vinden het hier wel geweldig. Zitten meestal in het Almhof appartementen (wat hoor bij het lifthotel) wat een prima plek is! Als je voor je rust kom moet je hier niet heen gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 juni 2011

Door: gerhard poorthuis over Reith bei Kitzbühel

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 26 juni 2011

Door: Anoniem over Reith bei Kitzbühel

43 jaar vakantie wintersport doorgebracht rondom kitzbuehel, o.a. reith, steeds het zelfde adres ; geslapen bij hauss engel in aurach bij kitzbuhel. helaas gestopt met nachtlogies en ontbijt wegens leeftijd. zoek nu nieuw adres in omgeving kitzbuhel. afz; hr. g.m. poorthuis poorthuis-g@home.nl

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 april 2011

Door: Jeroen over Kirchberg

Kirchberg is een geweldige plaats om je wintersport te houden. Het dorp is erg gezellig en biedt volop apres-ski mogelijkheden. Erg geliefd bij onze landgenoten, die er dan ook volop aanwezig waren. Hotspots zijn de London Pub, de Eisbar (minder sfeer) en der Tiroler. Het gebied is tamelijk goed, vooral door de mogelijkheden die een grote pas biedt. Je kunt hiermee in een kwartiertje taxi/skibus de gebieden van Brixen, Westendorf, Ellmau, Scheffau etc. op wat ongeveer 300 km. extra piste oplevert, wel helaas weinig zwart daar. In Kirchberg/Kitzbuhel heb je erg gave afdalingen, waaronder natuurlijk de beroemde Hahnenkamm (rode afdaling met de wedstrijdelen als Zwarte Skiroutes, erg uitdagend). De 3S gondel brengt je naar Pass Thurn, ook daar een mooi gebied. Afgelopen februari met hoge temperaturen was bijna alles prima geprepareerd en onderhouden, mede door de vele sneeuwkanonnen. Een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2011

Door: hele trouwe gast!! over Kirchberg

Kirchberg is de plaats waar wij al vele, vele jaren komen (ruim 30 vanaf mijn 12e) Wij komen hier graag terug omdat de mensen er erg vriendelijk zijn, de skibus stopt heel regelmatig in het dorp en dan ben je binnen 5 minuten bij één van de 3 gondels. Het gebied blijft vernieuwen; er komen steeds meer gondels en steeds meer verbindingen met andere skigebieden bij. Je kunt nu in zo'n groot gebied skiën dat iedere dag anders is (via Gondel naar Jochberg met daarbij behorende skigebied en met gondel naar Westendorf, wel opletten dat je skipas ook voor dat gebied is maar dat kost maar 'n paar euro meer en je krijgt dan 340 km piste erbij!! je kunt dan ook in Brixen en omgeving skiën) Het is dus een super plaats om te zijn voor alle niveaus!!! Het is er gewoon heel gezellig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 november 2010

Door: de Waal over Mittersill

Wij komen hier al 16 jaar. Mensen zijn erg vriendelijk. In Pass thurn bij de baby wei kun je lekker apres-skien terwijl de kinderen buiten aan het sleeën zijn. Het enige nadeel is dat we met de auto, bus of taxi naar ons vakantie adres moeten. Pistes zijn echt geweldig je hebt er van alles wat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 oktober 2010

Door: Ursullien over Mittersill

Ik kwam als kind veel in Mittersill en de laatste keer dat we daar zijn geweest is zo'n 15 jaar geleden. In mijn herinnering is het een heerlijk gezellig lieflijk dorpje met bars, restaurants en leuke winkels. Ik heb tevens daar mijn eerste ski's bij de Blizzard fabriek gekocht. Na jaren in allerlei andere ski-oorden te hebben geskied, gaan we in Februari weer naar Mittersill. Gegeven het aantal redelijk goede berichten hier, kan het alleen maar beter zijn geworden. Ben benieuwd! Ursullien

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 februari 2010

Door: Anoniem over Kirchberg

Vorig jaar zijn we naar Kirchberg geweest met 6 jongens van 20 t/m 22 jaar. We hebben de tijd van ons leven gehad. De oefenweide lag direct aan ons appartementencomplex en de pistes net buiten het dorp. Met de pendelbus duurde het +/- 5 minuten voor je er was. Leuke en mooie pistes. Horeca was ook goed te doen en het aprés skiën was helemaal fantastisch. De Eisbar is ''the place 2 be'' als Nederlander. Mocht je daarna nog zin hebben dan kon je daarna nog je lol op in de Tirol. Kortom; leuk dorp, goede pistes, wij komen terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 16 februari 2010

Door: Anoniem over Kirchberg

Het is echt een top bestemming. Zondag wordt alweer de 10e keer:D. Voor iedereen is het in Kirchberg geschikt. Fantastisch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 januari 2010

Door: christine luza over Kirchberg

Dit jaar beginnen we niet in kirchberg,maar in oetz[oetztal] dit in verband met eerste skiles van ons kleinkind.wij hebben het ook in oetz geleerd vandaar.maar in februari gaan we zeker ook weer naar kirchberg.een geweldig ski gebied.de familie abfahrt[hanekamm] en de olifantenroute[ 34kl] en dan die mooie ijspegels langs de route,geweldig.de apreski heel gezellig in de ijsbar/londener/siggisbar wij vermaken ons daar optiemaal.lieve mensen tot ziens in kirchberg.gr christine luza.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2010

Door: Anoniem over Mittersill

Weinig tot geen apres-ski, maar we kwamen toch om te skieën? Gebied is groot en daardoor ook gevarieerd. Sinds er een nieuwe lift is in Hollersbach hoeft men ook niet meer helemaal naar Pass Thurn met de bus. Een ander optie om wat dichter bij de liften te zitten zijn de vele gasthuizen, boerderijen en appartementen tussen Mittersill en Pass Thurn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 april 2009

Door: Ben over Kitzbühel

Was hier maart 2009. Viel me niet mee, veel tijd nodig om met de diverse busverbindingen op de piste te komen. Verder een prachtig dorp met veel winkels, eetgelegenheden, etc.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 januari 2009

Door: sara over Mittersill

Sinds de nieuwe lift er is, is het heel leuk geworden in Mittersill. Leuke winkeltjes, genoeg restaurantjes en een leuk dorp. De pistes zijn geweldig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2008

Door: jtm van Emden over Kitzbühel

WIJ vinden kitzbuhel van alles wat we gezien en ervaren hebben,het mooiste en vriendelijkste ook wat dieren betreft ,de mensen zijn altijd vriendelijk behulpzaam . Kortom voor ons een echte aanrader voor iedereen met of zonder kinderen en dieren,Gezellig Aardig Mooi Kortom een fijn en zelfs [een romantische] plaats.voor elk wat wils,en al kun je niet goed meer uit de voeten het is voor ons al een genot om er alleen al te zijn;kitzbuhel en inwoners bsdankt,tot en met nu wij hopen dat het ons lukt erg snel weer in jullie dorp te kunnen zijn. Het was een genot en hoeplijk kunnen wij nog een aantal keren genieten van het landschap de bergen en onze vrienden die we inmiddels daar hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2008

Door: Anoniem over Kirchberg

Was voor het eerst in Kirchberg, vind het echt een waardeloze wintersportbestemming. De pistes zijn niet echt uitdagend, je zit meer in de lift dan dat je skiet. De apres- ski en het uitgaan 's avonds was werkelijk meer dan waardeloos. Alleen maar Nederlandse tenten met dito k*tmuziek en simpel gedrag. Verder wordt er altijd geroepen over de apres- ski in Kirchberg, maar bij veel cafe's waren wij de enige bezoekers. Niet voor herhaling vatbaar, volgende keer weer naar Frankijk waar ze wel mooie pistes en goede muziek hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 februari 2008

Door: xxx over Kirchberg

1 februari met de gipsvlucht terug gekomen, de pistes lagen er prachtig bij. Met 4 gezinnen geweest in almhof of asado's steakhouse, heeft het restaurant erbij. Een super week in kirchberg tot ik de laatste 10 min van de Gaiserberg ging rodelen en mijn stuit brak, maar het was een super week.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 september 2007

Door: H.v.Rees over Mittersill

Mittersill is evenmin een winterportplaats als Haarlem een badplaats. Dichtstbijzijnde skigebied is Pas Thurn, busrit duurt ca 20 minuten. De dienstregeling is heel erg mager. Het is mogelijk om skiënd naar Kitzbühl te gaan en met de bus terug (ruim 1 uur). Weinig wachttijd bij de liften. Het gebied is groot, maar (van Resterhöhe tot Zweitausender) weinig gevarieerd. Goed onderhoud van de sneeuw en pistes met sneeuwkanonnen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 maart 2007

Door: Clau over Kirchberg

Vanochtend terug van een topweekend (après-)ski!!!! Heel veel plezier gehad in de EISBAR. Een après-ski zoals die moet zijn met veel lollige, gezellige knotsgekke lui, bier en jagermeisters met Red Bull. Het hele weekend geweldig zonnig weer. Natuurlijk had er meer sneeuw mogen liggen, maar tot en met halverwege de middag lagen de pistes er geweldig bij.... Samen met een vriendin ouderwets doorgezakt.... even zonder man en kinderen. En wij waren zeker niet de enigen die dat hebben gedaan. Jammer genoeg zit het er weer op, maar Kirchberg is een absolute aanrader als je het hele pakket wil hebben van de wintersport. Vriendelijke mensen ook en zeker voor herhaling vatbaar!!! Groeten aan iedereen!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2007

Door: Anoniem over Kirchberg

Het is een vriendelijk dorp waar de mensen zeer behulpzaam zijn en waar je zeker naar terug keert.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2007

Door: Anoniem over Kirchberg

Wij zijn vrij vroeg op wintersport gegaan en helaas hadden wij de pech dat aan het einde van de week er erg weinig sneeuw nog lag! Dit was voor ons de eerste x dat wij op wintersport gingen. We kregen zeer goed uitleg van de skischool en hebben met veel plezier de lessen gevolgd. Het uitgaansleven is er ook erg gezellig, alleen doordat wij er vroeg in het seizoen waren was het op sommige avonden erg rustig. Kirchberg is zeker een aanrader...vooral als je in de echte officiele vakantie periodes gaat. Ons pension was Jordan, dit is een zeer gezellig klein pension wat ook een aanrader is...zeker de prijs is aantrekkelijk! De eigenaar is ook zeer vriendelijk en zijn altijd wel in voor een gezellig praatje! Hier zitten ook voornamelijk veel Nederlanders, en dat vonden wij ook een pluspunt. Tevens kun je met een zeer goede busverbinding naar de omliggende dorpen om te skien, dit is voor gevorderden zeer zeker een pluspunt want zo kun je genieten van diverse skigebieden! Dus mensen Kirchberg is voor iedereen geweldig...jong en oud!! Want voor kinderen, wat wij gezien hebben...hebben ze daar ook de leukste oefenweide..!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 februari 2007

Door: Trouwe Kirchberg-gangers over Kirchberg

We komen reeds 30 jaar in Kirchberg, waarvan 20 jaar in het Jagdhaus, en het bevalt ons uitstekend. Wanneer we na een jaar het dorp weer binnenrijden voel je je meteen thuis en heb je het gevoel niet te zijn weg geweest. Apres-ski is voor ons in de loop der jaren veranderd, maar nog steeds erg gezellig. We vinden het aanleggen en eten tijdens het skien nu weer erg gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 februari 2007

Door: Anoniem over Kitzbühel

Ik ski al al 10 jaar in kitzbuhl en het is echt super. Je kunt er prima boarden en skien er zijn veel goede of piste plekken en vorig jaar zelfs heli drop gedaan. Echt top.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 januari 2007

Door: nienke over Kitzbühel

Ik ben daar een half jaar geweest, heb er een half jaar gewoond!! SFEER IS TOP! MENSEN ZIJN TOP! PISTES ZIJN LEUK EN ER ZIJN GENOEG ZOWEL VOOR SNOWBOARDERS (HORNBAHN) EN VOOR SKIERS HAHNENKAMM! APRES SKI IS SUPER! IN 1 woord is kitzbuhel gewoon een onwijs leuke plek om heen te gaan. Wel weinig nederlanders!! Ik heb er de tijd van mijn leven gehad!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 december 2006

Door: Leendert over Kitzbühel

Sterke punten: Gezellig stadje met veel winkels en oude/ouderwetse nostalgisch aandoende hotels. Veel vertier met o.a de Hahnenkammrennen in januari, flanerende lange bontjassen dragende oude mensen. Er zijn 3 gratis beginners liften/pistes. Zwakke punten: Hahnenkammbahn is slecht bereikbaar, weinig parkeerplaatsen. De pistes naar Kitzbuhel liggen veelal in de schaduw en voeren veelal over bospaden. De mooiste piste de Streif is wekenlang niet te begaan omdat die wordt gebruikt voor de Hahnenkammrennen. De belangrijkste Kabinenbahn, de Fleckalmbahn (met grote parkeerplaats) en de mooiste pistes zijn beter te bereiken vanuit Kirchberg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 november 2006

Door: Anoniem over Kirchberg

Wij gaan dit jaar weer naar kirchberg. En wel twee keer. Eerst met kerst en dan nog een keer in februari. We komen er al voor de achtste keer. Alles naar wens dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 25 oktober 2006

Door: Anoniem over Kirchberg

We gaan dit jaar alweer voor de vierde keer naar dit skigebied. Eind februari moet het weer gebeuren. Het Skigebied is samen met Going, Ellmau en Scheffau één van de grootste skigebieden van Oostenrijk en mede daardoor erg gevarieerd. Aan te raden is om een superpas te kopen zodat je ook in dat gebied kunt skiën. Als je dalafvaarten wil maken doe dit dan zo vroeg mogelijk, want hoe later op de dag, hoe slechter de pistes zijn. Ook een overtocht met de nieuwe 3S kabelbaan is erg leuk. De mensen zijn vriendelijk en de prijzen zijn zeker niet schikbarend hoog.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 2 april 2006

Door: Lieve over Kirchberg

Juist terug uit Kirchberg, zeer goed hotel Alpenres. Adler vriendelijke bediening en niet opdringerig in alle bijhorende zaken. Het skigebied v.d. Fleckenhalm en Pengelstein goede aanduidingen van pisten enz..... Voor herhaling vatbaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 maart 2006

Door: Kelly over Kirchberg

Ik kom net terug van een week Kirchberg. Zelf zal ik hier niet meer naartoe gaan om te skien. De pistes zijn erg smal en krijgen snel bugels. Het uitgaansleven was wel oké. Het dorp zelf ziet er leuk uit. De skibus komt regelmatig, dus je hoeft geen tijden te wachten. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar Zillertal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 februari 2006

Door: Andries over Kirchberg

Net terug van een weekend. Prachtig gebied met mooie, lange afdalingen. Tussen blauw en rood zit niet veel verschil, wat betekent dat de roden goed te doen en de blauwen beslist niet saai zijn. De kant van Kirchberg (Fleckalm/Maierl/Pengelstein) is drukker dan de kant van Kitzbuhel (Hahnenkamm) en Jochberg, wat zondag later in de middag resulteerde in rijen bij de liften en pisten die grotendeels verbuckelt waren. Daaraan merkte je de lading voorjaarsvakantieskieers die zaterdag aangekomen waren. Wat dat betreft was, kan je dus beter richting Kitzbuhel of Jochberg gaan. Zeker Jochberg is dan echt wel rustiger (ik heb de zwarte 69 gedaan en die skiede lekkerder dan de verbuckelte blauwe Fleckalm nr. 25). Het panorama op de Jochbergpisten is zowiezo het mooist. Beslist een aanrader en een plek om nog eens naar terug te gaan. Na één weekend heb je in ieder geval nog zeker niet alles gezien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 februari 2006

Door: Natasja Vis over Kirchberg

Net terug van Kirchberg. We hebben erg genoten van het mooie weer en de afdelingen. Als snowboarder vooral de fleckenbahn gedaan. Dat is een perfecte afdeling. Het is ook een goed gebied voor tochten en overzichtelijk. Kirchberg is een leuk dorpje waar je ook een leuke apres ski kan vinden. Les gehad bij Skischool naast Rudi, waar ik erg tevreden over was.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2006

Door: Anoniem over Kitzbühel

Sorry Maurice maar ik ben het niet met je eens. De Hahnenkamm wordt door de profs omschreven als een van de moeielijkste afdalingen. Het is een hele lekkere strakke berg, waar je met 1 x skieje echt niet zo van af gaat. Als je vriendin dat wel heeft gedaan, dan moet ze gelijk gaan voor de Winterspelen volgende week in Turijn want dan is ze een supertalent! Ik denk dat je de Hahnenkamm echt niet hebt gezien van dichtbij!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 januari 2006

Door: Gemma over Kirchberg

Ben zelf net terug van een midweek Kirchberg, en vond het een fantastisch gebied, en heb zelf de regio verkent. Vergeet vooral een bezoek aan de Horn niet, een fijn gebied om te skieen en vooral als het aan de andere zijde koud is, en ook goed te doen met de bus, maar hou je tijd steeds in de gaten om terug te keren. Slechte ervaring heb ik gehad met de skiles, geboekt bij de reis, bij de skischool aan de aschauerstrasse 73, over de lesgeefster Jolanda was ik allerminst te spreken, dus mijn raad is test eerst een dag uit, en tracht later te betalen mocht het jullie wel bevallen, ik heb 125 euro hierdoor verknald!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 januari 2006

Door: Soofy over Kirchberg

Ik ga over enkele weken voor de 5e keer op skivakantie naar Kirchberg. Echt een topgebied om te skien. Vooral de hoeveelheid kilometers pistes spreekt mij en mn ouders aan. Het is perfect om tochten te skien. Ik ga van de week met snowboarden beginnen maar denk dat ik het dit jaar nog maar bij skien hou in Kirchberg. Verder is het een supergezellig dorp en zijn de mensen heel vriendelijk. Voor beginnende skiers en ook voor gevorderden is het de plek bij uitstek. Het is ook zeer kindvriendelijk en zijn er vrij veel skischolen in het dorp aanwezig. (Als ik me niet vergis zijn dat er 3)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2005

Door: corry wouters over Kirchberg

Wij vertrekken over 14 dagen voor de derde keer naar Kirchberg , en we hebben het daar reuze naar onze zin . Mijn zonen snowboarden en mijn man staat op de sik's. Ikzelf doe geen van beide, maar verveel mij niet, het is ook een geweldig gebied om te wandelen, met de hond. Het is een echte aanbeveler. Wij verblijven altijd in de Almhof, net iets buiten Kirchberg. De gastvrijheid is daar geweldig. Hoop dat het jullie aanspreekt het gebied aan te doen. Het is een geweldig ski/gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 december 2005

Door: Tom Ameloot over Kirchberg

Sneeuwzeker skigebied!! Is zeker aanrader voor mensen die op zoek zijn naar off-piste!! Persoonlijk beste ski-reis ooit. Een heel uitgebreid skigebied die nu nog groter geworden is door een nieuwe kabel-lift die verbinding geeft met nog 2 andere kleinere skidorpjes have fun!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 november 2005

Door: maurice over Kitzbühel

Ik vond zelf het skigebied kitzbuhel/kirchberg minder aangezien ik als ervaren skieer weinig tot geen uitdaging heb gekregen... de beroemde hanenkam is in het echt een flauwe helling waarop mijn vriendin (1e keer skieen) redelijk moeiteloos overeind bleef, de enige uitdaging vond ik de bugelpiste net naast de hanenkam daar had ik redelijke trillende benen toen ik ernaar beneden ging maar verder vond ik het hele gebied niet echt super (slechte verbindingen met de liften), de apresski vond ik leuk maar ook niet bijzonder, misschien kwam het doordat ik er meer van had verwacht maar ja kitzbuhel/kirchberg heeft toch wel DE naam....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 oktober 2005

Door: Nienke over Kitzbühel

heey ik ga een halff jaar naar kitzbuhel en was benieuwd naar hoe het er was...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 28 september 2005

Door: Anoniem over Kitzbühel

Een heerlijk skiparadijs waar ik al sinds 2001 enkele keren per jaar ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Kitzbühel & Kirchberg

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Kitzbühel und Kirchberg. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd.

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten